Zes beroemde uitspraken van Pythagoras

Hij was zowel filosoof als wiskundige. Hier zijn zes beroemde uitspraken van Pythagoras om over na te denken en over na te denken.
Zes beroemde uitspraken van Pythagoras

Laatste update: 28 december, 2021

Pythagoras was een filosoof en wiskundige die een revolutie teweegbracht in de wereld. Hij staat bekend om zijn beroemde stelling. Inderdaad, dit wordt vandaag de dag nog steeds bestudeerd in de filosofie. Hij had ook een grote invloed op andere filosofen, zoals Plato.

Pythagoras startte de eerste van vele discussies die later buitengewoon belangrijk werden. We zullen er hier enkele ontdekken. Sterker nog, we noemen in dit artikel zes beroemde uitspraken van Pythagoras.

Pythagoras stichtte de school van Pythagoras die beroemd was om zijn leringen in wetenschap en kunst. Zijn studenten waren mensen wiens leven werd besteed aan getallen, wat overeenkwam met zijn gedachten dat ‘alles getallen zijn’. Maar Pythagoras dacht en reflecteerde ook veel. Dit blijkt duidelijk uit de zes uitspraken die we hieronder bekijken. Inderdaad, elk van hen bevat een waardevolle les.

1. Op zoek naar de juiste maat

“Wees niet ambitieus en gierig; de matige manier is in dergelijke gevallen uitstekend.”

De eerste van de beroemde zinnen van Pythagoras stelt je in staat om na te denken over hoe belangrijk het is om gematigde en voorzichtige posities in het leven te behouden. Dat komt omdat buitensporige ambitie je kan veranderen in een persoon die niet weet hoe hij van de kleine dingen in het leven moet genieten. In feite zaait het het zaad van chronische ontevredenheid.

Aan de andere kant, als je gierig bent, weerhoudt dit je ervan om verstandig met je geld om te gaan. Bijvoorbeeld voor je vrijetijdsbesteding. Uiteindelijk, met beide eigenschappen, zul je je uiteindelijk ontevreden voelen. Je moet een middelpunt vinden. Jouw evenwicht.

Vrouw die serieus nadenkt

2. Opvoeden in liefde is fundamenteel

“Bewaar de tranen van je kinderen, zodat ze je graf ermee kunnen besproeien.”

Dit tweede gezegde gaat over het essentiële thema van het met liefde onderwijzen van je kinderen. Op deze manier krijgen ze een opleiding vol glimlachen en gelukkige momenten waarop ze gewoon kinderen mogen zijn. Echter natuurlijk. soms zullen ze huilen. Vandaar de tranen.

Dit specifieke gezegde herinnert je eraan om voor je kinderen te zorgen. Inderdaad, we zouden allemaal voor onze kinderen en onze jongeren moeten zorgen.

3. Luisteren is het begin van wijsheid

“Luister, je zult wijs zijn. Het begin van wijsheid is stilte.”

Weet jij hoe je naar anderen moet luisteren? Breng jij je spreken en luisteren in evenwicht? Hoewel dit misschien gemakkelijk te beantwoorden lijkt, heb je in werkelijkheid meestal de neiging om meer te praten dan te luisteren. Dit is echter een ernstige fout om te maken.

Pythagoras was zich ervan bewust dat er zoveel geleerd kan worden door naar anderen te luisteren. Er is geen haast om te reageren of een mening te weerleggen waar je het niet mee eens bent. Luister eerst… en reageer daarna verstandig. Dat is de sleutel.

4. Het belang van het opleiden van kinderen

“Onderwijs de kinderen en het zal niet nodig zijn om de mannen te straffen.”

Kinderen opvoeden is nooit een gemakkelijke taak. Bovendien wordt het extra complex als er zoveel verplichtingen en verantwoordelijkheden zijn die om uw aandacht strijden. Aan de andere kant is opvoeden altijd een actieve taak. Om het te doen, moet je plannen maken, beslissingen nemen en betrokken raken. Het zal niet alleen de moeite waard blijken, maar je moet het ook doen.

Pythagoras zei dat onderwijs de pijler was waarop elke generatie vertrouwt om burgergewoonten vast te stellen en te volgen. Het is de beste preventieve actie tegen geweld en de beste keuze voor coëxistentie in de samenleving.

5. Help je leeftijdsgenoten zonder je verplicht te voelen

“Help een man een last op te tillen, maar help hem niet bij het neerleggen.”

Soms wil je anderen helpen. Misschien hebben ze problemen met hun partner of voelen ze zich gewoon verdrietig.

Er voor deze mensen zijn en hen steunen is iets dat hen veel zal helpen. Als je ze echter helpt, moet dat zijn omdat je dat wilt. Onthoud dat je niet verplicht bent om hun problemen volledig op je te nemen. Dit komt vooral omdat je er niets mee oplost. In feite voeg je gewoon meer gewicht toe aan hun lading.

6. Soms is het beter om stil te zijn

“Een dwaas wordt herkend aan zijn spraak, en een wijs man door zijn stilte.”

We noemden al de eerdere uitspraak van Pythagoras over de voordelen van zwijgen en luisteren. Het is duidelijk dat luisteren een belangrijke kwestie was voor deze filosoof, aangezien hij in deze opnieuw de voordelen van zwijgen ophemelt.

Verder kan praten om het praten betekenen dat je vaak iets absurds of onzinnigs zegt. Leer daarom luisteren.

Paar dat een serieus gesprek voert

Wat vind je van deze zinnen die Pythagoras ons heeft nagelaten? Het lijdt geen twijfel dat elke uitspraak een uiterst waardevolle les bevat. Laten we enkele belangrijke aspecten eruit halen. Onderwijs is fundamenteel voor de samenleving. Weten hoe te luisteren is belangrijker dan praten om het praten.

Het is de moeite waard om je in te spannen om het evenwicht te zoeken of te herstellen, en ten slotte, als je anderen helpt, ontvang je een beloning voor het simpele feit dat je interesse hebt in het welzijn van anderen. Welke van deze uitspraken resoneert in het bijzonder met jou?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.