Thumb Author Cristian Muñoz Escobar

Cristian Muñoz Escobar

Psychologie


Klinisch psycholoog ook gespecialiseerd in taalkunde, filosofie en pedagogiek. Hij is geïnteresseerd in psycholinguïstiek, zodanig dat hij zich op theoretisch en praktisch niveau op dit vakgebied heeft gewaagd. Hij bestudeert het menselijk subject in relatie tot de samenleving en taal, allemaal met als doel een holistisch panorama van de mens te verkrijgen.

Over de auteur

Diploma in psychologie (2018) en diploma in pedagogiek voor niet-afgestudeerde professionals (2019) van de Luis Amigó Katholieke Universiteit. Hij volgde verschillende seminars en workshops aan dezelfde universiteit en nam deel aan het Neuropsychopedagogy Congress (2018).

Sinds 2016 werkt hij samen met de schrijver, econoom, filosoof en taalkundige, Horacio Barrios Hernández , voor wie hij teksten controleerde, uittypte en diagrammen maakte voor zijn boek Ortografía. Fonologische, fonetische, grammaticale, syntactische, logische, metapsycholinguïstische en stilistische fundamenten van de spelling van de Spaanse taal.

Hij was moderator op het Festival of Readers and Writers (2020) van Envigado (Colombia) , bij de presentatie van het boek Ortography. Hij is mederedacteur van Obsesión (2021), een roman van Carmelo Ruiz Posada, en van Uroboros, Toekomstige geschiedenis van de wereld (2018), roman van Luis E. Uribe. Voor Leonardo Da Vinci maakte ook diagrammen en typte teksten uit voor De schaduwen van de toekomst (2018), door Luis E. Uribe, en Anekdotes en methodologie. Pedagogische herinneringen voor Efraín Ospino Piñeres (2016-2017).

Hij was spreker van de Open Chair-versie XXXIV: The concept of trauma in Freud and its application in the context of the war in Colombia (2016) aan de San Buenaventura University. Hij besteedt zijn vrije tijd aan het bestuderen van Kants klassieke literatuur, poëzie en filosofie ; en heeft ook interesse voor meditatie en lichaamsbeweging.


Laatste artikelen