Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Marcelo R. Ceberio

Psychologie


Argentijnse psycholoog met een uitgebreide academische en professionele carrière. Hij heeft een dozijn prijzen, erkenningen en beurzen gewonnen voor zijn bijdragen, en is co-auteur en solo-schrijver van meer dan 40 boeken. Hij is mede-oprichter van de Argentijnse Systemische School en bekleedde belangrijke functies aan verschillende universiteiten. Hij is momenteel directeur van het doctoraat in de psychologie aan de Universiteit van Flores.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie aan Kennedy University (1979). Hij heeft een master in gezinstherapie van de Autonome Universiteit van Barcelona (1995) en een master in psychoimmuno-endocrinologie van de Universiteit van Favaloro (2011). Hij heeft een doctoraat in de psychologie van Kennedy University, de Universiteit van Barcelona en de Universiteit van Buenos Aires . In het begin volgde hij een opleiding in psychoanalyse, Gestalt en psychodrama, naast zijn studies in Systemische Therapie aan het Mental Research Institute in Palo Alto, Californië.

Hij is momenteel directeur van het doctoraat in de psychologie aan de Universiteit van Flores , academisch en onderzoeksdirecteur aan de Argentijnse Systemische School en directeur van het onderzoekslaboratorium voor neurowetenschappen en sociale wetenschappen. Daarnaast geeft hij als gastprofessor seminars in verschillende landen zoals Chili, Bolivia, Paraguay, Brazilië, Mexico, Spanje, Zwitserland, Italië en de Verenigde Staten. Hij heeft ook lesgegeven in psychotherapieprogramma's in Argentinië, Europa en de VS.

Hij was associate editor van het tijdschrift Perspectivas Sistémicas en lid van de wetenschappelijke commissies van verschillende wetenschappelijke tijdschriften, naast het delen van de leiding met Paul Watzlawick van de bundel Interacciones, epistemologia y clínica sistémica van de Spaanse uitgeverij Herder. Hij was resident coördinator in de psychiatrische deïnstitutionalisatie-ervaring in Triëst, Italië. Onder zijn andere opmerkelijke functies is de leiding gedurende 4 jaar van de bachelor in psychologie aan de Maimonides University en zijn positie gedurende 31 jaar als vice-decaan van de afdeling Sociale Psychologie aan de Kennedy University .

Ceberio heeft meer dan honderd artikelen gepubliceerd in gespecialiseerde tijdschriften en boekhoofdstukken, naast meer dan 40 gepubliceerde boeken. Hij heeft een dozijn onderscheidingen, beurzen en erkenningen ontvangen. Hij is een van de oprichters, samen met Horacio Serebrinsky, van de Argentijnse Systemische School.


Laatste artikelen