Een knuffel is veel meer waard dan welk geschenk dan ook

Een knuffel is veel meer waard dan welk geschenk dan ook

Laatste update: 20 april, 2017

Een oprechte knuffel verwarmt de ziel, zet ons hart in vuur en vlam, tilt ons omhoog, doet ons beven en bezorgt ons kippenvel. Daarom is een oprechte knuffel veel meer waard dan welk geschenk dan ook. En dat is waarom met de mensen knuffelen van wie we houden ons werkelijk gelukkig kan maken en ons het gevoel kan geven speciaal en uniek te zijn.

Een knuffel bouwt ladders met zijn warmte, zorgt ervoor dat we gaan liggen en dwingt ons ertoe de ruimte om ons heen in overweging te nemen. Dankzij dit genegen gebaar hebben we de kans om ons de dingen die ons troosten te herinneren, om aanwezig te zijn zelfs wanneer we ons hier niet van bewust zijn, en daarom lachen we zonder reden.

Knuffels lossen niks op, maar ze helpen ons te onthouden dat onze problemen geen macht over ons hebben, dat onze problemen onze muren niet af zullen breken of onze oogst zullen verpesten.

Handen tegen Elkaar

De kracht van ware genegenheid

Knuffels zijn een manier om onze dierbaren te laten weten dat we van ze houden, zonder onze mond open te hoeven trekken. In staat zijn om weg te zakken in de aangename herinnering aan een knuffel houdt in dat we onze gevoelens weg laten vliegen en ze de kans geven om onze huid te troosten.

Knuffels zijn de vruchten van ware genegenheid, van een samenwerking waarin elke persoon zijn ware zelf laat zien. Hun zielen bloot, bijna huid tegen huid, waardoor ze in staat zijn om de geografie van het hart te ontrafelen.

Door middel van knuffels geef en ontvang je energie die je emotionele welzijn een boost geeft. We zijn gemaakt om contact te voelen, om aan te raken en om onze emoties door middel van aanrakingen op anderen over te brengen. Daarom is het belangrijk om je gevoel van aanraking te stimuleren. Dankzij ons gevoel van aanraking zijn we namelijk in staat om onze banden met anderen te versterken, om anderen te troosten en om de stukjes die uit elkaar gevallen zijn door de moeilijkheden die het leven ons heeft voorschoteld weer in elkaar te zetten.

Knuffel

Liefde als de steunpilaar van groei

Liefde zorgt ervoor dat we groeien; ze geeft onze meest innerlijke emoties en gedachten water. Knuffels zijn het ultieme gebaar van liefde, omdat ze ons in staat stellen er te zijn voor de mensen van wie we houden, wanneer ze dit nodig hebben. Het is het dus meer dan waard om zoveel mogelijk knuffels te geven die veranderen in aanmoediging wanneer we struikelen op onze weg en ons de moed in onze schoenen begint te zakken.

En wanneer de zon en het lichaam rust nodig hebben, veranderen knuffels in een vertrouwelijk licht dat ons begeleidt op onze weg en waakt over onze dromen. Daarom veranderen knuffels in nederigheid wanneer ons ego te groot wordt; ze zorgen ervoor dat we groeien en dat we ons beter gaan voelen.

Knuffels veranderen in matigheid, voorzichtigheid en zekerheid. In begaafdheid, vrede, kracht en balans. Dit is mogelijk, omdat een knuffel net de sleutel van een kast is waar een elixer in verborgen zit dat al onze problemen kan laten verdwijnen.

Omhelzing

Vaak zijn we veel te ver weg van de mensen die we waarderen, waardoor we ze geen fysieke knuffel kunnen geven op de manier waarop we graag zouden willen. Er bestaan echter ook psychologische knuffels, knuffels die net zo oprecht en betekenisvol zijn als knuffels waarbij wel sprake is van huid op huidcontact.

Een psychologische knuffel is een knuffel die iemand niet direct aan je kan geven, maar die kan ontsnappen en duizenden kilometers door de lucht kan reizen, onder een tafel of door een telefoontje. Dit is mogelijk doordat we mensen eigenlijk de hele dag door knuffelen, door middel van onze handelingen, onze woorden en onze aandacht en zorg. Zodoende worden knuffels het meest universele gebaar van genegenheid dat er bestaat en kunnen we dankzij knuffels liefde overbrengen op onze dierbaren.

In die zin bieden fysieke knuffels meer genegenheid wanneer ze tegelijkertijd ook psychologisch zijn; dat wil zeggen, wanneer de knuffel van binnenuit komt, vanuit onze eigen verlangens. De knuffels die werkelijk waardevol zijn, zijn de knuffels die ook psychologisch en emotioneel worden, de knuffels die ervoor zorgen dat we onze ogen sluiten en er werkelijk bij stilstaan. Kortom, de knuffels die tellen zijn de knuffels die tegelijkertijd ons gevoel van welzijn koesteren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.