Wat is seksuele intelligentie?

Wat is seksuele intelligentie?

Laatste update: 15 oktober, 2016

Seksueel intelligent zijn en een bevredigend seksleven leiden is niet afhankelijk van aspecten als fysieke verschijning of buitengewone verleidingsvaardigheden. We kunnen allemaal de nodige vaardigheden ontwikkelen om van een vol seksleven te genieten.

Of het nu bewust of onbewust is, een groot deel van ons leven draait om seks en het verkrijgen van de emotionele stabiliteit op dit gebied. Er zijn echter veel gevallen waarin seksualiteit zich laat vertalen naar frustratie en ontevredenheid.

Verliefd Stel

Het is opmerkelijk dat in verschillende studies op dit vlak seksuele ontevredenheid om verschillende redenen hoger dan 60% is. Van dit percentage werden in 50% van de gevallen seksuele relaties gezien als pijnlijk en erectiestoornissen of voortijdige zaadlozing werd ervaren bij meer dan 35%.

De afwezigheid van seksuele intelligentie

Het is belangrijk erop te wijzen dat een afwezigheid van intelligente seksualiteit vooral te wijten is aan onwetendheid en vooroordelen die te maken hebben met populaire mythen en religieuze overtuigingen. Daarom is het om deze tekortkomingen aan te pakken noodzakelijk om onszelf adequaat en wetenschappelijk te laten informeren.

De manier waarop een orgasme wordt ervaren, is bijvoorbeeld verschillend voor mannen en vrouwen; terwijl het voor mannen eindigt met een zaadlozing, gaat het voor vrouwen door met erotiek en strelingen na het eindigen van de geslachtsgemeenschap.

Veel mensen kennen hun lichaam niet echt. Ze hebben soms geen idee hoe te reageren op bepaalde stimuli. En op hetzelfde moment ervaren ze bepaalde blokkades door schaamte of bescheidenheid richting het verkennen van zichzelf.

Seksuele Frustratie

Daarom is het van cruciaal belang om ons af te vragen wat we willen en wat ons stoort in seksuele relaties. Dit zorgt ervoor dat de grenzen van erotische ontdekking en experimenten zichtbaar worden.

Het is ook belangrijk om onze vaardigheden te vergroten om met onze partner te communiceren wie we zijn en wat we willen. Vertrouwen en goede communicatie zijn de pijlers van seksuele intelligentie in een relatie. Alleen op deze manier kan je gezamenlijke afspraken en ervaringen vaststellen.

Intelligente seksualiteit beoefenen

Een essentieel element dat nodig is om toegang te krijgen tot efficiënte intelligente seksualiteit is de mogelijkheid om verbinding te maken met anderen. We moeten bereid zijn om te bewegen en te communiceren met anderen. Dit houdt ook het praten over je persoonlijke seksuele leven met je partner in, om ons erotische universum te begrijpen en uit te breiden. We moeten eerlijk zijn en onszelf laten zien zoals we echt zijn op erotisch vlak.

Het belangrijkste orgaan voor seksuele intelligentie is het brein. Om deze reden is het belangrijk dat we creatief zijn, om weg te stappen van opgelegde of overmatige traditionele modellen en ons lichaam en onze gevoelens bloot te geven om samen van elkaar te genieten.

Daarnaast moet men er duidelijk over zijn dat seksuele relaties niet mogen vertalen naar machtsstrijd.

Intimiteit

Het is mogelijk om onze seksuele intelligentie te verbeteren en waardiger te maken, op voorwaarde dat we bereid zijn om te leren en onze verlangens en fantasieën te onderzoeken, om ons te bevrijden van de gebreken die ons beperken, zoals wantrouwen of schuld.

Tevredenheid in seksuele intelligentie wordt gerealiseerd met de ontwikkeling van een handboek, opgebouwd door jullie beiden, als basis. Het wordt niet bereikt door te denken dat alles kan of door de lessen van de Kama Sutra tot op de letter nauwkeurig na te leven. Die behoefte aan emotionele balans is alleen mogelijk als het wordt verwerkt door middel van respect, verantwoordelijkheid en gevoeligheid.

Seks in het verleden kan op een negatieve manier zijn beleefd. We moeten ons echter niet laten leiden door valse overtuigingen. We moeten voorzichtig zijn dat we intelligente seksualiteit niet verwarren met een ruimte om tekorten uit te drukken.

Seks is gezonder en prettiger als er liefde is. En als we het over liefde in seks hebben, refereert dat niet alleen naar de relatie. Het betekent ook zelfliefde, liefde voor het leven en liefde voor de mensheid.

Handen

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.