Thumb Author Rafael Santandreu

Rafael Santandreu

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in zelfhulptherapieën. Zijn werk strekt zich uit over zes boeken, waaronder "De kunst van het niet bittere leven" (2011), "School of Happiness" (2014) en "Zonder angst" (2021) opvallen. Een deel van zijn opleiding volgde hij bij de beroemde psycholoog Giorgio Nardone, met wie hij samenwerkte aan het Centro di Terapia Strategica. Hij werkt samen met verschillende televisieprogramma's en digitale media.

Over de auteur

Graad in psychologie aan de Universiteit van Barcelona (1990). Registratienummer: 8711. Hij is opgeleid in verschillende vormen van psychotherapie aan de Universiteit van Reading en het Centro di Terapia Strategica . Daarnaast heeft hij onder andere samengewerkt met de psychotherapeut Giorgio Nardone.

In het jaar 2000 werd Rafael Santandreu professor aan de Ramon Llull University en hoofdredacteur van het psychologietijdschrift Mente Santa, samen met Jorge Bucay. Hij is de auteur van The Art of Not Getting Bitter Life (2011), The Glasses of Happiness (2014), Being Happy in Alaska (2016) en Nothing is So Terrible: The Philosophy of the Strongest and Happiest (2018).

Santandreu werkt samen met verschillende media zoals het RTVE-programma Para Todos la 2, Cadena SER, Onda Cero en Clara magazine, waarin hij zijn eigen blog heeft.