Familie is de grootste schat

Familie is de grootste schat

Laatste update: 11 juli, 2016

Familie is de grootste schat en familie geeft ons onze plek in de wereld. Wij zijn echt en we maken allemaal weleens fouten; we vragen om vergeving, we vechten, we helpen anderen en we maken een hoop lawaai. Maar we hebben geduld en we houden van elkaar. Familie betekent thuis en een comfortabele hoek waar we in kunnen schuilen.

Het is de hand die onze tranen wegveegt en onze ziel streelt. Het is die ontastbare plek die ons binnenlaat, de plek die de geur heeft van onze jeugd, van het opgroeien, van alle lessen die we hebben geleerd.

Het is de plek waar we knuffels en zoenen kunnen vinden, alsook het antwoord op al onze vragen. Familie is het vuur waarin onze waarden worden gesmeden en de manier waarop we de wereld waarnemen wordt gevormd.

Familie ruikt naar onbeschrijflijke dingen en naar alles dat bij ons hoort dat niet kan worden geraakt of in woorden kan worden omgezet. Onze meest waardevolle geheimen, onze diepste zorgen en onze grootste glimlachen hebben we te danken aan onze familie.

Er kunnen momenten zijn waarop dingen uit elkaar vallen en kapot gaan, maar onze familie zal altijd ons begin en ons einde zijn. Wij zijn een groep die met elkaar verbonden is, bestaande uit imperfecte mensen, maar desalniettemin mensen die samen kunnen vechten tegen alles dat het leven op hun pad kan brengen.

Een van de grootste waarden die onze familie ons biedt is onvoorwaardelijke liefde en genegenheid. Het is de zachte wereld van verwelkomende knuffels en harten die we proberen te beschermen.

Gezin

De liefde van je familie

De liefde binnen families is onvoorwaardelijk en oneindig. Het maakt niet uit waar je je bevindt, je weet dat je altijd een warme knuffel kunt krijgen, ongeacht hoe ver weg je bent.

Het is een soort genegenheid die de beste weergave is van wie we zijn. De beste, meest oprechte en mooiste versie van onszelf en dat wat we elke dag verdienen te zien en waar we elke dag aan herinnerd verdienen te worden. Om deze redenen is je familie de meest waardige kandidaat om de gouden medaille te winnen voor de best gegeven steun, de beste schouder om op te huilen en de beste beschikbare vorm van therapie.

Familie is ons licht en de band tussen familieleden is de sterkste band die er bestaat; deze band is uniek en onvervangbaar. Dankzij onze familie zijn we de baas over onze eigen emoties. Dankzij onze familie zijn we in staat elkaar intuïtief te begrijpen en te genieten van privégrapjes en privéblikken. Dankzij onze familie kunnen we de bewondering en trots ervaren die de meest pure en unieke vorm van liefde die er bestaat in ons opbouwt.

Misschien is onze familie niet perfect en zorgt onze familie er soms voor dat we nadenken over ons geluk en over goed en kwaad of worden we soms woedend tijdens bepaalde gesprekken. De mogelijkheid om ons bestaan op zo’n intieme wijze te delen is echter de grootste zegen die het leven ons kan geven.

Desalniettemin moeten we wel voorzichtig zijn dat we geen rivaliteit of conflicten voeden binnen onze familie. Dit kan namelijk veel stress geven voor de emotionele gezondheid van het gezin. We moeten uitermate voorzichtig zijn om de band binnen onze familie te bewaren. Dit kunnen we doen door altijd een algemeen en simpel doel na te streven: het geluk en de stabiliteit van ieder lid binnen de familie.

Hart

Zorg voor je familie, het is je meest waardevolle bezit

Familie is net als muziek: er bestaan hoge noten en er bestaan lage noten, maar het is altijd een mooi lied.

Een familie, of we het nu hebben over bloedverwanten of niet, bestaat uit mensen die van ons houden en die ons accepteren om wie we zijn. Het zijn de mensen die er alles voor over hebben om een glimlach op ons gezicht te brengen en die onvoorwaardelijk van ons houden.

Onze thuis is de belangrijkste constructie in ons leven. Onze relatie met onze familie en onze thuis is waar we ons op baseren en waar we onze ideeën over de wereld om ons heen op voortbouwen.

Het beste cadeau dat we onze familie kunnen geven is onze bereidheid om tijd met hen door te brengen. Daarom moeten we het emotionele klimaat binnen onze familie en ons gezin goed verzorgen. Natuurlijk draait het hierbij om het emotionele welzijn en de groei van elk familielid.

Ondanks het gegeven dat onze thuis de plek is waar we onszelf kunnen zijn, is het belangrijk om je bewust te blijven van wat ‘eerlijk’ is en wat niet. Dit kleine idee kan ons uit elkaar drijven en ontaarden. Zelfverzekerdheid, respect en solidariteit zouden altijd het kader moeten vormen voor familierelaties.

Besteed elke dag tijd aan je familie. Denk aan ze, probeer je in hun te verplaatsen en probeer ze altijd, zoveel als je kunt, te knuffelen en te laten zien hoeveel je van ze houdt.

Onthoud dat het hebben van familie het grootste geluk is dat er bestaat; familie is de grootste schat.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.