Sterren op onze emotionele reis

Sterren op onze emotionele reis

Laatste update: 22 september, 2016

Vanuit de maatschappij wordt er veel druk op ons gelegd om een relatie te hebben. Deze druk is zelfs zo groot, dat veel mensen uiteindelijk maar genoegen nemen met iemand die niet goed voor ze is, zolang ze maar aan de normen van de maatschappij voldoen. We zijn bang om alleen te zijn, bang voor wat de maatschappij zal zeggen wanneer hij naar ons kijkt. We zijn haastig in het kiezen van die persoon van wie we denken dat hij of zij de perfecte match is.

“Hoe dan ook, ik weet niet of ik nu een ster ben, een planeet of een zwart gat, maar ik weet wel dat ik sterren wil zien tijdens mijn emotionele reis. Hoe ouder ik wordt, hoe beter ik degenen die dit niet zijn kan herkennen. Het is een van de voordelen van het ouder worden. Je kunt ze al vanuit de verte zien aankomen, als ze nog lichtjaren van ons verwijderd zijn.

Er bestaan liefdes zoals op het witte doek en liefdes zoals in de korte verhalen. Liefdes die het maken van films waard zijn en liefdes die amper twintig seconden duren. Het verschil is dat de eerste soort je slechts één keer overkomt. En de laatste, of je dit nu leuk vindt of niet, zul je gedoemd zijn te herhalen zolang zij dat wenst, zelfs tegen je wil.

-Deel van een artikel geschreven door Risto Mejide-

Vrouw op Boomtak

Je verdient datgene dat jou het beste gevoel geeft

Je hebt vast wel meerdere mislukte relaties achter de rug. Zoek niet naar een schuldige. Het zijn meestal jouw eigen verkeerde ideeën over de liefde die ervoor gezorgd hebben dat deze relaties mislukten. 

Het gaat niet over het wachten op Mr. Right om ons een zoen te geven, net als in de films. Om ons mee te nemen in zijn cabrio en de wereld rond te reizen al overvloeiend van passie. Erop staan dat je sterren ziet tijdens je emotionele reis betekent maar een ding: de persoon die jij verdient is iemand die jou gelukkig wil maken en iemand die gelukkig is als hij met jou is.

En wanneer je die persoon vindt, zul je zien dat er niets beters bestaat dan zijn met iemand die bereid is om jullie verschillen en conflicten op te lossen om met jou te kunnen zijn.

Als je de juiste persoon gevonden hebt, dan kun je dit simpelweg voelen. Je kunt het voelen aan zijn of haar omhelzing, die al jouw gebroken stukjes weer in elkaar legt.

Sterren hebben namelijk hun eigen licht en aangezien ze nooit zullen stoppen met schijnen, zullen ze alle duisternis in hun kielzog vernietigen. Zoals Risto zegt: het is een licht dat jou verliefd maakt. Omdat het vrij is en van niets of niemand afhankelijk is. 

Naar de Maan Klimmen

Ik heb je niet nodig, ik geef de voorkeur aan jou

De liefde wordt niet gevoed door behoefte, maar door voorkeur. Daarom is emotionele onafhankelijkheid ideaal voor stelletjes. En dit is ook waar we naar zouden moeten streven. Omdat de voorkeur geven aan iemand ontzettend veel verrijkender en gezonder is dan iemand nodig hebben.

Onze sterren verlichten elke plek en elk moment, het maakt niet uit waar we zijn. We zouden echter in gedachten moeten houden dat door te schijnen onze sterren zichzelf verbruiken. Als de sterren om onze sterren heen niet helpen met lichtgeven, dan zouden onze sterren op kunnen branden.

Nog een verkeerd idee van de liefde dat we misschien hebben is dan ook, dat we denken dat een liefde die schoon en glanzend is, eeuwig zal duren. De waarheid is dat we ons steentje moeten bijdragen, eraan moeten werken, ervoor moeten zorgen en samen moeten schitteren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.