Zij zal altijd mijn superheld zijn

Zij zal altijd mijn superheld zijn
Adriana Díez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Adriana Díez.

Laatste update: 27 december, 2022

Ik wil je een verhaal vertellen over het overwinnen van tegenslag en over bewondering. Het is het verhaal van mijn superheld. Niet iedereen weet hoe ze opnieuw moeten opstaan wanneer ze een dieptepunt bereiken. Ze weten niet hoe ze verder moeten gaan wanneer alles wat ze zien, een luchtspiegeling in het midden van de woestijn is.

Ik ga je vertellen over een jonge vrouw die een superheld is, zelfs als mensen dat soms vergeten.

Haar glimlach is met geen enkele andere te vergelijken. Het is afkomstig van haar verhaal. Het weerspiegelt haar verleden. Niettegenstaande haar jonge leeftijd weet zij hoe diep verdriet en hopeloosheid voelt.

Gelukkig kan ze er vandaag over praten. Ze kan uitleggen waarom ze beslist heeft om deze negatieve emoties uit haar leven te verwijderen, hoe verleidelijk ze ook zijn.

Slechts weinig mensen hebben het geluk gehad om haar echt te leren kennen, om te weten dat ze wanneer ze stil is, veel verbergt. Weinigen begrijpen dat wanneer ze lacht, ze het op een echte manier voelt.

Niet iedereen begrijpt haar manier van uitdrukken wat ze wil of waarvan ze houdt. Want alleen de mensen die de wereld door haar ogen gezien hebben, weten wat ze voor zichzelf houdt.

Er is nog een lange weg te gaan. Soms heeft ze het gevoel alsof ze langzaam zal ontploffen. Ze is bang dat het puin op de mensen rond haar zal vallen. Op dat moment is haar cape een beschermend schild. Ze wordt bang net als iedereen, maar dat maakt haar dapper.

Ze is mijn superheld omdat ze haar ervaringen gebruikt om anderen te helpen. Want ze heeft geleerd hoe ze haar ervaringen kan verwoorden en emoties eraan toe te voegen. Het was haar eigen persoonlijke beslissing om te leren en te onderwijzen.

Net als een superheld blijft ze verdergaan

Sommige superhelden vechten. Maar in dit verhaal vecht mijn superheld alleen om verder te gaan. Ze leert hoe ze haar uitwendige omstandigheden kan gebruiken om haar van binnen sterker te maken. Haar kracht voorkomt dat ze bezwijkt onder de vooroordelen die haar dreigen vast te ketenen en haar vrijheid af te nemen.

Mijn superheld

Ze gaat altijd verder. Zelfs wanneer ze op een doodlopend punt komt, is dit niet het einde. Want er is altijd een reden om opnieuw op te staan en verder te gaan. Ze is mijn superheld omdat ze moed, kracht en een strijdlustige geest heeft. Ik ben zeker dat ze alles aankan.

Ik bewonder haar omdat ze weet hoe ze op andere mensen kan leunen zonder hen te kwetsen. Ze weet ook hoe ze de muur die haar afscheidt van de rest van de wereld, kan afbreken.

Ik bewonder haar omdat ze elke dag blijft opstaan en die glimlach toont die vol verhalen en kracht zit. Ik bewonder haar omdat ze voor anderen zorgt net zoals ze voor zichzelf zorgt. Er is geen lijn die haar geliefden onderscheidt van gewone mensen.

Het einde is nog niet geschreven

Een superheld weet wanneer het nodig is om hulp te vragen. Soms vind je zelf geen uitweg. Maar met een beetje hulp en vaardigheid, kan je erachter komen hoe je met je problemen moet omgaan. Ik ben overtuigd dat je al geleerd hebt om dit heel goed te doen.

Mijn superheld

Mijn superheld heeft een klein maar machtig leger aan haar zijde. Ze is een schat om te aanschouwen. En telkens als ze haar kracht verliest, zal er iemand aan haar zijde staan om haar te helpen.

Net zoals hardlopers mensen aan de zijkant nodig hebben om hen water te geven, is haar volledige leger aanwezig zonder maar een seconde te hoeven nadenken. Want telkens als ze moe wordt, zullen ze haar kracht geven. Ze zullen hun eigen superkrachten gebruiken om haar te ondersteunen tot ze zich haar eigen krachten weer herinnert.

Het einde is nog niet geschreven. We schrijven het zelf. Want we houden op met leven wanneer we de wil om te vechten verliezen. Wanneer de verleiding om de handdoek in de ring te gooien groter is dan de energie waar we al zo lang aan vasthouden.

De moed van mijn superheld

Mijn superheld vergat dat ze een cape had en dat ze zelf een nieuwe cape moest maken. Het was niet gemakkelijk. Maar ze heeft een volledig verhaal opgebouwd waarin ze uitdagingen overwint. Nu toont ze het trots aan de wereld.

Weinig daden verschaffen meer trots dan dichter bij een doel komen als je tegenwind hebt. Er zijn weinig vuren die genoeg kracht hebben om je moed te verschaffen.

Aan mijn superheld: je hebt een leger dat jou beschermt en je vindt vreugde in elke stap die je neemt. Bedankt dat je je wereld openstelt en alles geeft wat je hebt. Want die cape die je gemaakt hebt, schittert met mooiere kleuren dan een regenboog. Wellicht ook interessant voor jou

De 7 beste boeken voor zelfhulp en zelfverbetering
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De 7 beste boeken voor zelfhulp en zelfverbetering

Voor als we op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling, hebben we een lijst samengesteld van de 7 beste boeken voor zelfhulp en zelfverbetering.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.