Volg je dromen, er is geen tijd te verliezen

Volg je dromen, er is geen tijd te verliezen

Laatste update: 17 maart, 2017

Malala Yousafzai is een Pakistaanse tiener die een moordpoging heeft overleefd toen ze 15 was en een Nobelprijs won toen ze 17 was. Haar droom is dat op een dag alle meisjes toegang hebben tot educatie.

Het is een meisje met twee levens: één als tiener die graag grappen maakt, met haar broers en zussen speelt en zich zorgen maakt over school, en één als activiste die gesproken heeft voor de VN en presidenten en ministers van over de gehele wereld. Malala heeft ons een belangrijke les geleerd: we moeten onze dromen nooit opgeven.

Als kind ziet de toekomst eruit als een eindeloze horizon, een stuk modeleerklei dat we net hebben uitgepakt. Maar na verloop van tijd beginnen we onze dromen te begraven onder zinnen als “Wat doe je eraan?” en “Zo is het leven”. We vergeten de dingen die we zo graag wilden bereiken, totdat de horizon kleiner en kleiner wordt en we ons maar neerleggen bij wat we hebben.

“De beste manier om je dromen waar te maken, is door wakker te worden.”

-Paul Valéry-

De tijd is gekomen om je dromen op papier te zetten, een lijst te maken van alles dat je nog wil doen, hoe ambitieus het ook is (zoals astronaut worden, zangeres worden, de wereld rondreizen, je favoriete zanger live zien). Maak een bewuste beslissing over de richting waarin je je leven wil sturen.

Redenen om te dromen

Een droom hebben is niet zomaar een idee hebben over wat je zou willen doen; het is veel meer dan dat. Het betekent dat je voelt hoe het op het moment ruikt, dat je nadenkt over de gesprekken die je zal hebben met de mensen om je heen, dat je het gevoel ervaart van het waarmaken van je dromen.

Dromen

Het hebben van een droom gaat om het creëren van een realiteit die je kunt zien, aanraken, ruiken en voelen iedere keer dat je droomt, zelfs als je wakker wordt. Het houdt in dat je een mentaal beeld creëert dat dient als de fundering van je hoop en als vangnet tijdens de delicate momenten wanneer je jezelf in balans moet brengen voor je weer vooruit kan.

Om je een extra duwtje in de rug te geven, zullen we je hieronder een aantal redenen laten zien waarom het belangrijk is om te dromen, wat motivatie geeft om goed over je dromen na te denken.

Mensen die dromen, bereiken meer

Dromen betekent dat je een doel hebt en een doel hebben zal je motiveren om vooruit te gaan, om jezelf uit te dagen iedere dag iets nieuws te bereiken. Mensen die niet dromen, limiteren hun werkelijkheid door muren te bouwen, wat ervoor kan zorgen dat ze de toekomst niet als kans zien.

“Geef niet op wat je echt wil doen. Als er liefde en inspiratie is, kan het niet mis gaan.”

-Ella Fitzgerald-

Grote dromen zijn er niet alleen voor getalenteerde mensen. Mensen maken hun dromen vaak waar gewoon door het te proberen en ook als ze duizend keer falen, geven ze niet op. Ze hebben geleerd van al hun fouten en ze omgezet in kansen.

Een van de beroemdste verhalen van volharding is dat van Thomas Edison, de uitvinder van de elektrische lamp. Om het ideale filament te maken, probeerde hij vele verschillende soorten vezels, totdat hij er in 1880 in slaagde voor het eerst een lamp te maken, die 1500 uur bleef branden. Wat opvalt in het verhaal van Edison? Zijn doorzettingsvermogen en een sterke wilskracht.

Onderschat nooit de macht van plezier

Plezier is een fundamenteel element van iedere droom. Dromen moeten leuk zijn, je aan het lachen maken, je gepassioneerd maken om ze te bereiken. We brengen zo veel tijd door met werken, waarom zou je het niet leuk maken?

Plezier

Een interessant feit: er is een Internationale Plezier op het Werk Dag, die wordt gevierd op 1 april. Het doel is om vrolijkheid naar de werkvloer te brengen en te laten zien dat het mogelijk is om plezier en werk samen te laten gaan en dat de werknemers hun werk hierdoor beter uitvoeren.

Kies een doel dat ertoe doet en niet gewoon een doel dat makkelijk is. Als je een groot doel hebt, moet je er zeker van zijn dat je investering het waard is.

Neem de tijd om je droom te ontwikkelen. Zelfs al lijkt het onmogelijk of ingewikkeld, schrijf het op. Geeft het betekenis en integreer het met je leven. Praat niet over je dromen alsof het een losstaande alinea is, maar maak het een belangrijk onderdeel van het verhaal dat je iedere dag schrijft.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.