Team van professionals

Verken Je Geest wordt gevormd door een team van professionals gespecialiseerd in gezondheid en sociale gebieden om de kwaliteit, waarheidsgetrouwheid en wetenschappelijke nauwkeurigheid van onze inhoud te waarborgen om onze belangrijkste doelstellingen te bereiken: het elimineren van het stigma over geestelijke gezondheid en het helpen verbeteren van het welzijn en de kwaliteit van leven van onze lezers.

Medic Team

Door onze strenge en grondige screening processen zorgen wij ervoor dat de professionals in ons team voldoende opleiding en een sterke werkgeschiedenis hebben om te valideren en te verifiëren dat de informatie in onze artikelen aan de kwaliteitsnormen voldoet. Daarom heeft ons team van professionals uitgebreide en gevarieerde psychologische en sociale ervaring in onderzoek en professionele domeinen, zowel in de privé als publieke sector.

Ons team van deskundigen controleert de informatie van al onze inhoud om de kwaliteit ervan te waarborgen.

Elk artikel wordt vóór publicatie geëvalueerd door ons team van professionals om actuele en wetenschappelijk onderbouwde informatie te verstrekken. Al onze inhoud wordt voortdurend herzien om ervoor te zorgen dat onze lezers kwaliteitsinformatie ontvangen die is aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen en ontdekkingen in de psychologie, neurowetenschappen en sociologie.

 

Associated professionals

Thumb Author Sergio Bero

Sergio Bero

Psycholoog en Master in klinische neuropsychologie

Geregistreerd psycholoog (M34135), trainer gespecialiseerd in persoonlijke relaties en Mindfulness-instructeur, hij verspreidt het woord op sociale netwerken over diversiteit en communicatie. In zijn directe contact met tieners en onderwijsprofessionals werkt hij aan assertiviteit en empathie als instrumenten om verschillende generaties samen te brengen.

Thumb Author Macarena Liliana Nuñez

Macarena Liliana Nuñez

Psycholoog gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en klinische neuropsychologie

Afgestudeerd in Psychologie met specialisaties in Cognitieve Gedragstherapie, ACT en Klinische Neuropsychologie. Met 8 jaar ervaring op klinisch gebied heeft ze een wetenschappelijk artikel gepubliceerd en werkt ze samen met digitale media zoals Terapify en Sana Digital.

Thumb Author Leticia Martín Enjuto

Psychologie aan de Pauselijke Universiteit van Salamanca. Ze heeft een uitgebreide opleiding in klinische psychologie, forensische psychologie, professioneel neuro-gelukswerk en algemene gezondheidspsychologie. Momenteel werkt ze als professioneel supervisor van de inhoud van La Mente es Maravillosa.

Thumb Author Gloria Redondo

Gloria Redondo

Sportpsycholoog

Afgestudeerd in Psychologie met een Master in Sportpsychologie en Fysieke Activiteit. Sinds 2018 werkt ze als sportpsycholoog, vooral in het basisvoetbal met teams van verschillende categorieën.

Thumb Author Martina Estevan Del Carpio

Psycholoog, redacteur en schrijver. Martina Estevan Del Carpio behaalde een graad in psychologie aan de Nationale Universiteit van La Plata en is sindsdien opgeleid vanuit een theoretisch oogpunt onder een psychoanalytische benadering. Sinds ze een kind was, is ze geïnteresseerd in het schrijven van korte verhalen en romans, en momenteel verkent ze een facet als fictieschrijver en als reclame-copywriter.

Thumb Author Úrsula Perona

Úrsula Perona

Psychologie

Psycholoog en popularisator. zij heeft zich gespecialiseerd in de klinische psychologie en heeft deelgenomen aan tientallen congressen en symposia, evenals samenwerkingen met de media. Ze is ook stagebegeleider voor verschillende masteropleidingen en biedt haar diensten aan via haar kliniek Psicoclinic.

Thumb Author Gorka Jiménez Pajares

Psycholoog gespecialiseerd in het behandelen van psychische en gedragsstoornissen. Hij heeft gewerkt als psycholoog op het gebied van human resources, wat hem aanmoedigde om een master in Occupational Risk Prevention te volgen. Momenteel werkt hij bij een particulier adviesbureau.

Thumb Author Rocío del Pilar Barrios Cadena

Psychiater gespecialiseerd in kraamzorg met een onconventionele aanpak. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van psychologie en psychiatrie. Ze is de oprichter van het TuAlmaEnCalma-project, een therapeutische en trainingsruimte gericht op emotionele gezondheid. Zij verblijft momenteel in New York City, waar zij werkt als consul voor bijstand aan de gemeenschap.

Thumb Author Matías Rizzuto

Filosoof in opleiding. Matías Rizzuto behaalde in 2022 zijn diploma Filosofie aan de Nationale Universiteit van San Martín. Hij heeft gewerkt als leraar op middelbare scholen voor volwassenen en als mentor voor universiteitsstudenten van de faculteit Geesteswetenschappen aan zijn alma mater. Hij heeft zich gespecialiseerd in oosterse filosofie en sinds een paar jaar in het schrijven en redigeren van digitale content.

Thumb Author Isabel Ortega

Isabel Ortega

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in rechtspsychologie en gedragswetenschappen. Zij is opgeleid via verschillende cursussen en programma's in forensische psychologie, emotionele intelligentie, neuro-educatie en neuropsychologie. Ze werkte als onderzoeksassistent psychologie aan de Universiteit van Surrey en als kindermonitor voor zomerscholen.

Thumb Author Sofía Gimbert

Sofía Gimbert

Psychologie

Psycholoog en expert op het gebied van digitale marketing. Ze heeft een masterdiploma in Updating in Psychological Intervention and Mental Health van UDIMA en studeert momenteel een masterdiploma in General Health Psychology van UNIR. Zij is Universitair Specialist in Neuromarketing van deze laatste studio en heeft meegewerkt aan verschillende projecten met betrekking tot digitale marketing.

