Succes bereiken met creatieve visualisatie

Succes bereiken met creatieve visualisatie

Laatste update: 22 mei, 2017

Creatieve visualisatie kan worden gedefinieerd als een techniek waarbij we gebruik maken van onze verbeelding om ons te helpen om gewenste dromen of doelen te verwezenlijken. Het is een manier om het succes naar ons toe te trekken en ons leven te verbeteren door middel van het vermogen van onze geest, we zijn dus in staat om onze omstandigheden te veranderen en dat wat we wensen werkelijkheid te maken.

Het is het op natuurlijke wijze gebruiken van de kracht van je gedachten, die in staat zijn om dat wat jij denkt naar je toe te trekken en de verbeelding om te zetten in realiteit. Het is een manier om je ideale wereld te vormen.

Het overwinnen van beperkende gedachten

Door middel van creatieve visualisatie kunnen we grootse dingen bereiken, maar het werkt niet voor iedereen hetzelfde. De een zal het tenslotte makkelijker vinden om bepaalde dingen te veranderen dan de ander. Iedereen ervaart andere beperkingen als gevolg van zijn gedachten en overtuigingen, en ieders leven is beperkt tot wat hij weet.

Daarom is het van het grootste belang om je open op te stellen, omdat hoe meer jij open staat voor kansen, hoe geweldiger de kansen zullen zijn die je krijgt. Je moet voorbij je beperkingen gaan. Het zal echt wel even duren voordat de dingen zullen beginnen te veranderen, maar de resultaten zullen de inspanning dubbel en dwars waard zijn. Met een open geest en positieve gedachten zal niets je in de weg staan.

De meeste mensen blijven dezelfde gedachten keer op keer herhalen, waardoor ze telkens opnieuw dezelfde situaties creëren en hercreëren. Het goede nieuws is dat we deze gedachten kunnen veranderen door andere situaties te visualiseren, en dat zodra we dit doen ook onze werkelijkheid zal veranderen.

Stappen om creatieve visualisatie te realiseren

Als je gebruik wilt maken van creatieve visualisatie om een doel te bereiken, zul je bepaalde stappen moeten volgen:

  • Wees duidelijk over het doel dat je wilt bereiken.
  • Wees er zeker van dat je jouw gedachten gebruikt voor je eigen bestwil en die van anderen. Probeer ze nooit te gebruiken om iemand kwaad te doen. Alles wat je creëert zou goed moeten zijn voor alle betrokken partijen.
  • Zoek een rustige plek op waar je niet wordt afgeleid. Ontspan en haal enkele keren diep adem.
  • Visualiseer een duidelijk en gedetailleerd beeld van dat wat je wenst te verwezenlijken, gebruik hierbij al je zintuigen, voeg verlangen toe en stel je de gevoelens voor die je zult hebben als je je doel eenmaal bereikt hebt.
  • Visualiseer dit ten minste twee keer per dag, ongeveer tien minuten per keer, en werk elke dag naar je doel toe. Geef niet op.
  • Stel je volledig open op, alleen zo zul je de kansen kunnen herkennen op het moment dat zij zich voordoen. Creatieve visualisatie zal deuren voor je openen, maar dingen gebeuren niet vanzelf. Je zult moeten handelen en maatregelen moeten nemen om het meeste uit de situatie te halen.
  • Blijf altijd positief, in je gedachten en in wat je uitspreekt. Als twijfels of negatieve gedachten zich voordoen, vervang ze dan door positieve gedachten.
  • Als je klaar bent met de visualisatie zeg dan iets zoals, ‘Laat alles dat gebeurt goed gebeuren en gunstig zijn voor elke betrokken partij.’

Afbeeldingen met dan aan Jose Antonio Cotallo Lopez