Ik was alles wat ik kon zijn, ik ben nu alles wat ik wil

Ik was alles wat ik kon zijn, ik ben nu alles wat ik wil

Laatste update: 07 juni, 2017

Een hele tijd lang heb ik mezelf volledig bedrogen, en het ergste was dat ik dit niet eens doorhad. Ik dacht dat mijn leven klopte tot ik me realiseerde dat ik alleen maar geweest was wat ik kon zijn, niet wat ik wilde zijn.

Het is dus niet zo dat ik het met opzet deed, dat zeker niet, toch was ik allesbehalve eerlijk tegen mezelf. Het is een heel raar gevoel, omdat je je in die luchtbel niet realiseert dat je niet oprecht jezelf bent. Je voelt je rustig en goed maar niet volledig levenslustig.

Het belang van authentiek zijn

Alleen de werkelijk pure dingen zijn van onschatbare waarde. Onthoud dit en blijf altijd trouw aan jezelf.

Authentiek Zijn

Het belang van zijn wie je bent zit hem precies in de vrijheid om alles wat we gedurende de jaren hebben ontwikkeld, al onze ervaringen en gevoelens, te accepteren. Onze ervaringen vormen ons; het is de opeenstapeling van momenten die we hebben meegemaakt die ons tot dit punt heeft gebracht en er is niets zo belonend als je hier bewust van zijn en dit te delen.

Authentiek zijn is tevens de enige manier waarop we oprecht liefde kunnen geven en ontvangen en een van de belangrijkste redenen waarom de mensen om ons heen besluiten om bij ons te blijven: er zijn geen leugens, zelfs niet tegen jezelf, en de relaties zijn gezond en sterk.

Ik kan zijn wat ik werkelijk wil zijn

Zijn wat je wilt zijn kost altijd net wat meer dan zijn wat er van je verwacht wordt, maar hoewel het een behoorlijke taak is, is het als je goed kijkt iets waar we absoluut niet omheen kunnen. De maatschappij, waarin respect en tolerantie vaak ver te zoeken zijn, maakt het ontzettend moeilijk voor ons om onszelf bloot te geven aan de wereld.

Vergeet echter nooit dat dit alles alleen maar schade kan aanrichten als jij dit toelaat. Gedraag je simpelweg zoals je je voelt, zolang je anderen respecteert natuurlijk, en laat de remmingen in jou los.

Authentiek Zijn

Bevind jij je in een situatie waarin je niet eens weet dat je niet voor de volle honderd procent jezelf bent, dan is het misschien een goed idee om niet zo streng voor jezelf te zijn. Wie weet treft het gelukkige toeval jou en zal je leven nog gelukkiger worden.

Hoe doe ik het?

Dit is waarschijnlijk de meest moeilijk te beantwoorden vraag, aangezien het vrijwel volledig afhankelijk is van elk individu, van hoe hij zich voelt en hoe ver hij bereid is te gaan. Een van de processen die ik doormaakte om de persoon te kunnen worden die ik wilde zijn was leren om alleen te zijn en zo mijn innerlijke rust te vinden.

Dat wil zeggen, als je besluit om jezelf oprecht aan anderen te geven, zul je eerst eerlijk moeten zijn tegen jezelf. Dat betekent dat je naar jezelf luistert, dat je jezelf leert kennen, dat je begrijpt dat je geen gezelschap nodig hebt om compleet te kunnen zijn, dat je je bewust bent van je zwakte- en sterktepunten, dat je erkent wat je dwarszit en wat je leuk vindt, dat je niet obsessief blijft piekeren over fouten, dat je het belang van dat wat jou pijn gedaan heeft minimaliseert… kortom, doe aan introspectie.

Authentiek Zijn

Iets in jou is veranderd en het lijkt alsof alles in jouw leven met jou veranderd is: je lacht meer, uitdagingen zijn makkelijker en de kleine dingen gaan niet meer onopgemerkt voorbij. Ik raad je dan ook aan om niet langer op de verkeerde plek naar jouw waarheid te zoeken.

Vrijheid is jezelf kennen

Om volledig vrij te kunnen leven, is het van belang dat je jezelf kent, en dan heb ik het niet over zaken als je naam of wat je graag eet bij je ontbijt. Nee… Meer »