Thumb Author Tais Pérez

Tais Pérez

Psychologie

Directeur en psycholoog bij PsicoSalud. Verzamel meer dan 12 jaar ervaring in klinische psychologie, bij volwassenen, koppels, gezinnen en kinderen en adolescenten. Ze is tutor voor beroepspraktijken in de klinische psychologie in de Master's Degree in General Health Psychology aan de UNED en aan de VIU.

Thumb Author Manuel Antonio Fernández

Neuropediater gespecialiseerd in leren en gedrag. Hij is de oprichter en directeur van het Andalusisch Instituut voor Kinderneurologie. Hij werkt als evaluator van educatieve projecten voor de Junta de Andalucía, docent in het Hoger Programma in Bedrijfskunde en Management in de Gezondheidssector en directeur van de masteropleiding Neuropediatrie en Neuroontwikkeling en de masteropleiding Neurowetenschappen aan de CEU Cardenal Herrera Universiteit.

Thumb Author Airam Vadillo Larios

Psycholoog gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring opgebouwd in medische en humanitaire organisaties, in eerste instantie gericht op noodsituaties. Hij heeft veldervaring in situaties van ontheemding, seksueel geweld, vermiste personen en marteling. Hij was afgevaardigde van de MHPSS in Jemen, Tadzjikistan en Kirgizië.

Thumb Author Miguel David Guevara

PhD in Klinische Psychologie. Sinds 2012 is hij werkzaam als supervisor opleider psychotherapie bij het Centrum voor Klinische Psychologie, Groepstherapie en Psychodrama en sinds 2007 coördinator van dit centrum. Hij is universitair hoofddocent op het gebied van Persoonlijkheid, Evaluatie en Psychologische Behandeling aan de Universiteit van Salamanca.

Thumb Author Sonia Esquinas Jurado

Gezondheidspsycholoog met 28 jaar ervaring. Ze is spreker, schrijver en trainer. Ze is de auteur van boeken over de slaap en opvoeding van kinderen tijdens de kindertijd. Ze werkt ook actief samen met de media en gespecialiseerde psychologietijdschriften.

Thumb Author Mª del Carmen González Rivas

Psycholoog gespecialiseerd in gezinstherapie. Ze werkt als trainer in workshops voor persoonlijke ontwikkeling en scholen voor ouders, maar ook in sociaal-educatieve ondersteuningsprogramma's voor kinderen. Zij heeft als therapeut gewerkt in individuele, koppel- en gezinstherapiesessies; ook in samenwerking met verschillende ngo's. Zij heeft deelgenomen aan verspreidingsprojecten in tijdschriften en digitale media.

Thumb Author Laura Fuster Sebastián

Algemeen gezondheidspsycholoog gespecialiseerd in therapieën met een cognitief-gedragsmatige benadering. Ze is sinds 2019 directeur van de TFM in de masteropleiding Algemene Gezondheidspsychologie aan de Internationale Universiteit van Valencia. Ze heeft gewerkt als verspreider, universiteitsprofessor, monitor van educatieve projecten, logopedist en klinisch psycholoog. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van psychologie.

Thumb Author Leonardo Biolatto

Arts met uitgebreide opleiding en ervaring op het gebied van huisartsgeneeskunde, seksueel misbruik van kinderen, seksuele en reproductieve gezondheid, gezondheidsbevordering en sociale ontwikkeling. Hij heeft projecten ontwikkeld die gericht zijn op de zorg voor kwetsbare bevolkingsgroepen, hij heeft ook gewerkt als leraar, medisch directeur, pedagogisch begeleider en externe recensent van onderzoeksartikelen.

Thumb Author Isabel Diego Rivas

Gezondheids- en forensisch psycholoog. Ze is professor psychologie aan de European University of the Atlantic. Sinds 2012 biedt zij haar psychologische therapiediensten aan voor volwassenen en kinderen, forensische evaluatie en het schrijven van deskundigenrapporten. Ze werkte bij het Centrum voor Informatie en Uitgebreide Zorg voor Slachtoffers van Gendergeweld van de regering van Cantabrië.

Thumb Author Brigida Higueras Madsen

Psycholoog gespecialiseerd in angststoornissen en gezins- en relatietherapie. Sinds 2014 werkt ze als klinisch psycholoog in het Universitair Ziekenhuis Fundación Alcorcón. Zij heeft met verschillende psychologiegroepen gewerkt, waaronder het Enova Medisch Centrum en het VAIVEN Familiezorgcentrum opvallen.

Thumb Author María Betancur

María Betancur

Psychologie

Klinisch psycholoog met meer dan 13 jaar beroepservaring. Zij heeft een eigen privépraktijk, waarin ze haar therapieën ontwikkelt op basis van het cognitief-gedragsmodel. Zij heeft samengewerkt met overheidsprogramma's, psychiatrische klinieken en wellnesscentra voor hoger onderwijs. Zij heeft zich gespecialiseerd in het beheersen van emotionele crises, een gebied dat zij heeft toegepast op de voormalige strijdende bevolking van Colombia.

Thumb Author Ana Lombard

Ana Lombard

Stressmanagement

Specialist in omgaan met stress en emoties. Zij leidt het Enlace-centrum, een instituut dat is ontworpen om mensen te leren emoties in hun voordeel te identificeren en te beheersen. Zij bouwt al meer dan 10 jaar ervaring op in haar professionele praktijk.

Thumb Author Aida Díaz González

Psycholoog gespecialiseerd in de klinische praktijk en ervaring in de psychologie in relatie tot handicap. Zij heeft zich verdiept in cognitieve gedragstherapieën, acceptatie- en commitment-therapieën en oplossingsgerichte therapieën. Zij heeft ervaring met programma's en activiteiten voor positief ouder worden en functionele revalidatie.

Thumb Author Rafael Santandreu

Psycholoog gespecialiseerd in zelfhulptherapieën. Zijn werk strekt zich uit over zes boeken, waaronder "De kunst van het niet bittere leven" (2011), "School of Happiness" (2014) en "Zonder angst" (2021) opvallen. Een deel van zijn opleiding volgde hij bij de beroemde psycholoog Giorgio Nardone, met wie hij samenwerkte aan het Centro di Terapia Strategica. Hij werkt samen met verschillende televisieprogramma's en digitale media.

