Thumb Author Juan Pablo Quintero Macias

Juan Pablo Quintero Macias

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in onderwijsproces. Hij heeft gewerkt als onderzoeksassistent, onderwijspsycholoog, ontwerper van educatieve programma's en freelance journalist. Hij heeft ook een carrière als schrijver ontwikkeld, met de nadruk op gedichten en korte verhalen.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie  met de nadruk op filosofie en onderzoeksmethodologieën aan de Pontificia Universidad Javeriana (2021).

Dichter en schrijver, hij volgde cursussen aan het Casa de Poesía Silva in de stad Bogotá en heeft een aantal gedichten gepubliceerd in het tijdschrift voor literaire creatie 20/20 van de Faculteit Literatuurwetenschap van de Universiteit van Javeriana. Zijn professionele carrière varieert van psychosociale interventie in gemeenschappen en onderwijsinstellingen , maar ook therapeutische interventie door middel van verhalende methoden, en schreef in 2019 de biografie van een oudere volwassene , Apuntes de un gregario .

Daarnaast heeft hij de kans gekregen om te leren over het implementatieproces van de Waarheidscommissie, in het kader van de implementatie van de vredesakkoorden ondertekend met de FARC (2016). Hij heeft meegewerkt aan tijdschriften als Diners , met rapportage- en schrijftaken . Hij heeft gewerkt als onderzoeksassistent, freelance journalist, onderwijskundig procesontwerper en onderwijspsycholoog . Momenteel bezig met een verzameling verhalen waarin werkelijkheid en fantasie met elkaar worden verweven.


Laatste artikelen