Jou alleen al zien maakt mijn dag weer goed

Jou alleen al zien maakt mijn dag weer goed

Laatste update: 22 januari, 2017

Sommige mensen betoveren onze ziel. Hun gezichten hebben dat emotionele magnetisme, als het oppervlak van een doorzichtig meer dat in staat is om de adellijkheid van een goedhartig mens en de empathie die in zijn ogen aanwezig is te weerspiegelen. Mensen die jou laten denken: ‘Jou alleen al zien maakt mijn dag weer goed.’

Volgens Enrique Rojas, hoogleraar psychiatrie, is een persoonlijkheid altijd zichtbaar in onze gezichten, omdat ‘de essentie van een persoon wordt uitgedrukt door zijn gezicht.’ Daarbij komt dat sociale vaardigheden en emoties als voeding zijn voor de hersenen. Of onze hersenen dan ook een heel streng gezicht of juist een vriendelijke glimlach die ons omhult en geruststelt waarnemen kan veel uitmaken, omdat dit de hersenen sterk beïnvloedt.

Dansen in de Regen

Hoewel we het gewend zijn te horen dat ‘het gezicht het venster is tot de ziel’, is het nodig om enkele andere aspecten te verduidelijken die je niet alleen interessant zult vinden, maar ook nuttig. Paul Ekman, een pionier op het gebied van emoties en gezichtsuitdrukkingen, legt in een van zijn onderzoeken uit dat gezichten kunnen liegen, omdat het werkelijke enhousiasme wordt overgebracht door middel van gebaren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.