Zeven quotes van Oscar Wilde die je zullen inspireren

In dit artikel bespreken we zeven quotes van Oscar Wilde, een inspirerende persoonlijkheid. lees snel verder!
Zeven quotes van Oscar Wilde die je zullen inspireren

Laatste update: 13 oktober, 2021

Oscar Wilde stond bekend om zijn scherpe gevoel voor humor. Ervan overtuigd dat mensen nooit luisteren, vertelde hij het verhaal van hoe hij ooit eens te laat kwam voor een diner, waarop hij zijn verontschuldigingen aanbood en uitlegde dat hij een tante moest begraven die hij zojuist vermoord had. De gastvrouw antwoordde: “Maak je niet druk, ik ben al lang blij dat je er nu bent.”

Hij was de zoon van een schrijver en een chirurg, en werd beroemd door zijn toneelstukken, zoals het populaire The Importance of Being Earnest, en door de enige roman die hij ooit geschreven had, The Picture of Dorian Gray.

Hij stond ook bekend om zijn uitspraken waarmee hij liet zien hoe hij over bepaalde dingen dacht. Laten we enkele van deze uitspraken eens bekijken.

Leef het leven ten volle

“Leven is erg zeldzaam in de wereld. De meeste mensen bestaan, dat is alles.”

Ook in de tijd van Oscar Wilde bestonden er afleidingen, maar tegenwoordig hebben ze zich vermenigvuldigd. Het is niet eens meer vreemd om iemand op straat te zien lopen die als een zombie naar het scherm van zijn smartphone aan het staren is, zonder ook maar enig oog te hebben voor wat er om hem heen gebeurt. We zijn niet in staat om op te kijken en het leven te aanschouwen.

Het leven kan niet worden geschreven of gezien op een computer- of telefoonscherm. Het leven is wat we aanraken, ruiken en voelen wanneer we de echte wereld zien.

Het belang van fouten maken

“Ervaring is simpelweg de naam die we onze fouten geven.”

Gedurende ons leven maken we veel fouten en het zijn precies deze fouten die ons leren wat we niet nog eens mogen laten gebeuren. Deze lessen die het leven ons leert, is wat we ervaring noemen.

Papier verkreukelen

De ware kracht van elk persoon ligt in het leren van elke ervaring, of deze nu positief of negatief is. Het is elke keer dat we met een smak de grond raken, weer opstaan met hoop voor de toekomst, waarbij we het idee dat het verleden de beste voorspeller is voor dat wat komen zal afwijzen.

De regels voor het schrijven, volgens Oscar Wilde

“Er zijn slechts twee regels voor het schrijven: iets te zeggen hebben en dit ook zeggen.”

Oscar Wilde schreef vele toneelstukken, verhalen en gedichten, en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het belangrijkste is dat je iets te zeggen hebt en dit simpelweg zegt. Er zijn ontzettend veel regels bedacht voor het schrijven, regels die door vele schrijvers zijn opgevolgd en waaraan door vele schrijvers ook is toegevoegd.

In werkelijkheid is het schrijven net als het leven en zijn er slechts twee dingen belangrijk: het hebben van een idee en het uitvoeren ervan.

Je kunt regels lezen en deze opvolgen, maar het is van fundamenteel belang om je eigen creativiteit, de creatie van je eigen ideeën en de implementatie van elk van deze ideeën te bevorderen. Dromen zijn prachtig, maar alleen door moedig te zijn zullen ze ook realiteit worden.

Heb de belangrijkste persoon in je leven lief

“Jezelf liefhebben is het begin van een romance voor het leven.”

Een goed gevoel van eigenwaarde en jezelf liefhebben is de basis van een gezond leven. De meningen van andere mensen beïnvloeden ons veel te veel en we zeggen te veel negatieve dingen tegen onszelf. Het is belangrijk om dit te beperken en om te reflecteren op alle goede en mooie dingen die je in je leven hebt.

Eigenwaarde

Sta even stil en denk eens na over de dingen die je jezelf elke dag vertelt. Vervang elke ‘ik kan het niet’ door een ‘ik zal’. Wilskracht is de eerste stap die je moet zetten om te kunnen doen wat je wilt. Laat jouw gedachten je niet volstoppen met negativiteit en trek geen muren op tegen je eigen bestaan.

Vier het succes van je vrienden

“Iedereen kan sympathie opbrengen voor het leed van een vriend, maar het vereist een zeer verfijnde aard om sympathie op te kunnen brengen voor het succes van een vriend.”

In onze maatschappij is het normaal om jaloers te zijn op het succes van anderen. Veel mensen doen wel alsof ze blij zijn dat de dingen goed gaan bij een ander, maar eigenlijk zijn ze niet in staat om het succes van diegene te accepteren en werkelijk blij voor hem te zijn, omdat ze vanbinnen worden opgevreten door opgevreten door jaloezie.

Oscar Wilde was een belangrijk persoon in zijn tijd. Hij werd geboren in een familie die over meer dan voldoende middelen beschikte en leidde een aangenaam leven.

Op een gegeven moment in zijn leven werd Oscar echter beschuldigd van het begaan van onzedelijke handelingen en werd hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Toen hij vrijkwam, verhuisde hij naar Parijs, veranderde hij zijn naam en stierf hij op 46-jarige leeftijd in totale armoede.

Leer om oprecht blij te zijn voor de successen van je vrienden. De gevoeligheid die dit vereist, is noodzakelijk om gezonde en langdurige relaties te hebben met andere mensen. En ga op zoek naar mensen die blij kunnen zijn voor jou en die jouw succes oprecht zullen vieren.

Handel nu

“Wanneer we de wetenschappelijke wetten die het leven regeren volledig ontdekt hebben, zullen we inzien dat de persoon die meer illusies heeft dan de dromer de man die handelt is.”

We brengen veel tijd dromend door, al denkend aan wat we willen doen, maar laten ons intussen volledig opslokken door dagelijkse taken. Dit dwingt ons ertoe om de hoop te verliezen omdat we ons steeds verder verwijderd voelen van onze dromen en we niets doen om deze te bereiken, om een risico te nemen en onze comfortzone te verlaten.

Oscar Wilde was een dromer, maar het is niet genoeg om slechts een dromer te zijn; je moet ook handelen. Ga op zoek naar iets waar je gepassioneerd over bent en maak het deel van je leven. Je leeft maar één keer en je tijd is beperkt, dus duik in je passie en geniet van elke minuut, van elke hartslag, zo veel als je maar kunt.

Volg je hart en doe gekke dingen

“De wereld is gemaakt door de gekken, voor de gezonden.”

In dit leven moet je gekke dingen doen en je hart en je intuïtie volgen. Je hart weet al wat je wil, dus zelfs al ontkent je geest het, luister naar je hart. Onthoud dat veel van mensen die grootse dingen bereikt hebben in de geschiedenis van de mensheid als gek werden gezien in hun tijd.

Hart

Als je een reis wilt maken, maak die dan gewoon. Als je iemand aan wie je gehecht bent wilt kussen, kus hem dan gewoon. Vind je je baan niet leuk, geef deze dan gewoon op en ga op zoek naar een andere.

Als je wilt schilderen, koop dan een canvas en verf en begin te schilderen. Het is jouw leven, niemand zal het voor je leven. Niemand zal het je teruggeven zodat je het opnieuw kunt leiden. Wellicht ook interessant voor jou

De biografie en beruchte opsluiting van Oscar Wilde
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De biografie en beruchte opsluiting van Oscar Wilde

Het leven van Oscar Wilde was tumultueus en triest. Deze briljante schrijver heeft het niet makkelijk gehad. Lees er hier meer over,