Drie boeken om je over een relatiebreuk heen te helpen

Boeken die zijn geschreven om mensen te helpen een relatiebreuk te boven te komen, bevatten geen magische formules of definitieve antwoorden. Ze kunnen echter fungeren als een kompas om je in de goede richting te wijzen als je door dit soort situaties gaat.
Drie boeken om je over een relatiebreuk heen te helpen

Laatste update: 12 februari, 2022

Boeken zijn niet alleen goed gezelschap, ze kunnen ook een echte bron van troost zijn in moeilijke tijden. Sommige boeken zijn zelfs erg handig als je door een moeilijke situatie gaat en de antwoorden geven waarnaar je op zoek bent. Bijvoorbeeld wanneer je een relatiebreuk probeert te boven te komen.

Wat kunnen boeken je bieden in dit soort ervaringen? Kortom, ze helpen je het beter te begrijpen, beslissingen te nemen en enkele aanwijzingen te krijgen over hoe je verder kunt gaan.

Deze boeken zijn geschreven door experts of mensen die de situatie uit de eerste hand hebben meegemaakt en overwonnen. Daarom hebben ze de enorme waarde van ervaring achter zich. Laten we zonder verder oponthoud deze drie boeken eens bekijken om je te helpen over een relatiebreuk heen te komen.

“Het lezen van een goed boek is een onophoudelijke dialoog waarin het boek spreekt en de ziel antwoordt.”

André Maurois

Vrouw leest boeken om over een relatiebreuk heen te komen

1. How to overcome emotional dependancy

Dit boek van Walter Riso behandelt een van de problemen die vaak schuilgaan achter de moeilijkheid om een relatiebreuk te verwerken. Dat is emotionele afhankelijkheid. Dit komt omdat het heel gewoon is dat je relaties zoekt om onderliggende problemen in jezelf te ontdekken.

Wanneer dit gebeurt, is de breuk veel moeilijker te verwerken. Er is een enorm risico dat alles zal veranderen in een pathologische soort pijn. Walter Riso zet de puntjes op de i over dit onderwerp en helpt je erachter te komen of dit voor jou het geval is. Zelfs als dat niet het geval is, biedt het boek nog steeds enkele waardevolle tips om met je verlies om te gaan.

2. Eet, Pray, Love

Dit is een klassieker die nog niet zo lang geleden naar het grote scherm werd gebracht. De auteur, Elizabeth Gilbert, vormt met haar uiterst karakteristieke stijl een onderhoudend en dynamisch werk dat rijk is aan inhoud. Verder is het een boek dat heel makkelijk leest.

Het is een autobiografische roman waarvan de rode draad de persoonlijke evolutie van de auteur is. Stap voor stap beschrijft ze haar gevoelens van teleurstelling en frustratie. Dit zijn echter emoties die je kunt transformeren wanneer je de realiteit begint te accepteren en binnenin jezelf begint te kijken. Haar boodschap van hoop is hard nodig in een tijd waarin alles zo vluchtig lijkt.

Vrouw leest een van de boeken om je te helpen over een relatiebreuk heen te komen

3. Love in the Time of Cholera

Dit is een literaire klassieker van de beroemde auteur Gabriel García Márquez. Het bevat geen adviezen of hints over hoe om te gaan met specifieke situaties, maar er zijn fantastische beschrijvingen van alle mogelijke vormen van liefde. Ook hoe belangrijk individuele verschillen zijn als het gaat om het begrijpen, vormen en consolideren van banden.

Dit boek is romantiek op zijn best. Bovendien is het een werk van contrasten, in een paar woorden van het absurde naar het heldere. Zoals met alle goede literatuur, onthult dit boek de waarheid door middel van fictie.

Er zijn nog veel meer boeken die zich richten op hoe je over een relatiebreuk heen kunt komen. Als je echter op zoek bent naar iemand die je op dit moment kan helpen, vind je hierin een perfect advies, zodat je de situatie die je doormaakt, kunt reflecteren en emotioneel kunt beheren.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Gil, H. & Pérez, L.; Sosa, Y. & Gutiérrez, A. (2021). La dependencia emocional: un problema de la psicología y otras ciencias humanísticas. EDUMECENTRO, 13(2), 269-286. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2077-28742021000200269&lng=es&tlng=es
  • Peñafiel Muñoz, O. (2011). Ruptura amorosa y terapia narrativa. Ajayu Órgano de Difusión Científica del Departamento de Psicología UCBSP, 9(1), 53-86.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.