Soms moet je afscheid nemen

Weten wanneer je afscheid moet nemen kan moeilijk zijn. Soms is het echter nodig.
Soms moet je afscheid nemen

Laatste update: 06 mei, 2022

Je zou alleen mensen in je leven moeten hebben die aan jou bijdragen en jou ten goede komen. Dat is wat je jezelf moet vertellen als je voelt dat je bent bedrogen. Soms moet je afscheid nemen van mensen en voor jezelf kiezen.

In je relaties is niet alles altijd rooskleurig. Inderdaad, soms kunnen de conflicten die je met anderen hebt je pijn doen en je naar beneden halen. Dit is volkomen normaal. Je moet alleen weten hoe je ze kunt oplossen.

Soms doet een gebrek aan wederkerigheid, slechte acties en negativiteit je echter denken dat je een ander pad moet inslaan.

Het moeilijke moment als je afscheid moet nemen

Sommige scheidingen zijn van vitaal belang voor je groei. Toch is afscheid altijd ontzettend moeilijk. Zeker als je bij dat afscheid afscheid moet nemen van een belangrijk deel van jezelf.

Wanneer je eindelijk loslaat en de beslissing neemt om een einde te maken aan een relatie, moet je eerst dankbaar zijn voor wat je hebt geleerd en afgeleerd van een ervaring die uiteindelijk niet goed voor je is geweest. alle. In feite is een goede manier om scheidingen te begrijpen, te begrijpen dat alles, absoluut alles, je laat leren en je iets laat zien wat je nog niet eerder hebt gezien.

Door deze uitdaging aan te gaan om moedig te lijden, heeft het leven een betekenis tot het laatste moment, en het behoudt deze betekenis letterlijk tot het einde.

Viktor Frankl

Wanneer niet geliefd zijn pijn doet

Als je je niet geliefd voelt, veroorzaakt dat twee ernstige soorten pijn. Dit zijn verlating en vernedering. De tweede is moeilijker te herkennen omdat het gaat om het benadrukken van je lijden en het accepteren van je gevoelens dat je gefaald hebt. Toch is dit wat je mens maakt.

Het feit dat iemand van wie je hield en waarvan je dacht dat je er een geweldige toekomst mee had, uiteindelijk niet van je hield, schaadt je affectieve patronen.

Dit desoriënteert je. Een tijdje hoor je alleen de echo van een verre trommel die je frustreert. Waarvan je niet weet hoe je moet stoppen omdat je niet weet waar het vandaan komt of hoe je ermee moet communiceren.

Hoeveel je ook van jezelf houdt en jezelf kent, en hoe vastbesloten je ook bent om het juiste te doen, de beslissing om afscheid te nemen is altijd iets dat enorm pijnlijk is.

Vrouw die naar een hart kijkt en aan haar leven denkt

Afscheid nemen volgens Paulo Coelho

“Je moet altijd weten wanneer een fase eindigt. Als we erop staan langer te blijven dan nodig is, verliezen we het geluk en de betekenis van de andere fasen die we moeten doorlopen. Cyclus sluiten, deuren sluiten, hoofdstukken beëindigen, welke naam we het ook willen geven, het gaat erom de momenten van het leven die voorbij zijn in het verleden achter te laten.

Niemand van ons kan tegelijkertijd in het heden en het verleden zijn, zelfs niet als we proberen de dingen die ons overkomen te begrijpen. Wat is gebeurd zal niet terugkeren: we kunnen niet voor altijd kinderen zijn, late adolescenten, zonen die schuldgevoelens of wrok voelen jegens onze ouders, minnaars die dag en nacht een affaire herbeleven met iemand die weg is en niet de minste aandacht heeft om terug te komen. Dingen gaan voorbij en het beste wat we kunnen doen is ze echt laten verdwijnen.”

Paulo Coelho

Je bent nooit meer dezelfde als je afscheid hebt moeten nemen

Bij afscheid breekt er altijd iets in je. Ze kwetsen je hoop, dromen en gevoelens. Een deel van jou zal nooit meer hetzelfde zijn, een deel is voor altijd verdwenen.

Hierdoor ervaar je diep verdriet en gevoelens van nostalgie. Je bedenkt fantasieën over wat had kunnen zijn. Ook ontwikkel je een enorme angst voor afscheid waardoor je vastklampt aan het onmogelijke.

Trieste vrouw op een schommel

Inderdaad, het sluiten van de deuren van je leven voor iemand is pijnlijk. Het is het soort proces dat je doet lijden. Desalniettemin is dit soort afscheid nodig om je affectiviteit en emotionele wezen opnieuw in balans te brengen.

Mensen veranderen, net als je relaties. Dit gebeurt zelfs als je er alles aan doet om te voorkomen dat de relatie eindigt. Desalniettemin kan afscheid nemen van relaties die niet goed voor je zijn en waarvoor geen remedie bestaat, levensreddend zijn.

Daarom, wanneer je je realiseert dat er iets niet goed gaat en je goede gevoelens schitteren door afwezigheid zonder specifieke reden, moet je jezelf herhaaldelijk vertellen dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen wie je wilt in je leven en wie moet vertrekken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.