Thumb Author Maria Belen Saura

Psycholoog met ruime ervaring in neuropsychologie, klinische psychologie en onderwijspsychologie. Ze heeft als vrijwilliger meegewerkt aan programma's voor geestelijke gezondheid, het ontwerpen van plannen voor de preventie van middelengebruik bij adolescenten, het faciliteren van workshops over drugsverslaving, pedagogisch adviseur en als psychotherapeut. Ze heeft ook deelgenomen aan conferenties en als verspreider met betrekking tot haar expertisegebieden.

Thumb Author Cristina Muñoz Morano

Psycholoog gespecialiseerd in coaching en seksuologie. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring opgedaan in haar beroepspraktijk, waarin ze heeft gewerkt als professioneel psycholoog, individuele, gezins- en groepspsychotherapeut, persoonlijke groeitrainer, docent, verspreider en samenwerking met verschillende media.

Thumb Author Salva Contreras

Salva Contreras

Psychologie

Psycholoog, coach en facilitator van programma's en workshops. Ze is oprichtster van de Women's Leadership School en werkt momenteel als onderwijstechnicus bij de Fundació Gentis. Haar academische vorming is zeer breed, waarbij coaching en communicatieprogramma's (naast psychologie) centraal staan.

Thumb Author Violeta Gómez Warletta

Psycholoog gespecialiseerd in seksuologie en neuropsychologie. Zij heeft met verschillende programma's, instellingen en psychologiepraktijken gewerkt, en sinds een paar jaar waagt zij zich op het gebied van verspreiding van informatie. Dit laatste facet heeft ze verkend als schrijver en redacteur.

Thumb Author Juan Pablo Quintero Macias

Psycholoog gespecialiseerd in onderwijsproces. Hij heeft gewerkt als onderzoeksassistent, onderwijspsycholoog, ontwerper van educatieve programma's en freelance journalist. Hij heeft ook een carrière als schrijver ontwikkeld, met de nadruk op gedichten en korte verhalen.

Thumb Author Bárbara Arenas

Bárbara Arenas

Psychologie

Gezondheidspsycholoog en kinderslaapspecialist. Ze heeft uitgebreide ervaring als gezondheidspsycholoog in verschillende instellingen zoals onder meer de Gaias Clinics, de Red Madre Association en het Juan María Center.

Thumb Author Mario Castaño Casanova

Psycholoog en psychoanalytisch georiënteerde psychotherapeut. Hij heeft zich gespecialiseerd in relationele psychoanalyse, liefdesverslavingen en relatieproblemen. Zijn academische opleiding reikt van psychologie en seksualiteit.

Thumb Author Berta Escobosa

Berta Escobosa

Verpleegkunde

Algemeen gezondheidspsycholoog en GGZ-verpleegkundige. Ze heeft gewerkt als verpleegster in het ziekenhuis Sant Joan de Déu Barcelona en in het Benito Menni Assistance Complex. Momenteel werkt ze als gezondheidspsycholoog bij Centre de Psicologia Origo.

Thumb Author Esther Rodriguez

Esther Rodriguez

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in gezondheidspsychologie, psychosomatische therapie en relatietherapie. Ze heeft meer dan 30 onderzoeksartikelen gepubliceerd, deelgenomen aan nationale en internationale conferenties, gewerkt als universitair docent en tutor, en werkte als vrijwilliger samen met verschillende liefdadigheidsorganisaties. Zij is de auteur van het hoofdstuk "Huidige conceptualisering van seksueel misbruik van kinderen" in het boek Los gritos de mi silencio (2016). Ze werkt als freelance psycholoog en als verspreider van informatie uit haar vakgebied.

Thumb Author Juan Ignacio Rodríguez

Psycholoog gespecialiseerd in klinische zorg en sportpsychologie. Hij bouwde meer dan 10 jaar ervaring op op het gebied van psychologie, zowel in de particuliere als in de openbare praktijk. Dit laatste facet is onderzocht via vrijwilligersprogramma's.

Thumb Author Maria Fabregat Giribet

Psycholoog gespecialiseerd in individuele psychotherapie en relatietherapie. Ze is ook een facilitator van persoonlijke groeiworkshops, evenals bewustwordings- en psycho-educatieve gesprekken. Sinds 2014 biedt zij haar diensten aan als psychotherapeut.

Thumb Author Rafa Guerrero

Rafa Guerrero

Psycholoog

Klinisch psycholoog gespecialiseerd in ADHD, gedragsproblemen en leerstoornissen. Hij is professor aan de Complutense Universiteit van Madrid, evenals aan andere universiteiten in onderwijs- en psychologieprogramma's. Hij is de auteur van verschillende boeken, maar ook een spreker en onderzoeker. Momenteel leidt hij Darwin Psicólogos, een psychotherapie- en begeleidingsdienst voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.

Thumb Author Daniel Baldó Vela

Verpleegkundige en universiteitsprofessor. Hij voltooide zijn doctoraat in de gezondheidszorg aan de Complutense Universiteit van Madrid en werkt als professor gemeenschapsverpleging I in de graad in verpleegkunde aan de Alfonso X el Sabio Universiteit. Hij is de directeur en oprichter van Plan D, Nutrition and Health, een programma gericht op het bevorderen van welzijn door middel van een gezonde levensstijl.

Thumb Author Carlos Santiago

Carlos Santiago

Psychologie

Psycholoog en universiteitsprofessor. Hij behaalde een graad in psychologie aan het Institute of Higher Studies van Oaxaca, een opleiding die hij afrondde met een diploma in neuropsychologie. Hij werkt als privépsycholoog en als professor aan de Universiteit van de Golf van Mexico.

Thumb Author Leonardo Resano

Leonardo Resano

Sociaal werk

Schrijver, popularisator, docent en expert in motivatie en persoonlijke ontwikkeling. Hij is de auteur van Navigating through your mind (2013) en Op dit moment... (2017). Hij is hoogleraar geweest op het gebied van sociale en culturele gerontologie en facilitator van cursussen, programma's en workshops gerelateerd aan coaching .

