Vijf voordelen van vrouwelijke masturbatie

Vijf voordelen van vrouwelijke masturbatie

Laatste update: 22 december, 2018

Hoewel het volkomen natuurlijk is en gewoon deel uitmaakt van onze menselijke seksualiteit, is masturbatie op veel plaatsen nog altijd taboe. Om hier verandering in te brengen, hebben we het in dit artikel over de vele voordelen van vrouwelijke masturbatie.

Hoewel het sociaal vrij geaccepteerd is dat mannen masturberen, is dit in het geval van vrouwen helemaal niet zo. Toch tonen meerdere statistieken aan dat er wel degelijk vrouwen zijn die masturberen, ook al wordt deze informatie slechts zelden gedeeld.

We kunnen hiervoor bijvoorbeeld kijken naar een studie die werd uitgevoerd door de Nationale Survey of Sexual Health and Behavior (NSSHB) aan de Universiteit van Indiana.

Wij willen ons steentje bijdragen door mensen meer bewust te maken van de positieve aspecten van vrouwelijke masturbatie. Als je een man bent, zal dit artikel je helpen om je partner beter te begrijpen. En als je een vrouw bent, zal dit artikel je helpen om voorbij al die mythen en taboes omtrent masturbatie te kijken.

Voordelen van vrouwelijke masturbatie

Masturbatie wordt nog steeds op grote schaal bestudeerd omdat het een zeer eigenaardig onderwerp is. Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat er een verband bestaat tussen masturbatie en fysieke, mentale en seksuele gezondheid.

Bij vrouwen zien we met name verbetering in bepaalde fysieke en psychologische aspecten wanneer ze zich over durven te geven aan autoseksualiteit.

Hieronder gaan we daarom iets dieper in op de meest relevante voordelen van vrouwelijke masturbatie.

Vrouwen die masturberen

1. Het verbetert het gevoel van welzijn

Het meest relevante voordeel van masturbatie is ook de meest voor de hand liggende. We voelen ons goed wanneer we onszelf aanraken. Waarom is dit zo? Een orgasme zorgt ervoor dat er bepaalde neurotransmitters vrijkomen in de hersenen. Deze veranderen onze stemming en beïnvloeden zelfs onze fysieke gezondheid.

Een van de bekendste neurotransmitters die vrijkomt tijdens een orgasme is dopamine. Deze stof bezorgt ons een gevoel van genot. De effecten kunnen zeer krachtig zijn. Een van de belangrijkste voordelen van vrouwelijke masturbatie is daarom een groter gevoel van welzijn.

2. Het helpt je meer van seks te genieten

Sommige vrouwen kunnen geen orgasmes krijgen als ze met hun partner vrijen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Er bestaat echter een directe relatie tussen regelmatig masturberen en genieten van seks.

Je zou misschien denken dat het juist het tegenovergestelde effect zou hebben, maar dat is niet zo. Vrouwen die regelmatig masturberen, geven zichzelf namelijk de kans om hun lichaam beter te begrijpen en te ontdekken waar ze echt van genieten. Hierdoor kunnen ze hun partner tijdens de seks beter begeleiden, zodat elke streling een waar genot wordt.

3. Het vermindert stress

Een van de psychologische voordelen van vrouwelijke masturbatie is, dat het zeer ontspannend is. Verschillende onderzoeken tonen aan dat vrouwen die masturberen, minder stress ervaren. Dit komt wederom door de stoffen die tijdens masturbatie vrijkomen in de hersenen.

Dit is belangrijker dan het in eerste instantie lijkt. Stress kan namelijk in verband worden gebracht met allerlei soorten problemen, zoals depressie, angst, kanker of hartaanvallen. Elke gewoonte die stressverlagend is verdient daarom eigenlijk een plekje in ons dagelijks leven.

4. Het helpt menstruatiepijn te verlichten

Een van de meest irritante problemen waar vrouwen mee om moeten gaan is, menstruatiepijn. Een keer per maand moeten vrouwen allerlei ongemakken accepteren waar soms zelfs pijnstillers niet tegenop kunnen. Wat nu als er een manier bestond om die pijn op een zeer aangename manier te verlichten?

Welnu, studies lijken aan te tonen dat deze manier wel degelijk bestaat. Verschillende studies naar de voordelen van vrouwelijke masturbatie geven aan dat het kan helpen om menstruatiepijn te verlichten of zelfs volledig te elimineren.

Besteed de volgende keer dat je er weer last van hebt dus liever wat tijd aan jezelf, in plaats van een tabletje in te nemen.

Vrouw geniet van vrouwelijke masturbatie

5. Het verbetert je gezondheid

Het laatste voordeel waar vrouwen die regelmatig masturberen van kunnen profiteren, is misschien wel het meest verrassend. Meerdere veelbelovende studies tonen namelijk aan dat orgasmes die we onszelf bezorgen, wellicht het risico op verschillende ziektes, zoals diabetes of kanker, zouden kunnen helpen verlagen.

Blijkbaar zorgt een orgasme ervoor dat er meer vrijkomt dan alleen endorfine. Er komen ook andere stoffen vrij die zeer belangrijk zijn om je lichamelijke gezondheid op peil te houden.

Dit zijn lang niet de enige voordelen van vrouwelijke masturbatie. Waarom zou je het daarom niet gewoon proberen? Durf jezelf vandaag te bevredigen! 


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.