Thumb Author Rocío del Pilar Barrios Cadena

Rocío del Pilar Barrios Cadena

Psychiatrie


Psychiater gespecialiseerd in kraamzorg met een onconventionele aanpak. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van psychologie en psychiatrie. Ze is de oprichter van het TuAlmaEnCalma-project, een therapeutische en trainingsruimte gericht op emotionele gezondheid. Zij verblijft momenteel in New York City, waar zij werkt als consul voor bijstand aan de gemeenschap.

Over de auteur

Afgestudeerd in geneeskunde aan de Universidad del Rosario in Bogotá-Colombia (1985) en specialist in psychiatrie aan de Universidad del Bosque (1989). Zij heeft een opleiding in transpersoonlijke psychotherapie gevolgd aan de Claudio Naranjo School.

Ze was coördinator van de afdeling Geestelijke Gezondheid in de afdeling Gynaecologie en Pasgeborenen van de Reina Sofía-kliniek (2000-2018). Ze heeft gewerkt als psychotherapeut, docent en directeur van verschillende diensten met betrekking tot geestelijke gezondheid en welzijn van het leven. En zij was consul voor gemeenschapshulp in New York City, waar zij momenteel verblijft.

Daarnaast is ze de oprichter van het emotionele project TuAlmaEnCalma dat zich toelegt op het leren, ondersteunen, verzorgen en ondersteunen van de emotionele wereld door middel van individuele en groepstherapeutische ruimtes.