Redactioneel beleid

Als het om geestelijke gezondheid gaat, zijn er vragen. De enorme hoeveelheid gegevens op internet kan de besluitvorming ingewikkeld maken. Daarom is ons doel eenvoudig: jou voorzien van informatie over geestelijke gezondheid die betrouwbaar en gemakkelijk te begrijpen is en gericht is op het verbeteren van jouw welzijn.

Onze redactionele visie

We zijn een digitaal tijdschrift met gratis informatie over geestelijke gezondheid. We gebruiken duidelijke en toegankelijke taal, zodat je kwaliteitsinformatie over de hersenen, emoties en menselijk gedrag kunt lezen, balans kunt vinden en welzijn kunt bereiken.

Verken je Geest verzamelt een grote hoeveelheid inhoud over geestelijke gezondheid die is gecertificeerd door gespecialiseerde professionals in het gebied, die schrijven op basis van de nieuwste wetenschappelijke bewijzen. Wat je hier vindt, zijn altijd bevestigde en betrouwbare gegevens.

Onze waarden

De waarden van Verken je Geest leiden onze inhoud:

  • Vertrouwen: wat je hier leest, is beoordeeld door professionals en gebaseerd op wetenschappelijke informatie. Je kunt vertrouwen op de suggesties en aanbevelingen die we publiceren.
  • Inclusie: je kunt niet generaliseren over geestelijke gezondheid. Elke persoon heeft zijn eigen ervaringen en persoonlijkheid, dus ons portaal is gevoelig voor deze verschillen en neemt alle stemmen op in de inhoud.
  • Nabijheid: psychologische termen kunnen overweldigend zijn voor lezers. Daarom drukken we ons hier uit in warme en eenvoudige taal die gemakkelijk te begrijpen is en geworteld in de dagelijkse realiteit.
  • Kwaliteit: onze grootste waarde is de kwaliteit van onze inhoud. Het hele redactionele proces dat tot een publicatie leidt, is gebaseerd op het principe om de waarachtigheid en bruikbaarheid van wat we zeggen te waarborgen.

Onze manier van communiceren

We kiezen voor een vertrouwde en begrijpelijke manier van communiceren. Vooral op het gebied van geestelijke gezondheid is warmte een kenmerk dat we niet willen verliezen.

Omdat we niet generaliseren, zijn we inclusief en hebben we een empathische stem. We zijn mensen die inhoud maken voor andere mensen. Verken je Geest is een portaal dat lezers begrijpt, zichzelf in hun schoenen plaatst en begrijpt dat ze op zoek zijn naar antwoorden op hun situatie en aanbevelingen om hun psychisch welzijn te vergroten.

We zijn zeer toegewijd aan het doorbreken van het stigma dat nog steeds bestaat rond geestelijke gezondheid. Als zodanig is veel van onze inhoud gericht op het behandelen van moeilijke onderwerpen om onze lezers te informeren en in staat te stellen ze op de best mogelijke manier te accepteren en ermee om te gaan.

In onze empathische houding oordelen we niet. We begeleiden onze lezer om een ​​pad in hun geestelijke gezondheid te vinden dat hun kwaliteit van leven zal verbeteren. We raden altijd aan om een ​​psycholoog te raadplegen, zodat onze inhoud een hulpmiddel is in het kader van een groter proces, waarbij meer mensen, groepen en zelfs de gemeenschap betrokken zijn.

Ons portaal spreekt zelfverzekerd, maar in begrijpelijke bewoordingen. Het redactieteam dat de inhoud voorbereidt, bestaat uit professionals in de geestelijke gezondheidszorg die onze waarden respecteren.

De stijlgids die onze redacteuren volgen, richt zich op eenvoud zonder nauwkeurigheid en inclusiviteit uit het oog te verliezen. Onze stem is warm en professioneel, nuchter en benaderbaar, verstaanbaar en wetenschappelijk tegelijk.

Ons team

Verken je Geest heeft een team van professionals in de geestelijke gezondheidszorg om bijgewerkte, betrouwbare kwaliteitsinformatie te bieden die wordt beoordeeld onder strikte wetenschappelijke parameters. Dit neemt niet weg dat het hechte en empathische professionals zijn die de inhoud op een warme en begrijpelijke manier weten over te brengen.