Thumb Author Ana Gorrochategui

Psycholoog gespecialiseerd in klinische psychologie en seksuele en relatietherapie. Zij heeft in verschillende psychologiebureaus gewerkt en vijf jaar lang in haar eigen praktijk: het Ana G. Echepare Center for Therapeutic Psychology. Momenteel werkt ze als vrijwilliger en opleidingstechnicus bij het Spaanse Rode Kruis.

Thumb Author Andres Camilo Espinosa Poveda

Psycholoog gespecialiseerd in juridische en forensische psychologie. Sinds 2013 werkt hij als rekruteringspsycholoog bij de Colombiaanse Nationale Politie, waar hij verantwoordelijk is voor het uitvoeren van cognitieve en persoonlijkheidstests, het afnemen van kritische incidentinterviews en het uitbrengen van rapporten.

Thumb Author Cristina Martínez de Toda

Neuropsycholoog en algemeen gezondheidspsycholoog. Ze is vrijwilliger bij Psychologen Zonder Grenzen en werkt actief samen met verschillende outreach-ruimtes. Zij heeft met verschillende organisaties en instituten gewerkt en biedt haar diensten ook in de privépraktijk aan.

Thumb Author Mariana Luque Santoro

Psycholoog gespecialiseerd in algemene gezondheidspsychologie. Zij heeft met verschillende psychologiekabinetten gewerkt en sinds 2019 werkt zij in haar eigen privépraktijk. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in psychotherapie met volwassenen en kinderen en adolescenten.

Thumb Author Yolanda Pérez

Yolanda Pérez

Psychologie

Afgestudeerd en gepromoveerd in de psychologie. Zij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van gezondheidspsychologie en arbeidspsychologie, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Zij heeft deelgenomen aan verschillende congressen en wetenschappelijke publicaties en heeft de CIDAP-onderzoeksprijs ontvangen van het officiële college van psychologen van de Valenciaanse Gemeenschap. Ze is momenteel universitair hoofddocent aan de Universiteit van Alicante.

Thumb Author Laura Llorente

Schrijver, corrector en redacteur. Ze studeerde Filosofie aan de Universiteit van Barcelona, werkte samen met belangrijke uitgevers zoals Edelvives, Edebé en SM. Ze faciliteert ook schrijfcursussen, naast het publiceren van rapporten en persberichten in de media van haar stad, Limia. 

Thumb Author Lorena Sahagún Flores

Psycholoog gespecialiseerd in contextuele therapieën en in de behandeling van mensen met functionele diversiteit. Ze werkt als residentiecoördinator in de Junta de Castilla y León.

Thumb Author Silvia Carrasco

Silvia Carrasco

Sociaal werk

Maatschappelijk werker gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg, conflictbemiddeling en juridische expertise. Ze heeft een uitgebreide academische en professionele opleiding op deze gebieden gevolgd, dus werkt ze als arbeidsbegeleider. Ze heeft met verschillende instellingen gewerkt en ook als verspreider via digitale media. Zij is vooral geïnteresseerd in gerechtigheid en sociale interventie.

Thumb Author Cristina Tabernero Neira

Psycholoog gespecialiseerd in onderwijspsychologie. Ze is de oprichter en directeur van het psychokinderopvangcentrum, dat zich richt op het aanbieden van verschillende diensten en programma's voor psychologische benadering tijdens de kindertijd. Zij bouwt al meer dan 20 jaar ervaring op in het uitoefenen van haar beroep.

Thumb Author Marta Bermejo Victoriano

Psycholoog gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapieën en EMDR. Ze werkt als masterprofessor bij de Spaanse Vereniging voor Cognitieve Gedragspsychologie, en is tevens tutor voor afstudeerprojecten voor verschillende universiteiten. Ze heeft ervaring en training in het omgaan met persoonlijkheidsstoornissen, relatietherapie en cognitieve herstructurering. Werkt samen met verschillende digitale media via een informatief facet.

Thumb Author Daniela Alós

Daniela Alós

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in psychoanalyse. Ze heeft ervaring als psychotherapeut voor kinderen en volwassenen, supervisor van chaos en noodsituaties, en onderwijs- en organisatiepsychologie. Ze is mede-oprichter van Lugar y Lazo en therapeut bij de Pigeon Riviere Service van het Quipu Institute. Daarnaast oefent zij haar beroep uit in een eigen praktijk.

Thumb Author Adriana Reyes Zendrera

Psycholoog, trainer en directeur van het Psicoemocionat centrum. Ze heeft zich gespecialiseerd in emotiegerichte therapieën, die ze benadert vanuit haar eigen ervaring als psycholoog en via haar opleidingen. Ze heeft gewerkt als psycholoog en onderzoeker in verschillende praktijken en instellingen.

Thumb Author Cristina Calle Guisado

Psycholoog opgeleid in neuropsychologie. Ze heeft gewerkt als docent professionele certificaten, maar ook als adviseur en manager van programma's voor ouderen of met speciale behoeften. Ze levert een bijdrage aan het radioprogramma El Club dels Lletraferits en aan het tijdschrift Fundación Menudos Corazones.

Thumb Author Anet Diner Gutverg

Psycholoog en psychoanalyticus. Ze heeft gewerkt als assistent opvoeder in Montessori Village. Sinds 2011 heeft ze haar eigen praktijk waar ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleidt volgens een psychoanalytische benadering.

Thumb Author Judith Francisco

Judith Francisco

Psychologie

Thumb Author Alicia Yagüe Fernández

Psycholoog gespecialiseerd in algemene gezondheidspsychologie en gezinsbemiddeling. Zij heeft samengewerkt met het Spaanse Rode Kruis en met instellingen zoals APROME. Ook heeft  zij onderzoeken uitgevoerd aan universiteiten in binnen- en buitenland. Ze was daarnaast spreker op internationale congressen, facilitator van workshops en vrijwilliger bij interventieprogramma's.

Thumb Author Álvaro Cabezuelo

Psycholoog en universiteitsprofessor. Hij voltooide een master in Klinische Psychologie voor Volwassenen en een master in Social Media en Community Manager. Zijn professionele carrière is gericht op deze laatste specialisatie, aangezien hij heeft gewerkt als beheerder van sociale netwerken, universitair hoofddocent Marketing en reclame, content- en communicatiemanager. Hij werkt ook mee aan anti-intimidatieprogramma's op internet.

