Hoe bereiken we een doel?

Hoe bereiken we een doel?

Laatste update: 30 mei, 2017

Om vooruit te komen, hebben we de doelen nodig die we onszelf opleggen of die anderen voor ons stellen. Ze functioneren als stations waar we kunnen stoppen en controleren of onze waarden waar worden gemaakt. Dit proces maakt het erg moeilijk om doelen te bereiken die niet samengaan met onze persoonlijke waarden. Dit proces helpt ons om doelstellingen te creëren en te bereiken die perfect in harmonie zijn met de waarden die ons motiveren. De persoon die succes wil behalen, moet ook een missie hebben.

We praten over een missie als een verzameling van alle waarden, ideeën, interesses en verlangens van een persoon. Het is belangrijk om de moeite te nemen om onze missie te vinden. Het is geen verplichting, maar iets dat zin geeft aan het leven. Nadat we de waarden en de missie hebben geïdentificeerd, kunnen we doelen stellen. Bijvoorbeeld, door na te denken over een aantal belangrijke sleutelzaken:

  • Wat is het doel? Definieer het zonder het met andere dingen te vergelijken. Het zou ook een tijdslimiet moeten hebben en verbonden moeten zijn aan je talenten of vaardigheden op bepaald vlak.
  • Wat kenmerkt de gewenste eindsituatie? Identificeer de activiteiten en gevoelens die het het meest waarschijnlijk maken dat je je doelen zal bereiken.
  • Welke veranderingen in het leven kunnen resulteren in het behalen van het doel? Door te weten wat de voordelen zijn, zul je aangemoedigd en gemotiveerd worden om acties uit te voeren die gericht zijn op het behalen van je doel.
  • Wat stopt je nu om je doel te gaan bereiken? Voorspel of het bereiken van het doel negatieve gevolgen kan hebben.
  • Wat heb je nodig om het te bereiken? Schat de middelen in die je nodig hebt om het doel te bereiken.

Je maakt iedere dag vooruitgang mee. Verander wat niet voor jou werkt. Beslissingen die je neemt zijn belangrijk, maar vooral is het de actie die het gewicht van die beslissingen bepaalt. Zoals Goethe zei: “Het is niet genoeg om een ​​stap te zetten die ooit kan leiden tot het doel, maar elke stap moet een doel zijn, terwijl het ook nog steeds een stap is.”