Thumb Author Maria Belen Saura

Maria Belen Saura

Psychologie


Psycholoog met ruime ervaring in neuropsychologie, klinische psychologie en onderwijspsychologie. Ze heeft als vrijwilliger meegewerkt aan programma's voor geestelijke gezondheid, het ontwerpen van plannen voor de preventie van middelengebruik bij adolescenten, het faciliteren van workshops over drugsverslaving, pedagogisch adviseur en als psychotherapeut. Ze heeft ook deelgenomen aan conferenties en als verspreider met betrekking tot haar expertisegebieden.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie aan de Nationale Universiteit van Córdoba (2021). Zij breidde haar opleiding uit met een postdoctorale opleiding Drugsverslaving en verslavingen (2019) en Preventie van problematisch middelengebruik (2021) van haar alma mater. Ze heeft ook de cursus De rol van de psychologisch deskundige in de gerechtelijke praktijk gevolgd aan het College van Psychologen (2017).

María Belén Saura is lid van de Dienst Preventie Problematische Consumptie en de Dienst Neuropsychologie. Zij heeft deelgenomen aan het IV International Congress of Psychology, het VII National Congress of Psychology "Science and Profession" (2020), het XXII Argentine Congress of Neuropsychiatry and Cognitive Neuroscience (2020) en het Vll Congress of Psychology of Tucumán (2021). Doet ervaring op op het gebied van neuropsychologie, psychopedagogiek en klinische psychologie .

Ze is co-auteur van Gids voor leerkrachten: Schoolpreventie van problematische consumptie , SEU Faculteit der Psychologie, UNC (2019). Ze heeft gewerkt in de gezondheidszorg, als facilitator van workshops ter voorkoming van problematische consumptie, en op klinisch gebied waar ze neuropsychologische evaluaties deed van volwassenen met pathologische veroudering. Momenteel werkt ze als zelfstandig klinisch psycholoog vanuit de cognitieve gedragstheorie en neuropsychologie. Haar werk als vrijwilliger bij verschillende programma's voor geestelijke gezondheid en sociale integratie valt ook op.