Thumb Author Beatriz Caballero

Psycholoog gespecialiseerd in algemene gezondheidspsychologie en gezinstherapie. Ze werkte samen met verschillende psychologiepraktijken, als docent mindfulness, als begeleider bij rouwprocessen en als psychotherapeut voor volwassenen en ouderen. Momenteel werkt ze als psycholoog bij CIPIF.

Thumb Author María Prieto

María Prieto

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in arbeidsbegeleiding. Zij heeft haar carrière toegespitst op de sector van de personeelsselectie, een gebied waarin zij meer dan 20 jaar ervaring heeft opgedaan. Ze heeft samengewerkt met particuliere bedrijven en met de overheid, ook als facilitator van programma's en workshops met betrekking tot human resources.

Thumb Author Carolina López De Luis

Psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie en neurowetenschappen. Zij heeft onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Ze is docent geweest van postdoctorale programma's, ze heeft ook als TFM-tutor gewerkt. Momenteel werkt ze als psycholoog en neuropsycholoog voor verschillende organisaties.

Thumb Author Alicia Garrido Martín

Psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie en psychopedagogiek. Ze heeft op deze gebieden in verschillende centra en instellingen gewerkt, ook als klinisch psycholoog. Ze is vrijwilliger geweest voor verschillende verenigingen en heeft ook meegewerkt als disseminator. Momenteel oefent hij zijn beroep uit in een eigen praktijk.

Thumb Author Andrés Navarro Romance

Psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie. Hij werkt momenteel als universitair hoofddocent aan de Open Universiteit van Catalonië, als coördinator van sociaal-gezondheidsprojecten en als verspreider. Hij heeft verschillende onderzoeksartikelen geschreven, deelgenomen aan nationale en internationale conferenties, centra voor sociale en gezinsondersteuning geleid, gewerkt als klinisch psycholoog, meegewerkt aan projecten om het bewustzijn van multiple sclerose bij kinderen en jongeren te vergroten, en als schrijver/redacteur van artikelen over gezondheid en psychologie.

Thumb Author Alejandro Sanfeliciano

Psycholoog gespecialiseerd in onderzoeksprocessen. Hij studeert voor een doctoraat in de psychologie aan de National University of Distance Education. Hij heeft gewerkt als verspreider, als privéleraar en als trainer op het gebied van human resources.

Thumb Author Rafa Aragón

Rafa Aragón

Psychologie

Relatietherapeut en seksuoloog. Hij heeft als vrijwilliger verschillende projecten uitgevoerd, waaronder schoolondersteuning voor kinderen met moeilijkheden en het faciliteren van workshops op het gebied van seksualiteit. Hij combineert zijn beroep ook met een facet als verspreider, zo werkt hij samen als redacteur, schrijver en contentmanager voor verschillende platforms gerelateerd aan psychologie.

Thumb Author Lorena Vara González

Algemeen gezondheidspsycholoog met meer dan 7 jaar ervaring in de sector. Zij heeft zich gespecialiseerd in het opleiden en rekruteren van personeel in handen van human resources. Zij heeft ervaring als psycholoog in bejaardentehuizen, als klinisch psycholoog en als verspreider, dit laatste facet door samen te werken met radioprogramma's, gedrukte media en digitale media.

Thumb Author Laura Reguera

Laura Reguera

Psychologie

Klinisch psycholoog gespecialiseerd in emotionele intelligentie en interventie bij emoties. Zij heeft deelgenomen aan nationale en internationale conferenties, evenals aan vrijwilligersprogramma's aan het Official College of Psychology of Madrid. Ze werkt als klinisch psycholoog in een privépraktijk en als docent en tutor bij UNED.

Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Argentijnse psycholoog met een uitgebreide academische en professionele carrière. Hij heeft een dozijn prijzen, erkenningen en beurzen gewonnen voor zijn bijdragen, en is co-auteur en solo-schrijver van meer dan 40 boeken. Hij is mede-oprichter van de Argentijnse Systemische School en bekleedde belangrijke functies aan verschillende universiteiten. Hij is momenteel directeur van het doctoraat in de psychologie aan de Universiteit van Flores.

Thumb Author Francisco Pérez

Francisco Pérez

Psychologie

Algemeen gezondheidspsycholoog. Hij heeft gewerkt als psycho-pedagoog, als therapeut en als neuropsycholoog. Hij heeft ook ervaring als vrije tijdsmonitor, als workshopbegeleider en als verspreider. Hij is momenteel psycholoog en manager van Supera Clinical Psychology and Health Jaén.

Thumb Author Rocío García Garzón

Psycholoog gespecialiseerd in therapieën van de derde generatie. Zij heeft ook theoretische en praktische opleidingen gevolgd in systematische therapie, klinische psychologie, persoonlijke ontwikkeling, coaching, dolfijntherapie, persoonlijk verandermanagement en talentmanagement. Ze heeft buitenschoolse ondersteuning geboden aan kinderen en adolescenten, als onderzoeker en spreker voor wetenschappelijke projecten, in psychologische ondersteuningssessies voor patiënten met chronische ziekten, en als klinisch psycholoog.

Thumb Author Elena Sanz

Elena Sanz

Psycholoog

Psycholoog gespecialiseerd in klinische psychologie en cognitieve gedragstherapie. Haar expertise draait om individuele therapie, groepstherapie en gezinstherapie. Ze werkt als freelance psycholoog en blijft haar opleiding uitbreiden om psychisch welzijn dichter bij mensen te brengen die het nodig hebben.

Thumb Author Alberto Álamo

Alberto Álamo

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in seksuologie. Hij heeft gewerkt als universiteitsprofessor in het vak Psychologie van Seksualiteit aan de Miguel de Cervantes European University. Hij heeft ook gewerkt met minderjarigen en groepen die mogelijk risico lopen op uitsluiting, en was ook therapeutisch coördinator voor online psychologieprogramma's.

