In de liefde moet je dapper zijn

september 28, 2016 in Films 158 gedeeld

We zijn ondergedompeld in een tijd van verandering en mensen lijken meer en meer van elkaar los te zijn gekoppeld.We lopen rond met onze hoofden naar beneden, vastgelijmd aan onze schermen, hebben banen die ons geen voldoening geven en we rennen altijd haastig rond. Maar er is iets tijdloos en majestueus dat het bestaan van een persoon kan veranderen: de liefde.

En hoewel de liefde vergeten lijkt te zijn, of in ieder geval uitgesteld om ruimte voor andere “belangrijkere” zaken te maken, moet je erover dromen, het proeven, voelen… je erin onderdompelen!

Er zijn vele soorten van liefde, maar we hunkeren allemaal naar romantische liefde en hebben het nodig, hoewel we kunnen proberen het te ontkennen of te vergeten.

“Terwijl de hele wereld afbrokkelt, hebben we dit moment gekozen om verliefd te worden.”
-Casablanca-

Die stellen die alles tegemoet treden en verliefd worden, ook al zeggen de mensen achter hen: “Nee! Je begrijpt het risico dat je neemt niet!” Maar… welk risico?

Is het geen risico om op jezelf te leven? Maar velen van ons dringen daar op aan. Waarom zou je iets opgeven dat vuur aan je hart en vrede in je geest geeft?

Harten

We kunnen nooit weten hoe lang een liefde zal duren, maar de intieme liefde vervult een functie voor het mensdom en voor onze harten.

Intieme liefde laat ons alles zien. We praten over onze dagelijkse ellende en er wordt naar ons geluisterd met een liefdevolle aanraking en een bemoedigende kus. Intieme liefde komt door een ontmoeting tussen twee mensen, maar ook door een ontmoeting tussen twee zielen.

Het is de begeerte die wordt getoond door middel van een blik, passie die wordt vrijgelaten met een kus. Intieme liefde is de samenvloeiing van twee werelden.

Zo is de romantiek; het is een glans van onuitputtelijk mysterie waarvan je wilt dat het nooit eindigt. Niet met zomaar iemand, maar met de enige die je je een beter mens laat voelen, de enige naar wie je wilt blijven kijken met die fascinatie van de begeerte, het respect en de genegenheid.

Voeten

Sommige stellen worden geconfronteerd met afstand, tests van het lot die hen eruit lijken te pikken. Anderen worden geconfronteerd met roddels, negatieve adviezen en grappen. Maar uiteindelijk is het grootste conflict het conflict met onszelf, want alleen als we onszelf kennen en van onszelf houden, kan onze liefde voor een andere persoon oprecht zijn.

En zelfs als alles om je heen je uit elkaar lijkt te halen, je lijkt te isoleren en dingen moeilijker voor je lijkt te maken, moet je begrijpen dat de beste liefdesverhalen allemaal verschillend zijn, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de moed om erin te geloven en ervoor te vechten. Echte stellen blijven bij elkaar, omdat hun hart redenen heeft die de logica en de samenleving niet begrijpen.

Dus, dappere stellen, gepassioneerde stellen, wees niet bang; jullie zijn de inspiratie voor geweldige verhalen en enorme uitdagingen.

Het is goed om te onthouden dat niet alles perfect zal zijn, maar het zal wel echt zijn.

Bekijk Ook