De keuze van de professionals die deel uitmaakten, zijn en zullen uitmaken van het schrijf- en redactieteam wordt geleid door onze waarden en onze stem. Daarom wordt een streng selectieproces toegepast.

Ons redactieproces

Bij de selectie van inhoud voor Verken je Geest wordt gekeken naar wat nuttig kan zijn om de levensstijl en het welzijn van lezers te verbeteren. Daarom wordt prioriteit gegeven aan actuele psychologische en maatschappelijke vraagstukken met een integrale aanpak.

Wat betreft nieuws over geestelijke gezondheid maken we een speciale selectie. Ons team onderzoekt dagelijks het nieuws dat van fundamenteel belang kan zijn voor uw leven.

Zodra de onderwerpen zijn goedgekeurd om te schrijven, werken de professionals van het redactieteam aan het uitwerken van actuele, bijgewerkte, betrouwbare inhoud, met wetenschappelijke gegevens en in een eenvoudige stem, die door onze lezers kan worden begrepen. De waarde van kwaliteit staat voorop, daarom controleren we voor publicatie of de beweringen in onze artikelen onderbouwd zijn. Voor ons is plagiaat een ernstig misdrijf, daarom streven we ernaar dat het redactieteam elk artikel grondig beoordeelt en ervoor zorgt dat wat we publiceren originele inhoud is. Alle filters die we toepassen bij Verken je Geest hebben de neiging om de kwaliteit van onze informatie te waarborgen.

Na publicatie veronachtzaamt het redactionele proces onze inhoud niet, maar zijn periodieke herzieningen van de teksten gepland. Op deze manier verklaart een deel van het team van professionals dat de informatie voortdurend wordt bijgewerkt en dat nieuwe kennis van de betreffende materie kan worden verwerkt. Deze inhoudelijke audit is periodiek en houdt, in het geval van actueel nieuws, in dat de gegevens worden vernieuwd in functie van de evolutie van de lopende verhalen.

Onze verificatielabels

In de publicaties van Verken je Geest vind je de volgende 2 labels die de mate van verificatie van de informatie aangeven:

  • Op feiten gecontroleerd: als ons artikel dit label heeft, betekent dit dat de inhoud gebaseerd is op betrouwbare wetenschappelijke en academische bronnen. In het laatste bibliografiegedeelte kun je deze bronnen bevestigen.
  • Op bewijzen gebaseerd: dit label geeft een hogere verificatiewaarde aan dan het vorige. Het betekent dat de meeste bronnen in de bibliografie wetenschappelijke studies zijn die hun eigen validatieproces hebben door gespecialiseerde tijdschriften op het gebied van geestelijke gezondheid.

Disclaimer

De website Verken je Geest biedt informatieve en educatieve inhoud en bronnen met betrekking tot psychologie en emotioneel welzijn. Het is belangrijk op te merken dat deze inhoud niet mag worden gebruikt ter vervanging van diagnose, advies of behandeling door een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Het hoofddoel van de site is je te voorzien van waardevolle informatie om je ervaring aan te vullen en te verrijken. Als je echter vragen of zorgen hebt over je geestelijke gezondheid of emotioneel welzijn, raden wij je ten zeerste aan een professional te raadplegen die weet hoe problemen of symptomen op dit gebied van je leven moeten worden behandeld.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat iedereen uniek is, en geestelijke gezondheidssituaties en symptomen kunnen sterk variëren. Daarom is het essentieel dat je de hulp en het advies inroept van een getrainde en vertrouwde professional die je een persoonlijke behandeling op maat kan bieden.

Opmerkingen, suggesties en correcties

Je kunt opmerkingen en suggesties sturen naar Verken je Geest. We nemen de deelname van lezers zeer serieus en geloven dat ze deel uitmaken van de gemeenschap die de kwaliteit, empathie en betrouwbaarheid van onze inhoud garandeert.

Je opmerkingen en suggesties worden onmiddellijk geëvalueerd en we zullen onze publicaties dienovereenkomstig herzien. Jouw mening is belangrijk omdat onze inhoud voor jou is. Je kunt ons schrijven via onze contactpagina.