Er is geen betere remedie voor ziekte dan een glimlach

Een glimlach kan ons helpen om een beter leven te leiden. Lees hier meer!
Er is geen betere remedie voor ziekte dan een glimlach

Laatste update: 27 maart, 2022

Voor mensen is lachen net zo belangrijk als ademen. Een saai, verdrietig leven leiden kan buitengewoon moeilijk zijn. Het maakt elke ziekte niet alleen moeilijker te overwinnen, maar bovendien zal het je bijblijven en steeds meer in beslag nemen. Een glimlach kan je dag opvrolijken.

Daarom is geluk fundamenteel in ons leven. Hoewel we misschien niet altijd gelukkig zijn, gaat het erom dit het overheersende gevoel in ons leven te maken, hoewel we momenten van andere gevoelens kunnen hebben, zoals verdriet, maar niet chronisch of op een stabiele manier.

“Menselijk geluk wordt over het algemeen niet bereikt met grote meevallers, die misschien zelden voorkomen, maar met kleine dingen die elke dag gebeuren.”

Benjamin Franklin

Een praktische gids om het negatieve met een glimlach te helen

Het is tegenwoordig niet zo gemakkelijk om in geluk te leven. Hier zijn enkele tips die nuttig kunnen blijken te zijn bij het verkrijgen van geluk in de meeste van je levenssituaties.

Hier en nu

Als jij het type persoon bent dat door het leven gaat en droomt van een beter leven dan je nu doet, dan betekent dat dat je niet gelukkig bent. Je profiteert dan niet van de huidige tijd. Alles wat je hebt is het heden, echt en eeuwigdurend. Je verleden moet worden gebruikt om te leren en je toekomst te hopen, maar blijf in het hier en nu.

Geniet

Geniet van alle kleine dingen die constant om je heen gebeuren. Er gebeuren voortdurend prachtige dingen. Hoewel ze misschien klein zijn, maakt dat ze niet minder belangrijk. Een onverwachte glimlach, een aardig gebaar, een aangename wandeling… Er zijn een groot aantal eenvoudige handelingen die je leven kunnen veranderen in een ruimte voor alledaags geluk.

Heb lief zonder er iets voor terug te vragen

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen wanneer je van iemand houdt en wanneer je constant iets van hem verwacht. Als je geeft zonder er iets voor terug te vragen, zal het universum zelf in jouw voordeel samenspannen om goede dingen met je te laten gebeuren. Twijfel er niet aan.

Waardeer en geniet van je dierbaren

  •  In een vertrouwde en vriendelijke sfeer is het veel gemakkelijker om een staat van geluk te bereiken. Als je omringd bent door mensen die van je houden zonder pretenties, kan er niets misgaan en voel je je vrij om jezelf te zijn.
Zusters

Wees altijd geduldig

Onthoud dat dingen niet vroeg zullen komen, ongeacht hoeveel haast je hebt. Dat gezegd hebbende, om je doelen te bereiken, hoef je je niet te haasten om de eerste te zijn. Het is belangrijk om het op het juiste moment te doen. Om dit te doen is het goed om stress, onnodige spanning en zenuwen te vermijden die alleen maar tot ongeluk leiden.

Sta op tegenspoed met een glimlach

Het helen van de effecten van al het negatieve dat je dagelijks overkomt, kan relatief eenvoudig zijn als je jezelf nooit in een stemming laat zijn. Onthoud altijd dat vriendelijkheid en een gezonde en positieve houding veel meer deuren kunnen openen dan strikte bevelen en kracht.

Probeer te voorkomen dat je je overweldigd voelt

Soms kan het in moeilijke situaties voelen alsof de hele wereld over je heen valt. Maar als je in paniek raakt, kun je er zeker van zijn dat je een enorm sneeuwbaleffect in je hoofd creëert dat alleen maar groter wordt als je het toelaat.

Zie het slechte onder ogen met een glimlach

Wanneer je geluk en goede vibes uitstraalt, gewapend met een eeuwige glimlach en een kogelvrij gevoel voor humor, zal niemand tegen je op kunnen. Het is belangrijk om niet te vluchten voor negatieve situaties. Hoe langer je ze ontwijkt, hoe moeilijker het zal zijn om ze onder ogen te zien.

Goed doen

Er is niets beter geschikt om slecht dan goed te bestrijden. Het zijn tegenpolen die elkaar nodig lijken te hebben alsof ze verschillende kanten van dezelfde medaille zijn. Dat is echter niet het geval. Goed heeft geen tegendeel.

Wees ondersteunend

Het maakt niet uit met wie – het zijn niet alleen de mensen die we kennen en liefhebben die we zouden moeten helpen. Iemand die in een wereld van geluk leeft, kijkt niet naar het gezicht van de persoon die hij wil helpen. Ze zullen dit doen zonder er iets voor terug te vragen, en zullen zich er geweldig bij voelen. Dit is een fantastische remedie tegen het kwaad.

“Geluk is niet doen wat je wilt, maar willen wat je doet.”

Jean Paul Sartre

Onthoud deze tips wanneer je het gevoel hebt dat het kwaad terrein begint te winnen in je leven. Vergeet de kracht van geluk niet en gebruik het om alle negativiteit die je misschien van streek maakt onder ogen te zien.

Afbeeldingen met dank aan Claudiatremblay


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.