De kunst van het verleiden

De kunst van het verleiden

Laatste update: 25 september, 2016

Verleiding wordt geassocieerd met bedrieglijkheid en soms met kwaad, maar in veel gevallen wordt het onbewust en onvrijwillig gedaan en bijna altijd met het doel van wederzijds emotioneel voordeel. In feite betekent het houden van iemand ook dat diegene je verleidt.

Om de kunst van het verleiden te verbeteren, is het belangrijk om te weten wat we doen en waarom, welke uitingen ongemak veroorzaken en ook wat niet tot resultaat leidt.

Maskers

De sleutel van het verleiden

In zijn boek The Art of Love beschrijft Ovid een aantal hints hoe hij de vrouw van zijn dromen vindt en hoe hij haar liefde wint. Het is heel handig en we raden aan om verleiding in de praktijk te brengen op plaatsen waar het toepasselijk is, zoals feesten, theater, overwinningsfeesten, forums, buffetten, Oud en Nieuw enzovoort.

Ovids boek en de Kama Sutra zijn beiden klassieke handleidingen van de kunst van het verleiden. Ze geven ons tips over hoe we de interesses van anderen kunnen opwekken. Een aantal van de suggesties:

  • Het geven van attente cadeautjes (emotioneel of materieel).
  • Spreek hem/haar niet tegen op de eerste date.
  • Ga dichtbij hem/haar zitten of dans naast hem/haar.
  • Als het mogelijk is, organiseer dan een ontmoeting, zodat de persoon zich van te voren bewust is van jouw interesse.
Zonder Hoofd

Verleiden is het proces van het opwekken van iemands interesse, nieuwsgierigheid, het verlangen van anderen om ons te leren kennen en anderen zich welkom te laten voelen in ons gezelschap, zodat ze bij ons willen zijn. Op deze manier wordt verleiding niet alleen gebruikt om een seksuele of stabiele partner te vinden, maar ook om deze te behouden.

Maar… wat is verleiding?

Verleiding is het opwekken van de interesse van iemand anders en het te veranderen in verlangen – ervoor zorgen dat iemand ons opmerkt op een positieve manier en met nieuwsgierigheid.

Het is het permanent installeren van onszelf in de fantasie van iemand anders en ervoor zorgen dat het verlangen om ons te leren kennen constant blijft groeien. Het is het creëren van verlangen en het genereren van de verwachting van de mogelijkheid.

Staren

En het uiterlijk… is het noodzakelijk om knap of mooi te zijn?

Nee, dat is het niet. Het is zelfs zo dat sommige mensen die er goed uitzien niet goed zorgen voor andere aspecten van hun persoonlijkheid, zodat het uiteindelijk nadelen worden.

Verleiding is het proces van het verbeteren van onze kracht en het verbergen van onze fouten, hoewel we deze fouten wel accepteren. Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken, dus:

  • Zorg voor je persoonlijke hygiëne.
  • Zie er fris en gezond uit.
  • Verander je imago een beetje als dat nodig is.

Buiten dat moet je vooral jezelf zijn. Je kunt trucjes van anderen overnemen, maar behoudt wel je eigen persoonlijkheid. Kopieer het niet, maar maak het onderdeel van de beste versie van jezelf.

Handen

En lichaamstaal?

Een afbeelding van iemand kan er aantrekkelijk uitzien, maar uiteindelijk is de lichaamstaal en de dynamiek van hun lichaam wat bepaalt of we iemand nog aantrekkelijker vinden of onze interesse verliezen. Dit is sterk afhankelijk van de onbewuste wereld van ieder individu; we worden allemaal aangetrokken tot bepaalde gedragspatronen.

Wat gebeurt er als we worden afgewezen?

Je kunt blijven proberen als je merkt dat de persoon niet erg geïnteresseerd is of als de omstandigheden niet ideaal zijn. Misschien zijn je vaardigheden niet zo ontwikkeld als je denkt. Misschien ben je begonnen met te hoge verwachtingen of heb je het niet op de juiste manier geprobeerd. Houd in gedachten dat je je fouten niet moet herhalen. Je moet meer oefenen.

Tegenstrijdig met de mythe dat “stout zijn aantrekkelijker is”, heeft onderzoek uitgewezen dat de meest gewaardeerde eigenschappen zijn: oprechtheid, eerlijkheid, begrip, loyaliteit en betrouwbaarheid, terwijl valsheid, kleinzieligheid, wreedheid en oneerlijkheid niet geliefd zijn. Houd dit in gedachten en ga heerlijk flirten!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.