Thumb Author José Padilla

José Padilla

Psychologie

Klinisch psycholoog geïnteresseerd in onderwijs en filosofische praktijken. Hij heeft gewerkt als klinisch psycholoog voor patiënten met de diagnose schizofrenie, in het kader van het ontwerpen van modellen, strategieën en programma's die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van patiënten en hun families. Hij is een actief onderzoeker aan de Pontificia Universidad Javeriana, een studiehuis waar hij ook een master in onderwijs volgt.

Thumb Author Angela C. Tobias

Angela C. Tobias

psychologie

Humanistisch psycholoog algemeen gezondheidspsycholoog en leider van therapeutische groepen. Momenteel werkt ze als freelance psycholoog in een privépraktijk en werkt ze samen met verschillende praktijken en een online praktijk voor humanistische psychologie.

Thumb Author Cristian Muñoz Escobar

Klinisch psycholoog ook gespecialiseerd in taalkunde, filosofie en pedagogiek. Hij is geïnteresseerd in psycholinguïstiek, zodanig dat hij zich op theoretisch en praktisch niveau op dit vakgebied heeft gewaagd. Hij bestudeert het menselijk subject in relatie tot de samenleving en taal, allemaal met als doel een holistisch panorama van de mens te verkrijgen.

Thumb Author Cristina Roda Rivera

Psycholoog met ruime ervaring in disseminatie, counseling en psychologisch onderzoek. Ze heeft verschillende groepen en workshops geleid met betrekking tot psychisch welzijn en is co-auteur van een boek over therapieën van de derde generatie. Ze heeft ook voor veel projecten gewerkt als opvoeder, medewerker en coördinator.

Thumb Author Guillermo Bisbal

Guillermo Bisbal

Antropologie

Antropoloog die de Master of Arts in Comparative History aan de Central European University volgt. Hij was onderzoeksassistent, conferentiecoördinator, auteur van antropologische studies en content-editor voor verschillende digitale media.

Thumb Author Maria Alejandra Morgado Cusati

Filosoof en student Klinische Psychologie. Ze werkt als gecontracteerd professor aan de Centrale Universiteit van Venezuela. Zij is op theoretisch niveau geïnteresseerd in de psychoanalyse en de logische grondslagen van de wiskunde.

Thumb Author Paula Villasante

Paula Villasante

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in toegepaste neurowetenschappen. Ze heeft als vrijwilliger bij verschillende instellingen gewerkt, waaronder het Spaanse Rode Kruis. Ze is in haar vrije tijd monitor geweest, assistent van een psychiater en lerares Engels. Ze verkent momenteel een facet als professionele schrijver.

Thumb Author Ana Couñago Sobral

Psycholoog gespecialiseerd in onderwijspsychologie. Ze is facilitator geweest van verschillende cursussen met betrekking tot het omgaan met emoties bij kinderen en neurologische ontwikkelingsstoornissen. Ze heeft ook nauw samengewerkt met instellingen en organisaties als psycholoog, met een opgebouwde ervaring van meer dan vijf jaar. Zij heeft onderzoeksprojecten ontwikkeld en en artikelen geschreven op haar vakgebied.

Thumb Author Laura Ruiz Mitjana

Psycholoog gespecialiseerd in jeugd en adolescentie. Ze heeft gewerkt als kinderpsycholoog en haar werk was gericht op neurologische ontwikkelingsstoornissen. Haar werk als psycholoog wordt aangevuld door haar roeping als schrijver. Haar eerste boek verscheen in 2018 via Círculo Rojo Editorial.

Thumb Author Francisco Roballo

Psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie. Hij heeft gewerkt als klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, academisch adviseur, onderwijspsycholoog, psychologisch adviseur en als verspreider. Dit laatste facet verkent hij via zijn MasterClass-project en via lezingen en congressen op nationaal en internationaal niveau.

Thumb Author Sara González Juárez

Psycholoog gespecialiseerd in vergelijkende psychologie. Door de onderzoeken in laatstgenoemde is zij geïnteresseerd geraakt in ethologie, zodanig dat zij zich ook heeft geschoold in dierenpsychologie. Zij heeft diploma's behaald op deze gebieden en heeft beroepsmatig gewerkt in verschillende instellingen.

Thumb Author Adriana Díez

Adriana Díez

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in emotioneel welzijn bij adolescenten. Zij heeft onderzoek gedaan naar suïcidaal gedrag bij jongeren, ook in verslavingstrajecten. Ze is momenteel een contracthoogleraar aan de Universiteit van La Rioja.

Thumb Author Laura Gómez Domínguez

Onderwijspsycholoog opgeleid in nieuwe leer- en onderwijstechnieken. Ze heeft gewerkt als jeugdbegeleider, taaldocent, kinderopvoeder, vrijetijds-tutor en schoolmentor. Momenteel studeert ze een master in Gelijkheid en Gender aan de Universiteit van Malaga.

Thumb Author Andrea Pérez

Andrea Pérez

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in therapieën van de derde generatie en in het cognitief-gedragsmodel. Momenteel oefent ze in haar eigen praktijk uit, en heeft ruime ervaring in het samenwerken als psycholoog voor GGZ-centra en instellingen. Ze werkt ook als schrijver en redacteur van artikelen die verband houden met de verspreiding van informatie over haar discipline.

Thumb Author Juan Fernández

Historicus studeerde af aan de Universiteit van Oviedo. Af en toe verricht hij werkzaamheden als kathedraalgids in Oviedo, dankzij zijn opleiding op dit gebied aan de Pauselijke Universiteit van Salamanca.

Thumb Author Roberto Muelas Lobato

Psycholoog en onderzoeker bij de Euro-Arab Foundation for Higher Studies. Hij heeft zich op theoretisch en praktisch niveau gespecialiseerd in de analyse van groepsattitudes onder religieuze groeperingen. Hij verkende ook onderzoekslijnen zoals politiek en cultureel geweld en radicaliseringsprocessen. Hij heeft verschillende artikelen over deze onderwerpen gepubliceerd, heeft deelgenomen aan nationale en internationale conferenties en heeft als vrijwilliger meegewerkt aan programma's die migranten helpen. 

