Hoe je geluk kan hebben

Hoe je geluk kan hebben

Laatste update: 28 december, 2017

Bestaat mazzel echt? Is het zo dat sommige mensen meer geluk hebben dan anderen? Dit is ongetwijfeld een onderwerp van discussie. Als dingen niet goed voor ons gaan en anderen om ons heen alle geluk in de wereld lijken te hebben, gebruiken we vaak zinnen als “Ik heb gewoon geen geluk” of “Hij heeft altijd mazzel, alles gaat goed voor hem!”

Maar is geluk wel iets dat echt bestaat? Hangt alles af van het lot, van toeval? Nou, misschien moeten we die vraag voor een andere dag bewaren… of misschien niet. Er zijn geen formules of magische rituelen; misschien hangt het wel meer van ons af dan we denken…

Bestaan mazzel en pech echt?

We hebben allemaal de neiging om vaak te praten over de pech die wij hebben en de mazzel die iedereen lijkt te hebben. Geloof je dit echt? Als je er echt goed over nadenkt, is er een beetje van alles in ieders leven, goede momenten en slechte momenten… je bent niet de enige.

Klavertje vier vinden als symbool voor geluk hebben

Als je je geluk wilt veranderen, wees dan dapper en begin opnieuw. Neem een positieve houding aan, wees niet bang voor een nieuw begin, ontdoe je van al je negatieve gedachten en houd op met jezelf te martelen om fouten die je gemaakt hebt. Het kan zijn dat geluk hebben in het echt eigenlijk in de houding ligt die je richting het leven hebt…

“Ik geloof echt in geluk en ik heb bevestigd dat hoe harder ik werk, hoe gelukkiger ik ben.”
Thomas Jefferson

Hoe je geluk hebben kan

1. Wees positief

Als je gelooft dat goede dingen zullen gebeuren in je leven, zullen ze gebeuren. In je houding ligt de overtuiging dat het goed zal gaan of het standpunt dat wat er gebeurd is, niet het ergste geval is… Als je positiviteit kweekt, zul je merken dat je vaker geluk hebt.

“De slechte dingen die gebeurd zijn, zijn gewoon een opmaat naar iets goeds.”

2. Als iets niet uitpakt zoals je had gehoopt, probeer het dan opnieuw

Waarom probeer je het niet gewoon opnieuw in plaats van te klagen dat er iets niet goed is gegaan? Dingen zijn tot nu toe niet zo goed gegaan in je relatie? Probeer het opnieuw. De taart die je net gebakken hebt is verbrand in de oven? Maak een nieuwe! En als je deze dingen opnieuw probeert, denk dan na over wat je kunt verbeteren.

3. Geloof dat je geen pech hebt

Het leven is net een reuzenrad: soms zijn we bovenaan, soms zijn we onderaan. Wat er gebeurt, is dat we de neiging hebben om te klagen over hoe slecht alles is wanneer we onderaan zijn. Dit is omdat we hebben geleerd om onze energie te richten op wat negatief is…

4. Concentreer je niet op de slechte momenten in je leven

Iedereen heeft slechte momenten in het leven. Het beste wat we ermee kunnen doen, is van ze leren en ze achterlaten zodra ze eenmaal over zijn. Erbij stil blijven staan is nutteloos. Het enige wat ze doen, is het idee versterken dat alles altijd slecht zal gaan.

Smiley in het zand

5. Denk positief en ontdoe je van negatieve gedachten

Ja, dit is moeilijk. Het is echter een klus die continu is en waar we beetje bij beetje aan kunnen werken. Wanneer je naar beneden begint te dwarrelen in negatieve gedachten, stuur je manier van denken dan bij. Als je denkt dat je dit niet kan, deel je gedachten en problemen dan met iemand anders die meestal een positieve houding heeft. Dit kan enorm helpen. Andere strategieën kunnen zijn om muziek waar je van houdt op te zetten of om te sporten. Ontdek de manieren waarop je die negatieve gedachten snel kan loskoppelen.

6. Wees niet bang om fouten te maken; kwel jezelf niet met de fouten die je gemaakt hebt

Vaak aan fouten denken die we hebben gemaakt kan ons ongelukkig maken. Deze fouten kunnen ons overtuigen dat we pech hebben, want onze fouten zijn, in onze eigen geest, een symptoom van pech. Maar wat zou het leven zijn zonder fouten?

Geef jezelf niet de schuld van je fouten; leer van ze. Leer om gelukkig met jezelf te zijn. Als je fouten hebt gemaakt, dan is dat omdat je echt leeft. Bekijk het als dat je niet gevangen zit in een zeepbel waarin nooit iets misgaat. Leid je leven, maak fouten en leer van ze.

7. Wees moedig

Als je iets nieuws, zoals een nieuwe relatie of een nieuwe baan, met angst en vrees begint, heeft het niet veel kans van slagen. Als je mensen ziet die hun droombaan hebben gevonden of die de liefde van hun leven hebben ontmoet, zeg dan niet dat dat komt doordat je geen geluk hebt dat je deze dingen niet hebt. Het is waarschijnlijk dat die persoon heel hard heeft gewerkt voor die baan of dat zijn relatie uitgegroeid is tot iets moois, maar niet altijd perfect is geweest. Volg zijn voorbeeld, wees dapper, werk hard en denk positief.

Sta open voor verandering. Verandering kan mazzel met zich meebrengen.

De moraal van het verhaal: geluk hebben hangt meer van jou af dan je denkt…  Wellicht ook interessant voor jou

Geluk is waar je het wilt vinden
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Geluk is waar je het wilt vinden

Geluk is dat bedwelmende genot dat we soms ervaren. Het is eigenlijk geen emotie, maar een manier van leven. Geluk vind je niet, je creëert het.