Thumb Author María Prieto

María Prieto

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in arbeidsbegeleiding. Zij heeft haar carrière toegespitst op de sector van de personeelsselectie, een gebied waarin zij meer dan 20 jaar ervaring heeft opgedaan. Ze heeft samengewerkt met particuliere bedrijven en met de overheid, ook als facilitator van programma's en workshops met betrekking tot human resources.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie aan de universiteit van Salamanca. Ze heeft een diploma Technische Vorming en is dus gespecialiseerd in het geven van oriënterende acties voor tewerkstelling en zelfstandig ondernemerschap.

Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van personeelsselectie, jobpromotie en loopbaanontwikkelingsplanning. Ze heeft gewerkt als docent op het gebied van human resources en heeft workshops gegeven over nieuwe technologieën die worden toegepast bij het actief zoeken naar werk.

Ze is een facilitator van programma's en workshops over actief ouder worden, gezinsinterventie, sociale revitalisering, preventie van marginalisering en empowerment van persoonlijke hulpbronnen bij ouderen.

Zij werkt regelmatig samen met de autonome overheidsdiensten van zowel Castilla la Mancha als Castilla y León op het gebied van het zoeken naar werk en opleiding. María Prieto combineert al deze activiteiten met verspreiding van informatie, zowel via de online media als via gespecialiseerde platforms. Verkent dit laatste facet rond thema's van actief ouder worden. Momenteel werkt ze als technicus loopbaanbegeleiding.


Laatste artikelen