De mannen die werkelijk van vrouwen houden

De mannen die werkelijk van vrouwen houden

Laatste update: 15 juli, 2016

Houden van is een kunst als geen enkele andere kunst, een kunst die geoefend en verbeterd moet worden.

Onze collectieve verbeelding omvat vele mythes en classificaties over hoe een ‘echte man’ eruit zou moeten zien; sommige zijn negatief en andere zijn veel positiever.

“Jeugdliefdes houden zich aan het volgende principe: ik houd van hen omdat zij van mij houden. Volwassen liefde houdt zich aan dit principe: zij houden van mij omdat ik van hen houd. Onvolwassen liefde zegt: ik houd van je omdat ik je nodig heb. Volwassen liefde zegt: ik heb je nodig omdat ik van je houd.

Erich Fromm

Passie tussen twee geliefden wordt soms omschreven als iets dat niet onderdrukt of tegengehouden kan worden. In eerste instantie kan het opwindend zijn. Helaas kunnen de twee mensen waar het om gaat in werkelijkheid de beulen worden van hun eigen verhaal wanneer de passie giftig en obsessief wordt.

De passie tussen twee geliefden kan uiteindelijk net een gevangenis worden. Binnen dit traject, wanneer het tot het uiterste wordt gedreven, ontstaan de geweldige, romantische, fantastische verhalen die we zien in films en waar we over lezen in boeken.

Wanneer passie bestaat uit een wervelwind van jaloezie en verwijt gaat een constructieve en magische romance verloren. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor een ongelukkige, bittere en onproductieve relatie.

Zoenend Stel

Van Hollywoodfilms kunnen we maar weinig leren over wat een gelijktijdig bestaan werkelijk in houdt of wat het echt betekent om je leven te delen met iemand anders. Op een bepaald punt zijn samenwonen en samen leven niet langer mysterieus of opwindend voor de mensen die het geluk hebben om er deel van uit te maken.

Als je echter toch graag op een ‘echte en ongecensureerde’ manier wilt nadenken over de morele kant van de liefde, dan zou je de film ‘Amour’ van Michael Haneke eens moeten kijken. Dit is een hele mooie film waarin onderzocht wordt wat liefde gebaseerd op intimiteit en wederzijds respect werkelijk inhoudt.

De onweerstaanbare charme van mannen die niet opdringen, maar gewoon delen

Tegenwoordig worden mannen die hun leven werkelijk simpelweg met iemand anders willen delen een vrouw willen leren kennen en een wederzijdse bewondering willen ervaren zwaar ondergewaardeerd.

Deze mannen zien geen weerspiegeling van zichzelf in het beeld van strijdlustige helden of bloederige oorlogsmannen. Het kan vrij eenvoudig zijn om een man te vinden die staat te popelen om een held of veroveraar te worden. Er zijn echter maar weinig mannen te vinden die er werkelijk naar streven om de beste versie van zichzelf te worden. Dankzij de gave van menselijke rede hebben deze mannen slechts het verlangen om te verbeteren en niet om te domineren.

Bloemen

De mannen die dit zeldzame gedrag en deze bijzondere houding vertonen, verblijden ongetwijfeld de harten van iedereen die hun pad kruist. Deze mannen slaan nooit om in een nachtmerrie. Ze transformeren enkel in een gedeelde droom.

De mannen die werkelijk van vrouwen houden…

De mannen die werkelijk van vrouwen houden… zijn altijd geschikt en waardig. Misschien wordt hun vriendelijkheid niet altijd geheel beantwoord, maar de afdruk ervan staat altijd in steen gekerfd bij de vrouwen die het plezier hebben om deze mannen te kennen.

De mannen die werkelijk van vrouwen houden, dringen zichzelf niet op en proberen je ook nergens toe te dwingen. Ze zijn zelfs niet geobsedeerd door het doel om een vrouw te verleiden, maar eerder door het genoegen om zelf verleid te worden.

Ze voelen zich aangetrokken tot de reputatie van een vrouw. Veelal hebben ze meer aandacht voor de eigenschappen die hen, elke dag dat ze met haar doorbrengen, geluk en zegening brengen. Ze geven meer om het gevecht dat een vrouw aangaat om haar ware identiteit te vinden en de deugden die uit dit gevecht voortkomen.

Vrouw

Vaak zullen ze bereid zijn om hun vrouwelijke vrienden te helpen met hun romantische overwinningen. Ze gaan ervan uit dat het geluk van twee mensen alleen gevonden kan worden in gedeelde waarden en niet in bezittingen en uiterlijkheden.

Ze zijn van mening dat liefde tot een einde kan komen. Ze worden duizelig wanneer ze nadenken over de afgrond van passie. Dit betekent echter niet dat ze hierdoor niet meer naar passie streven.

Deze mannen hechten ook waarde aan stabiliteit en routine. Dit gaat echter wel gepaard met de voorwaarde dat deze stabiliteit en routine volledig gebaseerd is op de vrije wil van twee zielen die voelen dat ze bij elkaar horen.

Het valt niet te ontkennen dat de mannen die van vrouwen houden dit op een zachtaardige manier doen, een manier die geen pijn doet, niet verstikkend is en niet bedwingend. Ze zijn op een zeer geslepen manier in staat om de wapens die door de maatschappij gebruikt worden om ons te verdrinken en te overweldigen onschadelijk te maken. En al snel valt er niets anders meer te doen dan ernaar te verlangen om bij hen te zijn.

Een grote hoeveelheid mannen houdt werkelijk van vrouwen en deze mannen zouden vandaag de dag verdedigd en erkend moeten worden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.