Bijzonder zijn is niet genoeg

Bijzonder zijn is niet genoeg
Adriana Díez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Adriana Díez.

Laatste update: 27 december, 2022

Bijzonder zijn is niet genoeg. Het is zelfs vrij nutteloos om geweldige eigenschappen te hebben als we ze niet in ons voordeel gebruiken om buitengewone dingen te creëren.

Het heeft geen zin om getalenteerd te zijn als we ons talent niet ontwikkelen. Bijzonder zijn betekent niets als we niet hartstochtelijk werken aan het zijn van de beste versie van onszelf en het bereiken van onze doelen.

Bijzonder zijn betekent werken aan iets waar we van houden. Je doel moet zijn om je leven op een vreugdevolle manier te leiden terwijl je dingen creëert waar jij en anderen van kunnen genieten.

Bijzonder zijn is weten wanneer en hoe te handelen en onthouden dat daden belangrijker zijn dan woorden. Bijzonder zijn is veel meer dan talenten hebben. Het is veerkrachtig genoeg zijn om te leren van mislukking.

Mensen die hard werken, verantwoordelijk, veerkrachtig en gepassioneerd zijn, zijn bijzonder. De reden hiervoor is dat ze in staat zijn een deel van zichzelf te steken in alles wat ze doen. Ze weten te co-existeren met onzekerheid en risico, maar ze zijn ook geduldig omdat ze graag op de juiste momenten wachten.

Het zijn mensen die het heft in eigen handen nemen, maar ze houden ook van het interpreteren en lezen van anderen. Dit is iets dat hen een geweldig voordeel geeft.

Ze geven de mensen om hen heen kracht en voelen niet de behoefte om anderen onderuit te halen om zelf te kunnen schitteren. Integendeel, buitengewoon zijn betekent dat je de mensen van je van houdt steunt. Het gaat erom een ​​helpende hand te bieden wanneer iemand in nood is. Bovendien zien buitengewone mensen van alles waar anderen niets zien.

Waar geluk komt van de vreugde van het doen van goede daden, de zin om nieuwe dingen te maken.”

Antoine de Saint-Exupéry

Gemotiveerde vrouw

Succes heeft alles te maken met bereidheid

We willen allemaal succesvol zijn, maar niet iedereen werkt eraan. Bereidheid is iets dat ons buitengewoon maakt. Het onderbouwt onze passie voor het creëren van iets origineels.

Bijzonder zijn betekent niet opgeven na een mislukking. Het betekent echter ook dat we ons op iets anders richten als we ons eenmaal realiseren dat iets niet haalbaar is (althans voorlopig). Het is ernaar streven om te zijn waar we willen zijn. En het gaat ook over het kennen van onze grenzen, onze gebreken, evenals onze meest bruikbare kwaliteiten.

Het begint allemaal met een beslissing, een beslissing die we niet nemen als we hiertoe niet bereid zijn. Wanneer we een beslissing nemen, lopen we het succes tegemoet. Dat is het moment waarop we mensen worden die ‘doen’ in plaats van mensen die alleen maar ‘praten’. We worden mensen die hun talent benutten en er geweldige dingen mee doen.

Een droom wordt een doel wanneer er wordt gewerkt aan het bereiken ervan.

-Bo Bennett-

Gelukkige vrouw glimlacht

Bijzonder zijn heeft alles te maken met onze houding

Veel mensen hebben verschillende kwaliteiten. Sommige mensen zijn overweldigend intelligent, terwijl anderen gewoon precies weten hoe ze op de juiste manier met situaties moeten omgaan.

Niets hiervan doet er echter iets toe als ze geen risico nemen en besluiten hun capaciteiten te benutten en aan de wereld te tonen. Onze houding is onze sollicitatiebrief en deze kan ons maken of breken.

Een positieve houding stelt ons in staat om te groeien en veel van de hulpmiddelen die we hebben in de praktijk te brengen. Het hebben van een positieve houding helpt ons om op het goede pad te blijven en zorgt ervoor dat we niet zomaar zullen opgeven.

Wanneer houding en bereidheid samenkomen, kunnen we het beste van onszelf geven. Onze houding vormt ons en onze bereidheid leidt ons.

De wereld heeft altijd behoefte aan buitengewone wezens die hard werken om dingen te bereiken. Dingen doen die opmerkelijk zijn, maakt ons geweldig. Het is wat ons in staat stelt om een ​​verschil te maken in het leven van anderen.

Waar de bereidheid groot is, kunnen de problemen niet groot zijn.”

-Niccolo Machiavelli-

Dus, waar wacht je nog op? Deel die eigenschappen die jou buitengewoon maken met de wereld. We weten zeker dat je er genoeg van hebt. En als jij denkt van niet, dan moedigen we je aan om jezelf eens onder de loep te nemen om te ontdekken waar je goed in bent. Wellicht ook interessant voor jou

Geloof altijd in jezelf: de kracht van zelfvertrouwen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Geloof altijd in jezelf: de kracht van zelfvertrouwen

Jij bent de enige die zichzelf kan beperken. Geloof altijd in jezelf, want hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en een stabieler innerlijk kompas


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.