Hoe trek je geluk aan

Hoe trek je geluk aan

Laatste update: 03 juni, 2017

Volgens Arthur Schopenhauer schudt het lot de kaarten en spelen wij het spel. Misschien heb je deze keer wel slechte kaarten gekregen, maar je zal zonder twijfel volgende keer de winnaar zijn. Zo is het! Want onze houding, wijsheid, ervaring en geduld kunnen beslissende factoren zijn.

Geluk hebben is niet alleen het winnen van de loterij of het verzamelen van zo veel mogelijk kostbare dingen, het gaat veel verder dan dat. Wat ons kan helpen om geluk te hebben is geen klavertje vier, we moeten simpelweg naar onze doelen en doelstellingen blijven streven.

Zoals de filosoof Francis Bacon ooit zei: “De mal van het geluk van een man is in zijn eigen handen.” Op dezelfde manier moeten we niet verwachten dat onze problemen zichzelf oplossen, en we moeten ook niet onze ogen sluiten en geloven dat geluk alles voor ons op zal lossen.

De wind kan altijd onze kant opwaaien, zelfs als je denkt dat dat onmogelijk is. Geluk is als een zaadje. Afhankelijk van waar het is geplant, zal het tot verschillende resultaten leiden. Als we het in vruchtbare grond planten en regelmatig water geven, is de kans dat het groeit groter.

Als we het achterlaten in droge aarde, het geen water geven en er niet naar omkijken, zal het bijna onmogelijk zijn om er iets positiefs uit te laten groeien.

Zes geheimen om geluk te hebben

  1. Voorbereiding: De gelukkigen zijn de mensen die eraan werken om hun dromen waar te maken, niet degenen, zoals vaak geloofd wordt, die aangeraakt zijn door een toverstaf. Doe het noodzakelijke om je doelen te bereiken, en creëer de juiste omstandigheden om ze waar te maken, creëer tussendoelen, en dat soort dingen. Als je op zoek bent naar een baan, bijvoorbeeld, zal het niet ‘geluk’ zijn dat je positie bepaalt, maar de manier waarop je een sollicitatiegesprek aangaat bij een goed bedrijf. Als je er klaar voor bent, kun je je droombaan krijgen.
  2. Verander van strategie: Het kan af en toe noodzakelijk zijn om de manier waarop we dingen zien en de manier waarop we reageren aan te passen om geluk te hebben. Je kent vast wel veel mensen die heel hard proberen, maar toch niet in staat zijn om hun lot te veranderen. Dit heeft niet te maken met pech of geluk, maar met weten hoe je je moet gedragen en hoe je het precieze moment waarop je van richting moet veranderen kunt herkennen. In plaats van mislukkingen te verzamelen, moet je innovatief zijn.
  3. Sta toe dat mensen je helpen. Eenzaamheid is niet goed voor mensen die op zoek zijn naar geluk. Volgens een populaire uitdrukking is het geen goede therapeut. Het aangaan van samenwerkingen met anderen, advies vragen en toestaan dat anderen met je samenwerken, of op zijn minst hun meningen geven, is ook een manier om geluk aan te trekken. Hoe meer helpende handen er zijn, hoe makkelijker het is om succesvol te zijn in wat je wilt bereiken.
  4. Plan een route. Als je de weg van het leven afreist op zoek naar geluk, is het belangrijk om precies te weten waar je heen gaat om je dromen na te jagen. Seneca zei eens: “Als iemand niet weet naar welke haven hij vaart, is geen enkele windrichting in zijn voordeel.” Markeer een route of een pad en volg het, en het zal makkelijker zijn om je dromen waar te maken.
  5. Zet door en het zal je lukken. Een ander populair gezegde dat perfect geschikt is voor het nastreven van succes. Op dit punt hebben we duidelijk gemaakt dat geluk iets is dat je moet zoeken en niet iets dat uit de lucht komt vallen. Projecten die je tijd echt waard zijn, zijn lang, duur en moeilijk. Als je hardnekkig bent, hard werkt en niet op tijd bezuinigt, dan kun je alles bereiken wat je maar wil. Maak een plan en volg het tot in detail en doe je best, zodat je dat doel kan bereiken, koste wat kost.
  6. Herken de positieven. Vaak richten we ons op wat we willen krijgen en niet op wat we al hebben. Als je denkt dat je veel pech hebt, is het omdat je niet goed kijkt. Je familie, je partner, je baan en je huis komen misschien niet rechtstreeks uit een sprookje of uit een droom, maar als je dit alles hebt, kun je jezelf als een gelukkiger persoon beschouwen.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.