Thumb Author Alicia Yagüe Fernández

Alicia Yagüe Fernández

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in algemene gezondheidspsychologie en gezinsbemiddeling. Zij heeft samengewerkt met het Spaanse Rode Kruis en met instellingen zoals APROME. Ook heeft  zij onderzoeken uitgevoerd aan universiteiten in binnen- en buitenland. Ze was daarnaast spreker op internationale congressen, facilitator van workshops en vrijwilliger bij interventieprogramma's.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie aan de Pauselijke Universiteit van Salamanca (2016) met een onderzoeksverblijf aan de Pauselijke Katholieke Universiteit van Chili . Zij rondde zijn opleiding af met een master in Algemene Gezondheidspsychologie van haar alma mater (2018) en een specialisatie in Familiebemiddeling van de Union of Family Associations . Collegiaal nummer: CL4756.

Zij was spreker op het I en II Internationale Congres van SER Klinische en Gezondheidspsychologie met respectievelijk de conferenties Seksueel misbruik: psychologische interventie bij agressors en slachtoffers en Minderjarigen en technologieën: de educatieve uitdaging van de 21e eeuw . Ze werkte als psycholoog in het Niño Jesús Children's University Hospital, in APROME , facilitator van psychologische workshops voor Obra Social La Caixa en het Spaanse Rode Kruis en onderzoeker voor de Universiteit van Granada .

Sinds 2012 heeft zij meer dan 90 cursussen en conferenties bijgewoond. Daarnaast geeft zij lezingen bij verenigingen en universiteiten sinds 2016 en werkt zij sinds 2014 samen met digitale media. Zij heeft werkervaring op het gebied van familie, ouderen en verslavingen . In 2015 ontwikkelde zij het PSICA-patent, een mobiele applicatie voor gedigitaliseerde therapeutische opnames.

Momenteel is ze psycholoog bij de Vereniging voor de Bescherming van Minderjarigen en onderdeel van de Telefoondienst voor Aandacht en Bescherming voor Slachtoffers van Gendergeweld van het Spaanse Rode Kruis.


Laatste artikelen