Een nichtje of neefje is het beste kado dat je van je broer of zus kunt krijgen

Een nichtje of neefje is het beste kado dat je van je broer of zus kunt krijgen

Laatste update: 08 mei, 2017

Als je een nichtje of neefje hebt, word je bijna automatisch een soort superheld. Je wordt iemand naar wie ze van top tot teen opkijken, iemand die het vermogen heeft om oneindige liefde over te brengen door middel van een warme knuffel of een begrijpende knipoog.

Er bestaat een speciale harmonie tussen tantes/ooms en nichtjes/neefjes, een van de redenen hiervoor is dat de liefde tussen hen niet onderworpen is aan de druk of verantwoordelijkheid van het opvoeden. Alleen tantes en ooms kunnen knuffelen als ouders, geheimen bewaren als broers of zussen en plezier delen als vrienden.

Nichtjes en Neefjes

Rijk aan liefde en bewondering voor de rest van je leven

Mensen met nichtjes en neefjes zijn geluksvogels. Ze zijn geluksvogels omdat de liefde voor een nichtje of neefje grenzen overschrijdt en het heerlijk maakt om tijd met ze door te brengen.

Vermoeiend heerlijk, maar tegelijkertijd uniek en speciaal. Je krijgt het beste van beide werelden. Je hoeft tenslotte niet al je tijd met ze door te brengen en dus kan je jezelf, wanneer jullie wel samen zijn, volledig wijden aan hen verwennen, aan eindeloos met ze spelen en de wereld om hen heen opnieuw uitvinden.

En omdat je een geweldig voorbeeld voor ze bent geworden, ben je tevens een schouder voor ze om op te huilen en een trouwe gids voor hun leven en emoties. Met toewijding, tijd, plezier en moeite, zal jouw relatie met hen de zaadjes planten voor geweldige emoties en gevoelens.
Nichtjes en Neefjes

Het belang van tantes en ooms

Tantes en ooms zijn ontzettend belangrijk in families, en het is van essentieel belang om deze relatie te onderhouden en te koesteren vanaf het moment dat de kinderen geboren worden. Een tante/oom is een mentor voor haar/zijn nichtjes en neefjes, iemand wie ze andere inzichten kan bieden wanneer ze geconfronteerd worden met verschillende omstandigheden, iemand met wie ze hun zorgen kunnen delen, grapjes kunnen maken en hun gedachten en gevoelens vrijer kunnen bespreken.

Tantes en ooms zijn experts in het delen van hun interesses met kinderen en in het inspireren van hun grootste voornemens. Ze zijn tevens geweldige adviseurs en gidsen in moeilijke tijden, en kunnen optreden als bemiddelaars als de kinderen ooit in conflict raken met hun ouders.

Hoewel tantes en ooms niet gelijk zouden moeten worden gesteld met vriendjes, kunnen ze voor de kinderen wel degelijk een symbool zijn voor samenwerking, vertrouwen en hechtheid terwijl ze tegelijkertijd flexibele en bewonderenswaardige volwassenen zijn.

Nichtjes en Neefjes

Een geweldige tante of oom zijn, spontaan te horen krijgen dat je de beste tante of oom in de wereld bent, vereist dat je je innerlijke kind naar buiten laat komen. Zo kunnen de kinderen op een meer ontspannen wijze plezier maken en zul je in staat zijn om werkelijk magische momenten met ze te delen.

Een goede tante of oom zorgt voor haar of zijn nichtjes en neefjes, belt ze, past op ze en biedt ze een mogelijkheid om de wereld te ontdekken, zowel als om onvergetelijke momenten met ze te delen waar ze gelukkig en vol waardering op zullen terugkijken.

Tante of oom zijn is niet makkelijk, maar het is wel een van de meest fantastische, ongelooflijke en dankbare rollen die we in ons leven kunnen bekleden. Net zoals nichtjes en neefjes het beste kado zijn dat we van onze broer of zus kunnen krijgen, zijn tantes en ooms een prachtig emotioneel geschenk voor kinderen.

Afbeeldingen met dank aan Karin Taylor


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.