Thumb Author Cristina Girod de la Malla

Psycholoog gespecialiseerd in psychologische interventie in tijden van crisis. Zij werkte samen met de Algemene Raad voor Psychologie van Spanje aan de psychologische zorglijn tijdens de pandemie van 2020. Zij heeft vrijwilligerswerk gedaan in verenigingen van patiënten met de ziekte van Alzheimer en werkt momenteel met het schrijven en redigeren van digitale media-inhoud met betrekking tot psychologie.

Thumb Author Yurdey Fernanda Herran Murillo

Klinisch psycholoog en student Voeding en Diëtetiek aan de Pontificia Universidad Javeriana. Ze heeft ervaring in onderzoeksprojecten, vrijwilligerswerk en als psychoanalytisch georiënteerde therapeutische begeleider. Ze werkt ook als schrijver voor digitale media en als facilitator van workshops met betrekking tot academisch schrijven.

Thumb Author Gema Sánchez Cuevas

Webdirecteur van het digitale tijdschrift La Mente es Maravillosa. Hierin voert zij redactie-, schrijf- en contentmanagementtaken uit. Zij heeft een uitgebreide opleiding en ervaring in de psychologie en geeft lezingen en workshops die verband houden met haar specialiteiten. Ze is co-auteur van Pon corazón a tu cerebro (2020) en auteur van Ahora es tu momento. Sleutels om te genezen en gelukkig te zijn (2022).

Thumb Author Leticia Aguilar Iborra

Psycholoog gespecialiseerd in rouw- en acceptatietherapieën. Ze heeft een uitgebreide academische opleiding in de psychologie en heeft als vrijwilliger gewerkt in verschillende organisaties en instellingen die patiënten met chronische ziekten helpen. Ze werkt momenteel als psycholoog in haar privépraktijk en werkt samen met digitale media als schrijver en redacteur voor geestelijke gezondheid en welzijn.

Thumb Author Sara Clemente

Sara Clemente

Psycholoog en journalist

Psycholoog met een opleiding in kinder- en jeugdtherapie, gezinstherapie en systeemtherapie. Ook heeft zij een opleiding tot journalist gevolgd, waardoor zij ruime ervaring heeft op het gebied van communicatie. Ze werkt momenteel als gezondheidspsycholoog en als redacteur en schrijver voor media met betrekking tot psychologie en gezondheid.

Thumb Author Laura Rodríguez

Laura Rodríguez

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in psychotherapie voor volwassenen en jongeren. Ze is mededirecteur van Crea Equilibrio, een psychologiebureau dat zowel persoonlijke als online diensten aanbiedt. Zij heeft haar opleiding georiënteerd op de systemische integratieve benadering, zodat zij zich er op theoretisch en praktisch niveau aan heeft gewaagd. Ze werkt ook mee als verspreider voor verschillende digitale media.

Thumb Author Raquel Beneito Vilaplana

Psycholoog gespecialiseerd in counseling en emotionele afhankelijkheid. Ze heeft gewerkt als klinisch psycholoog, sociaal integrator, vrijwilliger in interventieprogramma's, onderzoeker, psychotherapeut en verspreider. Ze heeft deelgenomen aan nationale en internationale conferenties en werkt samen als schrijver en redacteur van psychologieartikelen voor verschillende media en digitale platforms.

Thumb Author Saúl Sánchez

Saúl Sánchez

Voeding en diëtetiek

Klinisch voedingsdeskundige. Hij heeft gewerkt bij sportinstellingen, bij centra voor de bestrijding van eetstoornissen en in academische ziekenhuizen. Hij is de auteur van het boek Hoe zo laat mogelijk jong te sterven (2020) en levert momenteel bijdragen aan digitale platforms en tijdschriften met betrekking tot voeding en welzijn.

Thumb Author Francisco Javier Molas López

Psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie. Hij heeft een theoretische opleiding afgerond in meervoudige intelligenties, gendergeweld en emotioneel management in moeilijke situaties (ziekten en rampen). Sinds 2018 werkt hij als psycholoog in zijn privépraktijk, een tijd waarin hij ook een facet verkende als verspreider van informatie door samen te werken met traditionele en digitale media.

Thumb Author Bernardo Peña Herrera

Psycholoog gespecialiseerd in klinische psychologie en forensische psychologie. Hij is professor in de masteropleiding forensische psychologie aan de Isabel I-universiteit, waarnaast hij samenwerkt met verschillende media. Hij is als een internationale spreker, trainer, klinisch psycholoog en schrijver werkzaam geweest. Hij is de auteur van drie boeken en co-auteur van nog een. Hij heeft verschillende onderzoeksartikelen gepubliceerd over lijnen die psychologie, symboliek en mythologie met elkaar verweven.

Thumb Author Alicia Escaño Hidalgo

Psycholoog gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met verslavingen. Ze is verbonden aan het Albert Ellis Institute in New York en werkt als freelance psycholoog met meer dan 8 jaar ervaring. Ze heeft voor verschillende klinieken gewerkt met groeps- en individuele consulten, in programma's voor gezondheidsbevordering en als facilitator van lezingen en workshops.

Thumb Author Sara Viruega

Sara Viruega

farmaceutische industrie

Apotheker gespecialiseerd in psychofarmacologie. Zij heeft een verscheidenheid aan gespecialiseerde studies, cursussen en workshops voltooid die haar diploma farmacie aan de Universiteit van Salamanca uitbreiden. Ze heeft meer dan 6 jaar ervaring opgebouwd in de sector, wat ze combineert met haar rol als verspreider van verschillende digitale platformen.

Thumb Author Ebiezer López

Ebiezer López

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in begeleiding van menselijk gedrag. Hij is een medewerker van verschillende digitale platforms met betrekking tot geestelijke gezondheid, waar hij werkt als schrijver en redacteur. Hij biedt zijn privéconsultaties als psycholoog online aan en is ook een activist voor mensenrechten in zijn land, Venezuela.

Thumb Author Julia Marquez Arrico

Psycholoog gespecialiseerd in klinische psychologie. Ze is professor aan de Internationale Universiteit van Valencia en aan het Barcelona Institute of Clinical Psychology. Ze heeft gewerkt als businesscoach , als onderzoeker, als verspreider en als schrijver van inhoud die verband houdt met haar vakgebied.

