Thumb Author Roberto Muelas Lobato

Roberto Muelas Lobato

Psychologie


Psycholoog en onderzoeker bij de Euro-Arab Foundation for Higher Studies. Hij heeft zich op theoretisch en praktisch niveau gespecialiseerd in de analyse van groepsattitudes onder religieuze groeperingen. Hij verkende ook onderzoekslijnen zoals politiek en cultureel geweld en radicaliseringsprocessen. Hij heeft verschillende artikelen over deze onderwerpen gepubliceerd, heeft deelgenomen aan nationale en internationale conferenties en heeft als vrijwilliger meegewerkt aan programma's die migranten helpen. 

Over de auteur

Licentiaat in psychologie aan de Universiteit van Salamanca (2012). Master in psychologie van sociale interventie van de Universiteit van Granada (2013) en PhD in sociale psychologie van de Universiteit van Granada (2019). Momenteel doet hij een expertgraad in inlichtingenanalyse aan de Autonome Universiteit van Madrid en een specialisatiediploma in analyse van jihadistisch terrorisme, opstanden en radicale bewegingen aan de Pablo de Olavide-universiteit .

Hij is de auteur van drie wetenschappelijke artikelen in spraakmakende tijdschriften zoals  Frontiers in Psychology , Revista de Psicología Social en International Humanities Studies en neemt regelmatig deel aan nationale en internationale congressen over psychologie, sociologie en antropologie.

Hij neemt deel aan andere onderzoeken die te maken hebben met identiteit in pelgrimstochten en met de psychosociale aspecten van nepnieuws en post-truth in relatie tot economische ongelijkheid.


Laatste artikelen