Jouw seksleven verbeteren met 5 voedingsmiddelen

Jouw seksleven verbeteren met 5 voedingsmiddelen
María Prieto

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Prieto.

Laatste update: 27 december, 2022

Er zijn voedingsmiddelen die jouw seksleven kunnen verbeteren. Stress, sleur en onze levensstijl maken het ons moeilijk om van een rijk seksleven te genieten. Als we echter wat goede raad volgen en onze gewoonten veranderen, zullen we in staat zijn om ons veel beter te voelen.

Het seksleven van een persoon wordt bepaald door een combinatie van lichamelijke, psychologische en sociale factoren. De kans is dus groot dat je geen sterk libido zal hebben als je je niet in een goed emotioneel moment bevindt.

Om een volwaardige seksualiteit te verwezenlijken is je gezondheid een sleutelelement. Vier fundamentele pijlers moeten jouw gezondheid ondersteunen: lichamelijke activiteit, een goede slaapcyclus, ontspanning en gezonde voeding.

Voedingsmiddelen die jouw seksleven eventueel kunnen verbeteren, bezitten dat vermogen dankzij hun voedingswaarden of hun chemische samenstelling. Voedingstekorten hebben immers een rechtstreekse invloed op de gezondheid. Ze zullen dus ook een zwak libido veroorzaken.

Een natuurlijk voedingspatroon vol vitaminen en eiwitten is niet alleen gunstig voor jouw gezondheid. Het zal ook jouw seksueel verlangen laten stijgen en jouw intieme relaties verbeteren.

Wanneer je daarentegen niet gezond eet en veel fastfood en vetten eet, dan zullen jouw energieniveaus dalen. Het zal ook jouw bloedcirculatie belemmeren. Dit zijn twee factoren die fundamenteel zijn voor langdurige en bevredigende seks.

Verbeter jouw seksleven

Verbeter jouw seksleven met deze voedingsmiddelen

Noten

Noten bezitten uitstekende eigenschappen om de gezondheid van het hart en de bloedvaten te verbeteren. Ze zijn ook een belangrijke bron van energie.

Je moet noten eten als onderdeel van een evenwichtig voedingspatroon. Noten bevatten namelijk kenmerken die de seksuele prestatie op een aanzienlijke manier bevorderen. Dit komt dankzij de aanwezigheid van zink en magnesium.

Eet een handvol noten (walnoten, pindanoten of amandelen) per dag. Dit zal voldoende zijn. Als jouw lichaam gevoelig is voor het effect van noten, dan zal je dit merken in jouw seksleven.

Cacao

Cacao is het volmaakte afrodisiacum. Het is nauw verbonden met enkele historische mythes die omtrent seksualiteit bestaan. Cacao is een rijke bron van fenylethylamine of het ‘liefdessupplement’. Dit element bevordert de aanmaak van dopamine. Onthoud dat dopamine het hormoon is dat verantwoordelijk is voor genot en het gevoel van geluk.

Cacao eten activeert de hersenstructuren die betrokken zijn bij het seksueel verlangen. Het werkt immers als een natuurlijk stimulerend middel en als een aminozuur voorloper van serotonine. Serotonine is een hormoon dat de opwinding en het genot tijdens een orgasme laat stijgen.

Chocolade werkt als een afrodisiacum

Citrusvruchten

Citrusvruchten bevatten mineralen en vitamine C. Deze bestanddelen dragen enorm bij tot een verbetering van de libido. Vitamine C laat namelijk stress en angstgevoelens dalen. Het maakt ook een stof vrij die prolactine genoemd wordt.

Prolactine verhoogt de niveaus in de oxytocine. Oxytocine noemt men ook het ‘gelukshormoon’. Je kan het in fruitsoorten als sinaasappels, citroenen, grapefruit en mandarijnen vinden.

Honing

Sinds de oude tijden gebruikt men honing als een krachtig afrodisiacum. Het werd ook gebruikt als een mogelijke remedie bij bepaalde seksuele stoornissen. Honing is een voedingsmiddel met vele voedzame eigenschappen. Het zal jouw lichaam vervullen met vitaliteit.

Eén van zijn vele kwaliteiten is dat het de testosteronniveaus in het bloed laat stijgen. Testosteron is het hormoon dat verantwoordelijk is voor de stijging van de libido en de verbetering van het orgasme bij zowel mannen als vrouwen.

Het bekende woord ‘honingmaan of honeymoon (wittebroodsweken)’ is afkomstig van oude Babylonische, Romeinse, Egyptische en zelfs Vikingtradities. In Babylon gaf de vader van de bruid tijdens de eerste maand van het huwelijk honingbier aan de bruidegom.

Bij de Egyptenaren was het de traditie dat de farao’s tijdens de eerste dagen van het huwelijk honing aten om hun nieuwe vrouwen te behagen. Tijdens de eerste maand van het huwelijk vond het paar elke avond een kruik zuivere honing op hun tafel.

Het doel hiervan was de vruchtbaarheid verhogen. De Vikings dronken een glas wijn met honing om de libido en de vruchtbaarheid te vergroten.

Honing is kortom een geweldig voedingsmiddel dat jou helpt om jouw seksleven gezond te houden.

Honing kan jouw seksleven verbeteren

Aardbeien

Aardbeien bevatten vitamine B en vitamine C. Beide vitaminen werken versterkend op het libido. Bovendien verbeteren ze de bloedsomloop. Dit stimuleert op zijn beurt de geslachtsgemeenschap bij zowel mannen als vrouwen.

Aardbeien dienen ook als een stimulerend middel voor het zenuwstelsel. Op die manier maken ze ons meer vatbaar voor om het even welke seksuele impuls. Vergeet niet dat er weinig soorten fruit zijn die men zo erotisch vindt als aardbeien. Films, boeken en succesvolle televisieseries hebben deze vrucht in onvergetelijke scènes gebruikt.

“Bij elke erotische ontmoeting is er een onzichtbare en altijd actieve deelnemer: de verbeelding.”

-Octavio Paz-

Je moet echter ook onthouden dat geen enkel voedingsmiddel magisch is. Het zal jouw seksleven dus niet op een wonderbaarlijke manier veranderen. Toch zijn er enkele voedingsmiddelen die jouw seksleven kunnen verbeteren en die jou gevoelig kunnen maken voor uitwendige erotische prikkels.

Een gezonde levensstijl, dagelijks bewegen, gezond eten, ontspannen, zoveel mogelijk stress vermijden en situaties uit de weg gaan die angst opwekken, zullen de fundamentele peilers zijn om een bevredigend seksleven te verwezenlijken. Wellicht ook interessant voor jou

Geniet van je seksualiteit, het mag!
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Geniet van je seksualiteit, het mag!

In relatie tot onze seksualiteit bestaan er nog veel vooroordelen in deze wereld, vooral in relatie tot vrouwen en hun seksualiteit. Probeer jezelf...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.