Je hart bepaalt wanneer het klaar is voor een nieuwe liefde

Je hart bepaalt wanneer het klaar is voor een nieuwe liefde

Laatste update: 21 augustus, 2016

Geloof jij in het lot? Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? Denk jij dat er op de wereld maar één ware liefde is?

Als je je vasthoudt aan deze overtuigingen, versterken ze een simpele en veelvoorkomende waarheid: het moment waarop je iemand ontmoet is heel belangrijk als het gaat om het bepalen of die persoon de ware is voor jou of niet.

“We leren om lief te hebben, niet wanneer we de juiste persoon vinden, maar wanneer we beginnen met het zien van een onvolmaakte persoon als perfect.”

-Sam Keen-

Ik zal de magie van het idee dat het het lot is wat jou en je partner samenbrengt niet teniet doen. Maar één ding is duidelijk: je hart is degene die je hoofd vertelt wanneer het is klaar om verliefd te worden.

Als dit bericht zich verspreidt naar elk deel van je lichaam, zal iemand je leven als een zonnestraal binnenkomen. Dit is de persoon waar je beslist om van te houden en voor te zorgen.

Wil je mijn verhaal horen? Toen ik naar een ander land verhuisde om mijn studie voort te zetten om verder te gaan met “leren te leven”, was mijn situatie niet zo goed. Ik voelde me niet als mezelf en nog belangrijker, ik had nog niet geleerd om van mezelf te houden. Mijn leven was verre van ideaal, ik voelde me niet echt op mijn gemak en mijn hart ook niet.

Ik ontmoette mijn huidige beste vriend. En hij werd verliefd op me. Het gevoel dat dit gebeurde met één van de beste personen die ik ooit had ontmoet, zorgde er niet voor dat ik me beter voelde.

Weet je waarom? Niet weten hoe ik van mezelf moest houden zorgde ervoor dat ik niet van zo’n geweldig en speciaal persoon kon houden. Hij ging ervoor met zijn hart en dat was voorbereid. Maar mijn hart was dat nog niet, hoewel ik het wel probeerde en er zo graag klaar voor wilde zijn.

Ik voelde me machteloos. Machteloos in het weten dat ik niet volledig van iemand kon houden, omdat ik nog steeds niet van mezelf kon houden, van mijn hart en mijn hele wezen. En het deed pijn hem daardoor te verliezen.

Misschien op een ander moment in mijn leven, misschien over een niet al te lange tijd, zullen de dingen anders zijn. Het enige dat ik nu kan doen is het voelen van zijn liefde binnenin mij en het mijn hart aan laten steken.

Deze ervaring heeft me geleerd dat liefde alleen gevoeld kan worden als beide mensen het willen en het graag willen delen.

Hart

Ben ik er klaar voor om lief te hebben?

Vanwege al deze redenen is het belangrijk om je ervan bewust te zijn of je op een punt in je leven bent wanneer het goed is om liefde te geven en te accepteren.

Soms kiezen we ervoor  om van iemand te houden als we ons kwetsbaar of bang voelen. We kiezen iemand omdat we hem nodig hebben voor het vullen van een leegte. Vaak is dit als vergif voor een relatie. We doen alles in onze macht om ervoor te zorgen dat de relatie goed is, zodat we ons goed voelen, maar soms is het niet de bedoeling dat dit goed gaat.

Als je niet emotioneel stabiel bent, betekent dit niet per se dat het slecht is om liefde te willen vinden. Het kan zijn dat dit wel het juiste moment is. Wat belangrijk is, is dat we echt geloven dat ons hart er klaar voor is en dat we een persoon hebben gevonden die daar ook klaar voor is.

In mijn geval deed ik (en doe nog steeds) er alles aan zodat ik van mijn beste vriend kon gaan houden. En soms zijn de gevoelens die ik voel heel frustrerend. Ik heb besloten dat ik van deze unieke persoon ga houden, die van me houdt op zo’n authentieke en geweldige manier, waardoor het mijn beslissing is en ik me vrij voel. Vrij om van iemand te houden.

Wat als het moment niet juist is?

Ik zal niet ontkennen dat ik vaak heb gedacht: als het nu niet gebeurt, is het misschien niet het juiste moment. Je hebt dit vast zelf ook wel eens bedacht over je relaties op bepaalde momenten in je leven. Maar de situatie, de timing en het moment zijn niet de enige dingen die je nodig hebt om liefde te laten slagen. Timing is niet alles. Het is alleen maar een deel van alles.

Eens werd mij verteld dat het niet uitmaakt hoe goed mensen bij elkaar passen. Als je op dat moment niet op een goede plek bent in je leven of het leven van die persoon niet zo goed loopt, kun je niet compleet van iemand houden. Dit betekent niet dat je het niet moet proberen met iemand als de timing niet perfect is. Het is alleen dat het proberen van meer dan je aankunt ertoe kan leiden dat jullie beiden gekwetst worden.

Laat jezelf gaan, geniet van het moment en het belangrijkste: leer van jezelf en je hart te houden. Denk niet dat je in staat bent om te veranderen wat iemand anders nodig heeft of wil. Leer om eerlijk te zijn tegen die andere persoon en tegen jezelf. Het belangrijkste is om een relatie aan te gaan met iemand die in staat is om volledig en oprecht van je te houden.

We voelen ons geweldig gelukkig met de situatie en de timing als we een geweldige en vervullende relatie hebben. Timing is waardoor je zoveel dankbaarheid voelt voor de juiste persoon die in je leven is gekomen op het juiste moment.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.