De waarheid over goede en slechte dagen

De waarheid over goede en slechte dagen

Laatste update: 27 oktober, 2016

“Ik werd vanochtend wakker voordat de wekker ook maar was afgegaan en was zo enthousiast over alles wat ik moest d oen. Ik heb verantwoordelijkheden vandaag. Ik ben belangrijk. Het is mijn taak om te kiezen wat voor soort dag ik vandaag zal hebben.

Vandaag kan ik klagen omdat het regent of kan ik dankbaar zijn dat de plantjes water krijgen. Vandaag kan ik verdrietig zijn omdat ik niet meer geld heb of kan ik blij zijn omdat mijn financiën me ertoe dwingen om mijn aankopen slim te plannen.

Vandaag kan ik klagen over mijn gezondheid of kan ik blij zijn dat ik leef. Vandaag kan ik treuren over alles wat mijn ouders me niet gegeven hebben tijdens mijn jeugd of kan ik dankbaar zijn dat ze me ter wereld hebben gebracht.

Vandaag kan ik huilen omdat rozen doornen hebben of kan ik vieren dat rozen doornen hebben. Vandaag kan ik medelijden hebben met mezelf omdat ik niet veel vrienden heb of kan ik enthousiast worden en beginnen aan het avontuur van het ontdekken van nieuwe relaties.

Vandaag kan ik klagen omdat ik naar mijn werk moet of kan ik schreeuwen van geluk omdat ik een baan heb. Vandaag kan ik klagen omdat ik naar school moet of kan ik mijn geest energetisch openstellen en vullen met nieuwe en rijke kennis.

Vandaag kan ik bitter mompelen omdat ik het huishouden moet doen of kan ik me vereerd voelen dat ik een dak boven mijn lichaam en geest heb. De dag van vandaag ligt voor me, wachtend tot ik hem vorm en hier ben ik dan, de beeldhouwer.

Wat vandaag gebeurt, hangt af van mij. Ik zou moeten kiezen wat voor soort dag ik wil hebben.

Ik wens je een geweldige dag…tenzij jij andere plannen hebt.

-Tekst toegeschreven aan de Uruguayaanse auteur Mario Benedetti-

Blijdschap

Het is een geweldige dag om te lachen

“Ieder van ons kan bepalen om een geweldig leven te leiden of nog eenvoudiger, om niet slechts een goede dag te hebben, maar een geweldige dag. Het maakt niet uit hoe lang we erover doen om het pad van de gemiddeldheid te doorkruisen: we kunnen altijd een ander pad kiezen. Altijd. Het zal nooit te laat zijn om onze stem te vinden.”
-Stephen Covey-

We weten allemaal dat slechte dagen vanzelf wel komen en daarom moeten we op zoek gaan naar de goede momenten. Onszelf op de goede weg krijgen is een kwestie van verantwoordelijkheid. Het is onze beslissing, omdat goede dagen of gecreëerd worden of niet.

Als je gisteren geen goede dag had, probeer er vandaag dan wel een te hebben. De slechte momenten zijn niet allemaal jouw schuld; niets is minder waar dan dit. Het leven is een opeenstapeling van omstandigheden op een pad dat gemaakt is, niet van rozen, maar van doornen.

Accepteer dit daarom en ga ervan uit dat het hebben van een goede dag grotendeels een kwestie is van jouw houding. Jij kunt bepalen aan welk scenario je zult deelnemen, jij kunt vermijden om de hele tijd boos te zijn, jij kunt vriendelijk zijn in plaats van verbitterd en jij kunt ermee stoppen om alles tot het laatste moment uit te stellen.

Hoewel er dagen zijn die uiteindelijk toch moeilijk zullen zijn, kun je nog altijd een mooie tijd hebben met je dierbaren, een wandeling maken, sporten, niet negatief zijn en het leven nemen zoals het komt zonder het te belemmeren en zonder te vechten tegen je emoties.

Kortom, vertel jezelf dat vandaag een goede dag kan zijn en probeer dit waar te maken. Hier is een filmpje dat je zal laten lachen, omdat elke donkere dag kan ophelderen:


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.