Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iemand bepaalde gedragspatronen herhaalt? Hoe verhogen we de frequentie van deze patronen? Het heeft…
Onderwijspsychologie
Ontdek hoe wij volwassen worden op een cognitief en emotioneel niveau, evenals de belangrijke factoren voor leren, zowel als een kind als een volwassene. Je vindt ook de beste onderzoeken en de beste theorieën om gedragsproblemen of emotionele problemen met je kleintjes aan te pakken.
In dit artikel gaan we het hebben over het gebruik van een waardenboom in het kleuteronderwijs. Waardenonderwijs in de vroege…
Emotioneel welzijn in het onderwijsbeleid en in de praktijk is erop gericht kinderen en adolescenten te leren dagelijks met hun…
Pedagogen Friedrich Gedike en Samuel Heinicke ontwikkelden de syllabische methode. Beiden richtten zich op het zoeken naar een techniek waarmee…
De Franse antropoloog David Le Breton heeft lange tijd tieners en risicovol gedrag bestudeerd. Hij heeft dit gedaan door een…
De effecten van het niet naar school gaan op onze kinderen tijdens de pandemie gaan verder dan alleen maar verveling…
Naar school gaan kan zeer uitdagend zijn voor studenten, maar ook voor hun ouders of hun voogden. Ze kunnen te…
Assertieve kinderen zijn gelukkige kinderen omdat ze hebben geleerd om te communiceren hoe ze zich precies voelen en wat ze…
Er bestaat discussie over het feit of het onderwijs in afgesloten omgevingen zoals gevangenissen doeltreffend is. Is het een utopie?…
Je hebt vast wel eens gehoord van Maria Montessori, en haar invloed op het onderwijs. Misschien weet je echter niet…
Onderwijspsychologie ontwikkelde zich door de jaren heen als een combinatie van pedagogiek en psychologie. De drang om het onderwijs een…
In dit artikel richten we ons op het belang van een onderwijspsycholoog op school. Scholen, en andere onderwijsinstellingen, zijn de…
Op een zinvolle manier leren hangt evenveel af van het onderwijsproces als van de wijze waarom de studenten verwerken wat…
Vanuit het perspectief van de onderwijspsychologie gebruiken we niet langer het woord 'geïntegreerd', maar 'inclusief'. Is inclusief onderwijs alleen maar…
Wanneer je het woord psychologie noemt, denken mensen over het algemeen aan klinische psychologie. Psychologie is echter een veel breder…