Wat kun je doen als alles mis lijkt te gaan?

Wat kun je doen als alles voor je mis lijkt te gaan? We hebben ons dit allemaal wel eens afgevraagd. Hier zijn enkele oplossingen om je te helpen verder te gaan.
Wat kun je doen als alles mis lijkt te gaan?

Laatste update: 02 februari, 2022

Er zijn dagen dat het lijkt alsof je de dag verkeerd bent begonnen. Misschien moet je naar een belangrijke afspraak of een vriend zien en blijft iets je tegenhouden. Of je voelt je gewoon emotioneel leeg. Je hebt het gevoel dat alles mis lijkt te gaan. Op dit soort momenten ziet alles er ingewikkeld uit en lijkt het alsof niets goed gaat voor je.

Erger nog, je draait je om en het lijkt alsof alles en iedereen tegen je heeft samengespannen om je dag nog ingewikkelder te maken. Wat kan je doen als alles mis lijkt te gaan? Lees verder om erachter te komen.

“We kunnen er altijd voor kiezen om dingen anders te bekijken. Je kunt je concentreren op wat er mis is in je leven, of je kunt je concentreren op wat goed is. “

Marianne Williamson

Vrouw aan zee

Als je een van deze dagen hebt, denk dan aan het volgende.

Het leven is niet gemakkelijk

Vergeet te wachten tot je leven perfect is. Het zal nooit zo zijn. Maar dat is maar goed ook, want het geeft je de mogelijkheid om te evolueren.

Als alles voor je mis lijkt te gaan, is dat omdat je je alleen op je mislukkingen concentreert. Misschien is het tijd om je verwachtingen te evalueren.

Breng indien nodig enkele aanpassingen of wijzigingen aan. Inderdaad, degenen die door het leven gaan en alleen positieve dingen verwachten, vinden onderweg veel teleurstellingen.

“Als je op zoek bent naar perfectie, zul je nooit tevreden zijn.”

Leo Tolstoy

Succes komt niet van de ene op de andere dag

We willen allemaal succesvol zijn en erkend worden, maar we zijn niet altijd bereid om hard genoeg te werken om het te bereiken.

Op dit moment heb je het gevoel dat alles fout gaat omdat je niet het gewenste succes hebt. Het is misschien tijd om te analyseren wat je wel hebt en het te waarderen. Vervolgens kun je een plan maken om je te brengen waar je heen wilt.

Het vergt geduld en inspanning om een doel te bereiken, dus laat frustratie je niet overweldigen. Stel kleine doelen en ga ervoor, beetje bij beetje.

“Bomen die langzaam groeien, dragen het beste fruit.”

-Moliere-

Leer een les

Waarom heb je het gevoel dat alles fout gaat? Wat roept dit gevoel bij jou op? Wat kun je ervan leren?

Klaag niet over alle vreselijke dingen die je zijn overkomen. Hoewel het volkomen normaal is om je zo te voelen, heeft het echt geen zin. Je zult je alleen maar slechter voelen elke keer dat je erover nadenkt.

Het is veel beter om wat je hebt onder ogen te zien alsof het een uitdaging is. Leer er de lol van in te zien en verleg je grenzen.

Waardeer het goede

Laat je niet overweldigen door verdriet of ontmoediging. Hoewel het moeilijk is om te glimlachen als je het gevoel hebt dat alles fout gaat, is dit de enige manier waarop je je beter gaat voelen.

Leer je fouten en mislukkingen te zien als een onderdeel van je leven en het evolutionaire proces. Waardeer alle goede dingen die je nu hebt .

“Sterkte komt niet van winnen. Je worstelingen ontwikkelen je sterke punten. Als je door ontberingen gaat en besluit je niet over te geven, is dat kracht.”

-Arnold Schwarzenegger-

Vrouw kijkt naar bloemen

Stop met je zorgen te maken

Maak je geen zorgen over alles wat er om je heen gebeurt. Als het vandaag allemaal misgaat, focus je dan op de dingen die je kunt verbeteren . Al het andere moet je gewoon laten stromen . Geloof het of niet, beetje bij beetje zullen de dingen op hun plaats vallen.

Daarom, in plaats van de hele nacht te piekeren over wat je moet doen, focus je op het maken van een plan om op te lossen wat je kunt doen.

Huil als dat nodig is

Als je het gevoel hebt dat alles mis lijkt te gaan, is het onmogelijk om niet te huilen. Doe het! Wees niet bang om te huilen. Het is geen teken van zwakte. In feite is het nodig om je gevoelens de vrije loop te laten en ze te laten stromen. Zo kunnen anderen hun plaats innemen.

Wat je niet moet doen, is je voortdurend concentreren op het slechte, omdat dit betekent dat je niet vooruit gaat. Huil maar eens goed nu en dan, en ga weer verder.

“Verontschuldig je niet voor het huilen. Zonder deze emotie zijn we alleen maar robots.”

-Elizabeth Gilbert-

Onthoud dat niemands leven perfect is

Besteed je te veel tijd aan het vergelijken van jouw leven met dat van anderen? Dit geeft je alleen maar het gevoel dat je leven ingewikkeld is, vol gebreken en zeker niet perfect. Het is echter volkomen normaal om je zo te voelen en je bent zeker niet de enige.

Stop met jezelf te vergelijken met anderen en te geloven dat anderen het beter doen dan jij. Per slot van rekening kan die vriendin die altijd omringd lijkt te zijn door vriendjes misschien niet iemand vinden die haar gelukkig maakt. Of je neef die elk jaar van auto wisselt heeft zoveel schulden dat hij ‘s nachts niet kan slapen.

Tot slot, als alles voor jou mis lijkt te gaan, denk dan na over waar je bent en waar je heen wilt. Wat de rest van de wereld doet, zou nooit je grootste zorg moeten zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.