Thumb Author María Alejandra Castro Arbeláez

Psycholoog gespecialiseerd in klinische psychoanalyse en neurowetenschappen. Haar onderzoeken draaien om de relatie tussen psychoanalyse en kunst, met interessegebied culturele psychologie. Ze is professor aan de Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra en promovendus Neurowetenschappen aan de Universiteit van Salamanca.

Thumb Author Ángel Redondo

Ángel Redondo

Psychologie

Psycholoog gespecialiseerd in psychogerontologie. Hij heeft ruime ervaring in het werken met ouderen, in het bijzonder met patiënten met dementie. Hij heeft gewerkt in residenties, als ondersteunend personeel voor familieleden van mensen met de ziekte van Alzheimer, als neurologische rehabilitator, als algemeen gezondheidspsycholoog en als disseminator. Hij is momenteel een psycholoog bij Sanitas Mayores.

Thumb Author Raquel Aldana

Raquel Aldana

Psycholoog

Psycholoog geschoold op theoretisch en praktisch niveau in emotionele psychologie, derde generatie therapieën en cognitieve gedragstherapie. Zij heeft als docent gewerkt aan verschillende gezaghebbende universiteiten. Haar interesse gaat uit naar de klinische psychologie, hoewel zij zich ook bezighoudt met andere facetten zoals communicatie, disseminatie en onderzoek. Biedt psychologische begeleiding aan kinderen, jongeren en gezinnen.

Thumb Author Fátima Servián Franco

Algemeen gezondheidspsycholoog gespecialiseerd in behandelingen van ontevredenheid over het lichaam. Zij is de directeur van het Renacer Psychology Center en professor aan de Internationale Universiteit van Valencia. Ze heeft deelgenomen aan verschillende onderzoeken en conferenties met betrekking tot haar trainingsgebied.

Thumb Author Loreto Martín Moya

Algemeen gezondheidspsycholoog. Ze heeft ervaring in verschillende psychologiegroepen als therapeut, ondersteuning van projecten om gezinnen in conflictsituaties te helpen, uitgebreide ondersteuning voor mensen met psychische stoornissen, individuele en groepsinterventie en als klinisch psycholoog in een virtuele modaliteit. Ze heeft ook als vrijwilliger deelgenomen aan verschillende sociale programma's.

Thumb Author Marián Carrero Puerto

Psycholoog gespecialiseerd in mindfulness. Ze is een psycholoog gespecialiseerd in mindfulness bij het Renacer Psychology Center en een postdoctorale professor aan de Internationale Universiteit van Valencia. Ze heeft meegewerkt aan onderzoeksprojecten, internationale congressen, workshops en lezingen, en als verspreider via artikelen voor webmedia.

Thumb Author Sergio De Dios González

Inhoudseditor en corrector bij La Mente es Maravillosa . Afgestudeerd in de psychologie en expert in gegevensverwerking en onderzoeksmethodologieën. Hij werkt ook als afstudeeradviseur voor bachelor- en masterscripties.

Thumb Author Isabel Monzonís Hinarejos

Psycholoog gespecialiseerd in onderwijspsychologie. Ze werkt als counselor in educatieve centra, naast het verkennen van een facet als verspreider via online en gedrukte trainingsinhoud. Sinds 2020 werkt zij bij de onderwijsraad van de Valenciaanse Gemeenschap.

Thumb Author Montse Armero

Montse Armero

Psychologie

Klinisch psycholoog met uitgebreide academische en professionele ervaring. Ze heeft gewerkt als psycho-pedagogisch begeleider, docent, klinisch psycholoog, trainer en teammanager, coach en content creator. Ze faciliteert cursussen, lezingen en workshops en biedt momenteel haar diensten als klinisch psycholoog zowel persoonlijk als online aan.

Thumb Author Leah Padalino

Leah Padalino

Filmrecensent

Spaanse filoloog met studies in fantastische film en hedendaagse fictie. Leah Padalino heeft verschillende workshops, seminars en cursussen gevolgd om haar begrip van film en literatuur te vergroten. Deze twee artistieke categorieën omvatten haar twee grootste passies, die ook worden aangevuld door haar liefde voor schrijven.

Thumb Author María Paula Rojas

Neuropsycholoog gespecialiseerd in cognitieve stimulatie. Zij heeft gewerkt bij instellingen die neuropsychologische evaluaties uitvoeren voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast heeft zij haar bedrijf, waarin zij evaluaties en rapportages uitvoert met betrekking tot haar vakgebied. Zij vervolgt momenteel haar doctoraatsstudie aan de Universiteit van Salamanca.

Thumb Author María José Roldán

María José Roldán

Psychopedagogiek

Therapeutisch pedagoog en psychopedagoog. Hoewel zij na het behalen van een universitair diploma op deze gebieden heeft gewerkt, heeft zij zich het laatste decennium geconcentreerd op het gebied van disseminatie. Ze heeft meegewerkt als schrijver, redacteur, coördinator en specialist voor digitale tijdschriften en webpagina's over onderwerpen die verband houden met haar opleiding.

Thumb Author María Vélez

María Vélez

Psycholoog

Psycholoog gespecialiseerd in neurowetenschap. Ze is mededirecteur van de postdoctorale opleiding Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Almería, een studiehuis waar ze ook gastprofessor is. Zij heeft verschillende wetenschappelijke artikelen gepubliceerd met betrekking tot zijn opleidingsgebied, evenals verblijven aan buitenlandse universiteiten. Zijn interessegebieden draaien momenteel rond reclame, neuromarketing en de psychologie van communicatie.

Thumb Author Valeria Sabater

Valeria Sabater

Psycholoog

Valeria Sabater is afgestudeerd in psychologie aan de universiteit van Valencia (2004). Zij heeft uitgebreide training en ervaring op het gebied van psychisch welzijn, emotionele stoornissen, emotionele intelligentie en sociale psychologie. Ze combineert haar werk als psycholoog met schrijven, een gebied waarop ze een aantal prijzen heeft gewonnen.