Thumb Author Carolina López De Luis

Carolina López De Luis

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie en neurowetenschappen. Zij heeft onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Ze is docent geweest van postdoctorale programma's, ze heeft ook als TFM-tutor gewerkt. Momenteel werkt ze als psycholoog en neuropsycholoog voor verschillende organisaties.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie aan de Universiteit van Baskenland (2012). Zij heeft een master in Neurowetenschappen van de Universiteit van Salamanca (2014), een master in Neuropsychologie van de Universitat Oberta de Catalunya (2018) en een master in Algemene Gezondheidspsychologie van La Universidad en Internet (2022). Daarnaast is ze cum laude Doctor in Neurowetenschappen aan de Universiteit van Salamanca (2018).

Gedurende het doctoraatsprogramma deed zij onderzoek, neuropsychologische beoordeling, cognitieve stimulatietherapie voor patiënten met de ziekte van Alzheimer en milde cognitieve stoornissen aan de Faculteit Psychologie van de Universiteit van Salamanca en aan de faciliteiten van het Staatscentrum voor Alzheimer en andere vormen van dementie.

Zij werkt als neuropsycholoog bij de CITA-alzheimer Stichting. Ze verricht onderzoekswerk, neuropsychologische beoordelingen, interventies bij cognitieve stimulatie en het opstellen van neuropsychologische rapporten in zijn privépraktijk. Ze is ook TFM-tutor voor verschillende studiehuizen en facilitator van cursussen en programma's met betrekking tot neuropsychologie.


Laatste artikelen