Thumb Author María Alejandra Castro Arbeláez

María Alejandra Castro Arbeláez

Psycholoog


Psycholoog gespecialiseerd in klinische psychoanalyse en neurowetenschappen. Haar onderzoeken draaien om de relatie tussen psychoanalyse en kunst, met interessegebied culturele psychologie. Ze is professor aan de Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra en promovendus Neurowetenschappen aan de Universiteit van Salamanca.

Over de auteur

Licentiaat in psychologie aan de Universidad del Rosario , Bogotá, Colombia (2015). Master in klinische psychoanalyse (2016) en master in neurowetenschappen (2018) van de Universiteit van Salamanca.

Ze heeft een wetenschappelijk artikel gepubliceerd en is co-auteur van het boek «Cultural Psychology: Art, Education, Work» (in voorbereiding). Zij nam deel aan congressen over neurowetenschappen. Daarnaast heeft ze zowel in Colombia als in Spanje als klinisch en onderwijspsycholoog gewerkt. Zij heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen kunst en psychologie. Momenteel is ze hoogleraar psychologie en neurowetenschappen aan de Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra , psychotherapeut en tekstschrijver. Daarnaast doet zij de doctoraatsopleiding Neurowetenschappen aan de Universiteit van Salamanca, waar zij de relatie tussen de ziekte van Alzheimer en geur onderzoekt. Registratienummer : 172758


Laatste artikelen