Liefde is samen willen zijn

Liefde is samen willen zijn

Laatste update: 18 november, 2017

Wie jou opzoekt omwille van onderliggende belangen, verdient jou niet. Want wat hen echt interesseert, is niet wie jij bent als persoon. Voor hen is alleen belangrijk wat ze van jou kunnen verkrijgen. In hun gedachten ben jij alleen maar een middel om een doel te bereiken. Je bent niet het doel zelf. Ze zullen ontelbare methoden toepassen om te krijgen wat ze willen. En wanneer ze dan eindelijk hun doel bereikt hebben, dan ben jij slechts nog iemand op hun lijst. Jij verdient zo veel meer. Je verdient oprechte liefde. En liefde is samen willen zijn.

Mensen die jou oprecht graag zien, hebben jou niet nodig. Zij kiezen voor jou. Ze kiezen niet alleen maar voor jou uit eigenbelang. Maar ze willen hun tijd samen met jou doorbrengen en hun hart voor jou openen. Hun ogen en hun daden verraden hen. Oprechte liefde en emoties zijn heel duidelijk. Je kan ze bovendien voelen.

Laten we het verschil bekijken tussen iemand die jou uit eigenbelang graag ziet en iemand die van je houdt omdat hij jou echt graag mag.

Ware liefde is vrij van behoefte en eigenbelang

Waar sprake is van liefde, is er meer dan eigenbelang. Want er is gedeelde interesse. In plaats van behoeftig zijn geeft liefde ons de wil en het verlangen om werkwoorden in het meervoud te vervoegen. Iemand die jou echt graag ziet, kiest voor jou om wie je bent. Hij aanvaardt alles wat jou eigen is, zowel de goede als de slechte kantjes. Iemand die jou echt graag ziet, probeert vooral erg hard om zelfs je tekortkomingen graag te zien.

Iemand die echt om je geeft, zal zich geen zorgen maken over wanneer je hem belt. Voor hem maakt het niet uit hoe vaak jullie elkaar zien. Dit soort mensen zijn er gewoon voor jou. Ze kennen jou. Want ze weten dat zelfs wanneer je glimlacht, je vanbinnen misschien aan het afzien bent. Hun enige doel is jou te helpen om er weer bovenop te komen.

Twee meisjes wiens haar in elkaar gevlochten is want liefde is samen willen zijn

Mensen die ware liefde voor je voelen, tonen hun gevoelens in kleine daden. Zij verwachten er niets voor terug. Ze laten zich niet leiden door eigenbelang. Maar zij voelen zich goed als ze jou doen lachen of een stevige knuffel geven. Zelfs als je kwaad bent, proberen ze jou te verstaan. Ze doen dit zelfs al weten ze dat je niet altijd gelijk hebt. Dat komt omdat ze de relatie belangrijker vinden dan kleine ruzies.

Iemand die echt van jou houdt, wil dat je gelukkiger bent

Wie gemotiveerd is door eigenbelang, gelooft dat geven altijd gelijk staat aan ontvangen. Het gevolg is dat ze dus vanuit dit idee zullen handelen. Ze geven je bijvoorbeeld iets, maar verwachten dan iets terug. Als jij dan niet volgens dit idee reageert, dan zullen ze jou hierop wijzen. Ze gaan dan ook alles opsommen wat ze voor jou gedaan hebben.

Dit is geen liefde. Mensen gebruiken anderen alleen maar voor hun eigen voordeel. Wie met jou samen is uit eigenbelang, verbergt alleen maar zijn egoïsme. Hij zal niet aarzelen om emotionele chantage te gebruiken om toch te krijgen wat hij wil. Het is dus belangrijk dat je je hiervan bewust bent en je ogen open houdt. Want dat is de enige manier om te vermijden dat je een slaaf wordt van hun wil en hun wensen.

Wie jou zijn tijd geeft, geeft jou leven

Het mooiste geschenk dat iemand jou kan geven, is zijn tijd samen met jou doorbrengen. Mensen geven jou hun minuten, uren en seconden. Op die manier geven ze je eigenlijk een deel van hun leven. De mensen die van jou houden, weten dit heel goed.

Een kop koffie ‘s avonds laat, een vlug bezoek tijdens de lunchpauze, een telefoontje of een ‘goedemorgen’ via SMS… Al deze handelingen zijn een uiting van affectie en waardering van de mensen die ze uitvoeren.

Schilderij van twee mensen die elkaar omhelzen want liefde is samen willen zijn

De persoon die jou zijn tijd geeft, schenkt jou een deel van zijn leven gewoon omdat hij je graag ziet. Hij verwacht er niets voor terug. Mensen doen dit omdat ze het willen. Want jij staat op hun lijst van prioriteiten. Jij staat op de lijst van de mensen om wie zij geven. Eén minuut is voldoende om jou te laten weten dat je voor hen belangrijk bent. Zelfs een paar seconden kan genoeg zijn om een onuitwisbare stempel achter te laten op je hart. Voorwaarde is dat die seconden vervuld zijn van betekenis.

“Dit zijn magische mensen. Ik zweer het je. Ik heb ze gezien. 

Je vindt hen in de verborgen hoeken van de aarde. Ze vermommen zich als normale mensen en bezitten de kunst om zich onder de mensen te mengen, terwijl ze proberen om net als iedereen te doen. Daarom is het soms moeilijk om hen te vinden. Maar zodra je hen gevonden hebt, kan je niet meer terug.

Je zal hen nooit meer kunnen vergeten.

Zeg het aan niemand. Want men beweert dat hun magie zo sterk is dat, wanneer het jou eenmaal geraakt heeft, je het nooit meer verliest.

– Anoniem-                                                                                                                                                                            

De persoon die echt van je houdt, wil zijn tijd met jou delen. Hij of zij voelt zich op zijn of haar gemak bij jou. Ze willen rustig hun tijd met jou doorbrengen. Wie dit uit eigenbelang doet, zal het gevoel hebben dat hij zijn tijd verspilt. Dat is de reden dat ze niet altijd beschikbaar zijn.

Blijf bij hen die iets aan je leven toevoegen, niet bij hen die iets aan je leven onttrekken

Wie jou oprecht graag ziet, voegt iets toe aan je leven. De mensen die alleen van je houden uit eigenbelang, zullen dingen wegnemen uit je leven. En wie alleen voor zijn eigen voordeel iets doet, loopt het risico om uiteindelijk alleen over te blijven.

Probeer jezelf te omringen met mensen die graag hun tijd met jou doorbrengen. Dat kan zelfs alleen maar babbelen op de sofa zijn. Neem afstand van die mensen die je alleen maar bellen wanneer ze je nodig hebben.

Twee getekende handen die elkaar aanraken want liefde is samen willen zijn

Het leven zit vol prachtige mensen. Bovendien zijn er ook velen die nog niet ontwaakt zijn. Ze hebben nog niet ervaren wat liefde en waardering voor anderen voor hen kan betekenen. Maar jij hebt de kracht om zelf te kiezen met wie je een relatie hebt. Vergeet niet dat de persoon die jou oprecht waardeert, zichzelf zal aanbieden zonder iets van jou te vragen. Ze geven en vragen niets. Die mensen waarderen jou en breken jou niet af. Iemand die oprecht van je houdt, zal het niet alleen zeggen, maar het ook tonen.  This might interest you...

Het geven en nemen van liefde
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Het geven en nemen van liefde

Onbeantwoorde liefde kan ons een gevoel van verlatenheid, verdriet en leegte bezorgen dat ondraaglijk lijkt te zijn. Toch is de liefde het risico w...