Keer je leven om in slechts vier weken

Keer je leven om in slechts vier weken

Laatste update: 23 juli, 2016

Niemand van ons wil een negatief leven leiden waarin hij zich geblokkeerd en ongelukkig voelt. Soms kan onze dagelijkse routine er echter voor zorgen dat we ons er niet bewust van zijn of we nu wel of niet ‘het juiste doen’.

Het heeft bepaalde gevolgen om op zo’n gehaaste en mechanische manier te leven. Een van deze gevolgen is een gebrek aan aandacht voor het leven zelf.

“Je lichaam is een tempel van de natuur en de goddelijke geest. Houd het gezond; respecteer het; bestudeer het; gun het zijn eigen rechten.”

-Henry G. Amiel-

Vandaag stel ik voor dat je de eerste stap zet in de richting van een leven waarin de woorden ‘genot’ en ‘kwaliteit’ de baas spelen over je dagelijkse bestaan. De volgende fundamentele en simpele stappen zullen je in staat stellen om je leven in slechts vier weken op een positieve manier volledig om te keren.

Week één: werk aan je gewoontes en je lichamelijke gezondheid

Sta vroeg op, rond zes uur ’s ochtends. Hierdoor kun je namelijk gebruik maken van die extra uren in de ochtend die je gedurende de dag altijd tekort komt en jezelf wijden aan taken en aankomende verplichtingen voordat je aan je werkdag begint.

Eet een licht en gezond ontbijt. Als je werkelijk verschil wilt maken in je leven, dan zul je hiervoor veel energie nodig hebben. Het is belangrijk om voortdurend te luisteren naar wat je lichaam je probeert te vertellen en om haalbare doelen te stellen om gifstoffen uit je dieet te verwijderen. Zodoende zul je je lichaam helpen door het te voeden met gezond, licht en aantrekkelijk voedsel.

Lichaamsbeweging. Dit is een van de sterkst aanbevolen gewoontes. Van lichaamsbeweging krijg je een strak gevormd lichaam, zowel in lichamelijke vorm als op het vlak van je innerlijke gezondheid. Hierdoor zul je ook een gezonde geest krijgen en deze in balans kunnen brengen. Gezegd wordt dat beweging een teken is van leven. Om dus werkelijk wakker te worden voor het leven, moet je je lichaam in beweging brengen.

Lichaamsbeweging

Week twee: zuiver je omgeving

Zuiver de ruimtes om je heen. Verwijder alle dingen uit je directe omgeving die geen nut hebben in je dagelijkse leven. Laat geen dingen achter die lichamelijk obstakels vormen of die je beperken wanneer je je dagelijkse taken probeert uit te voeren. Het is van essentieel belang om het verleden los te leren laten; doe de dingen die je niet meer nodig hebt weg.

Dit is ook het punt waarop het verstandig zou zijn om problemen op te lossen met mensen wiens gezelschap op de een of andere manier een negatieve invloed op je heeft.

Week drie: organiseer je doelen en dromen

Organiseer je plannen. Maak een lijstje en werk dit lijstje af. Als je vorige week ook al een lijstje had gemaakt dat je niet volledig hebt kunnen afwerken, bekijk dit lijstje dan nog eens om te zien wat je nog moet doen. Ga met de dingen aan de slag die te maken hebben met je dromen en doelen in het leven.

Maak je plannen voor elke dag volledig af. Maak ’s avonds voor het slapengaan een nieuw plan voor de volgende dag. Maak je geen zorgen als dit plan super simpel of juist hartstikke uitgebreid is. Het belangrijkste aan deze stap is dat je een plan hebt en dat je gemotiveerder raakt. Stel jezelf de volgende vragen: Bevind ik mezelf op het juiste pad om dit af te kunnen ronden? Vind ik de plek waar ik mezelf met deze doelen naar toe breng leuk?

“Ik werd opnieuw geboren toen mijn ziel en lichaam op elkaar verliefd werken en met elkaar trouwden.”

-Khalil Gibran-

Plannen Maken

Week vier: breid je comfortzone uit

Durf anders te leven. Bekijk een aspect dat deel uitmaakt van je dagelijkse routine en stel jezelf de volgende vraag: wat zou ik op dit moment anders kunnen doen? Maak het een gewoonte om elke dag van je leven iets nieuws te proberen of met iets nieuws te experimenteren. Hierdoor zal je dagelijkse bestaan meer worden dan alleen een lege routine zonder motivatie.

Stap uit je comfortabele zone. Als je oefent om de vorige stap uit te voeren, zal je met de dag steeds meer uit je comfortzone komen. Daag jezelf uit om nog verder te gaan door je angsten onder ogen te komen en stuk voor stuk te overwinnen.

Rust is essentieel. Dit is voor velen van ons de achillespees van het leven. Zelf heb ik geleerd dat rust en het vermogen om jezelf zo nu en dan los te koppelen van de wereld essentieel zijn om een vol leven te kunnen leiden.

Ik nodig je uit om deze eenvoudige gewoontes onderdeel te laten worden van je dagelijkse leven. Keer je leven om en sta het jezelf toe om je vervuld en vreedzaam te voelen. Je zult hierdoor je pad in slechts vier weken omkeren naar de toekomst.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.