Thumb Author Mª del Carmen González Rivas

Mª del Carmen González Rivas

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in gezinstherapie. Ze werkt als trainer in workshops voor persoonlijke ontwikkeling en scholen voor ouders, maar ook in sociaal-educatieve ondersteuningsprogramma's voor kinderen. Zij heeft als therapeut gewerkt in individuele, koppel- en gezinstherapiesessies; ook in samenwerking met verschillende ngo's. Zij heeft deelgenomen aan verspreidingsprojecten in tijdschriften en digitale media.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie aan de Complutense Universiteit van Madrid in 2001. Gekwalificeerd als algemeen gezondheidspsycholoog, collegiaal nummer: EX 00912. Geaccrediteerd als gezinstherapeut door de Spaanse Federatie van Gezinstherapie Verenigingen (FEATF) 2017. Affective Education Monitor-Sexual 2018. Monitor Onderwijs Vrije tijd 2019.

Ze heeft gewerkt en verschillende samenwerkingen uitgevoerd in sociale entiteiten zoals Próvida-Badajoz en Red Madre Extremadura in psychologische zorg voor zwangere vrouwen en moeders in situaties van bijzondere sociale kwetsbaarheid (2012-2013).

Ze was directeur-psycholoog in het Vínculos Psychological and Family Care Center in Badajoz (2009-2018). En ze heeft als cotherapeut meegewerkt aan individuele, koppel- en gezinstherapiesessies bij de Family Assistance Company (CAF) in Madrid 2018-2019.

Zij heeft daarnaast gewerkt voor de geschreven pers voor het weekblad van het aartsbisdom Mérida Badajoz in zijn ruimte "Escuela de padres" 2008-2013, evenals voor Grada Magazine.

Op de radio heeft zij deelgenomen aan de Psychology and Family Space voor Cope Badajoz 2013-2014 en voor Onda Campus van de UEX, in een microruimte "words for life" (2017).

Momenteel is zij twee samenwerkingsprojecten gestart met de ngo Internationale Samenwerking in een schoolversterkingsprogramma voor kinderen in sociale risicosituaties in Badajoz en in een programma voor vrijwilligers voor geestelijke gezondheid aan de School of Health Sciences en Socio-Health Care van Extremadura.