Je lot ligt in jouw handen

Je lot ligt in jouw handen

Laatste update: 24 augustus, 2016

Het lot staat niet geschreven in de sterren, de wind of de aarde. Onze toekomst kan alleen worden geplant, gedrenkt, verzorgd en geoogst door onszelf. Je kunt niet altijd gewoon maar met de stroom meegaan en je door de wind laten leiden. Jij bent de enige die je kan begeleiden op het pad waarop jouw reis zich voortzet.

We zouden niet moeten denken dat het lot inactief, onbeweeglijk en stilstaand is. We kunnen niet het slachtoffer zijn van oude opvattingen die de grote almachtige wezens de schuld geven van alles wat ons overkomt. Er is geen wezen met een immense kracht dat dingen voor ons bepaalt. Het is ons hart dat bepaalt welke wegen we bewandelen en onze voeten die ons in overeenstemming hiermee ons doen voortbewegen.

Wat we doen met de kaarten die we toebedeeld krijgen

Het is waar dat we bij onze geboorte bepaalde kaarten krijgen toebedeeld, waarmee we moeten zien te spelen. Misschien ben je geboren in een warme en rijke familie. Het is ook mogelijk dat je de wereld in bent gekomen onder veel ergere omstandigheden. Deze gegevens zouden echter geen obstakel of reden moeten zijn om je aan te passen aan en je te laten meeslepen door je omstandigheden.

Vastgebonden

Jij bent de enige eigenaar van je lot, ongeacht de omgeving waarin je moest opgroeien en leven. De kaarten die in jouw handen terechtkwamen, bevatten nog altijd azen, koningen en jokers. Neem nooit genoegen met dat waarvan jij denkt dat het onbeweeglijk is, want dan zul je je uiteindelijk alleen maar door een hard, saai en verdrietig leven moeten heen worstelen.

“Het lot is degene die de kaarten uitdeelt, maar wij zijn degenen die met de kaarten spelen.”
-William Shakespeare-

We bezitten over genoeg kracht in ons hart en in ons vermogen om het lot dat we niet leuk vinden of dat ons niet gelukkig maakt, te ontkennen. Elk van ons kan de energie in zich vinden om te overwinnen en om de toekomst met hoop tegemoet te zien.

Je lot veranderen

De wegen van het lot zijn niet altijd makkelijk. Ook al wordt je geboren in een rijke familie, vechten tegen je omgeving is nooit eenvoudig. Maar dit is geen reden om op te geven.

Wij zijn de enige eigenaren van ons lot. Wij bepalen wat we willen doen met ons leven, onze wereld en onze omgeving. Het is aan jou of je je aanpast aan wat je gegeven is of dat je probeert iets goeds te doen met de middelen die je tot je beschikking hebt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.