Thumb Author Rafa Guerrero

Rafa Guerrero

Psycholoog


Klinisch psycholoog gespecialiseerd in ADHD, gedragsproblemen en leerstoornissen. Hij is professor aan de Complutense Universiteit van Madrid, evenals aan andere universiteiten in onderwijs- en psychologieprogramma's. Hij is de auteur van verschillende boeken, maar ook een spreker en onderzoeker. Momenteel leidt hij Darwin Psicólogos, een psychotherapie- en begeleidingsdienst voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.

Over de auteur

Afgestudeerd in Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Complutense Universiteit van Madrid . Hij heeft de titels van expert in onderwijspsychologie en expert in trauma-interventie. Deze worden aangevuld met een masteropleiding Korte Psychotherapie, een masteropleiding Cognitieonderzoek, een masteropleiding Emotie en Gezondheid, een masteropleiding Psychologie en Sport en een masteropleiding Psychoanalytische Psychotherapie. Hij is ook een doctor in het onderwijs en een expert in ADHD, leerstoornissen en gedragsproblemen.

Hij leidt momenteel Darwin Psicólogos en is professor aan de Faculteit Educatie van de Complutense Universiteit van Madrid. Daarnaast geeft hij lessen psychologie aan het Cardenal Cisneros University Center en aan de Rey Juan Carlos University.

Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Tussen pathologie en normaliteit (2016), Emotionele opvoeding en gehechtheid. Praktische richtlijnen voor het omgaan met emoties thuis en in de klas (2018), Verhalen voor emotionele ontwikkeling uit de gehechtheidstheorie (2019), Hoe de hersenen van het kind te stimuleren ( 2020) en Educate in the bond (2020).

Rafael Guerrero is lid van de Spaanse Vereniging voor Psychosomatische Geneeskunde en Psychotherapie (SEMPP) ; evenals een regelmatige medewerker aan de krant El País en Diario ABC. Hij was spreker op nationale en internationale conferenties en manager van een tiental onderzoeksartikelen. Hij is een leraar en oudertrainer in tal van scholen en educatieve centra in Spanje.


Laatste artikelen