Thumb Author Esther Rodriguez

Esther Rodriguez

Psychologie


Psycholoog gespecialiseerd in gezondheidspsychologie, psychosomatische therapie en relatietherapie. Ze heeft meer dan 30 onderzoeksartikelen gepubliceerd, deelgenomen aan nationale en internationale conferenties, gewerkt als universitair docent en tutor, en werkte als vrijwilliger samen met verschillende liefdadigheidsorganisaties. Zij is de auteur van het hoofdstuk "Huidige conceptualisering van seksueel misbruik van kinderen" in het boek Los gritos de mi silencio (2016). Ze werkt als freelance psycholoog en als verspreider van informatie uit haar vakgebied.

Over de auteur

Afgestudeerd in psychologie met een opleiding in klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Huelva (2012). Zij rondde haar opleiding af met een master in Actuele Kennis van Zeldzame Ziekten aan de Internationale Universiteit van Andalusië (2013), een master in Familie- en Systeemtherapie aan de Universiteit van Sevilla (2018) en een master in Psychosomatische Psychologie aan het Instituut van dynamische psychologie (2019). Collegiaal nummer: AN08745.

Zij heeft ook een specialisatie in dynamische psychotherapie van de Universiteit van Sevilla (2015) en een dertigtal cursussen en programma's ter verbreding van haar studie gevolgd. Ze is co-auteur van het boek Los gritos de mi silencio (2016) en auteur van verschillende onderzoeksartikelen. Ze heeft zich vrijwillig ingezet voor verschillende organisaties als klinisch psycholoog en gezondheidspsycholoog.

Momenteel werkt zij als psycholoog in de privésfeer, met nadruk op de ontwikkeling en toepassing van psychosomatische therapie en gezins- en relatietherapie. Ze is verantwoordelijk voor de GT "Psychologie en psychosomatiek" van het officiële college voor psychologie van West-Andalusië (delegatie van Sevilla); Ze werkt ook als docent en tutor voor universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs.