Thumb Author Daniel Baldó Vela

Daniel Baldó Vela

Verpleger


Verpleegkundige en universiteitsprofessor. Hij voltooide zijn doctoraat in de gezondheidszorg aan de Complutense Universiteit van Madrid en werkt als professor gemeenschapsverpleging I in de graad in verpleegkunde aan de Alfonso X el Sabio Universiteit. Hij is de directeur en oprichter van Plan D, Nutrition and Health, een programma gericht op het bevorderen van welzijn door middel van een gezonde levensstijl.

Over de auteur

Afgestudeerd in Verpleegkunde aan de Universiteit van Valencia in 2014 en Master's Degree in Training en Sportvoeding in 2018. Sinds hij in de gezondheidszorg kwam, heeft hij deelgenomen aan tal van cursussen en congressen met betrekking tot overgewicht, obesitas en gezondheidsbevordering.

In december 2018 nam hij deel aan de International Sports Exercise and Nutrition Conference , waar hij zijn werk " Prevalentie van risico op eetstoornissen bij semi-professionele teamsporters" presenteerde. Dit werk is ook als abstract gepubliceerd in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism , en het originele werk is geaccepteerd voor publicatie door het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Hospital Nutrition.

Hij is lid van het Official College of Nursing of Madrid, is lid van het wetenschappelijk comité van de Association of Nutrition and Dietetics Nurses en lid van de Spanish Society of Clinical Nutrition and Metabolism. Daarnaast werkt hij als schrijver samen in verschillende media en digitale platforms.

Momenteel, na vijf jaar intensief werk op gezondheidsgebied, richt hij zich op Plan D, een alomvattend gezondheidsprogramma gericht op het bevorderen van de gezondheidstoestand, het bestrijden van overgewicht en obesitas, het oplossen van tekorten en het beheersen van chronische ziekten. Dit alles door middel van een integrale aanpak, een didactische werkwijze en een professionele, wetenschappelijke en persoonlijke aanpak.


Laatste artikelen