Als je er nooit aan begint, weet je ook nooit hoe het zal eindigen

Vaak voel je je geïntimideerd wanneer je aan een nieuw project begint, simpelweg omdat je bang bent een slechte ervaring te hebben. Weten hoe je deze angsten het hoofd kunt bieden, is echter essentieel voor een vol leven dat, zelfs met alle fouten, bevredigend is.
Als je er nooit aan begint, weet je ook nooit hoe het zal eindigen

Laatste update: 06 oktober, 2021

Er is maar één manier om te weten hoe iets zal eindigen. Dat is om te beginnen. Inderdaad, je zult nooit weten hoe het zou kunnen aflopen als je er niet mee begint en de moed hebt om ermee door te gaan.

Alles wat in het leven begint, verdient een einde. Soms zal het positief zijn, en soms niet, maar het is altijd nodig om het af te maken, zodat je de deur erop kunt sluiten en een andere kunt openen. Anders leef je in een wereld van constante onzekerheid waar je niet verder komt. In feite ga je achteruit, want er komt nooit een einde aan.

Deuren openen en sluiten

In het leven krijg je constant kansen aangeboden die je kunt vergelijken met het openen van deuren. Elk van deze kansen is een cruciaal moment in je leven. het is die tijd dat er een pad verschijnt waar je langs kunt gaan, een pad dat soms helder en veelbelovend is, en andere donker en somber.

Als je echter besluit niet langs het pad te reizen, weet je nooit waar het je naartoe heeft gebracht. Je kunt alleen vanaf de deur meekijken. Je kunt het licht zien, maar misschien is het te fel en verblindt het je, dus ga je achteruit en loop je niet langs dat pad. Of misschien is het te donker en maakt het je bang omdat je denkt dat de toekomst er ook zwart uitziet.

Open de deur naar dromen

Als je het leven zo ziet, moet je misschien nog eens nadenken en jezelf bepaalde vragen stellen. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over je angst om te leven?

Misschien is het het idee van het nemen van risico’s dat je kwelt, zodat je de voorkeur geeft aan onzekerheid en onbeweeglijkheid? Misschien begin je liever niet aan iets voor het geval je het niet afmaakt, zodat je nooit vooruit gaat met je hoop en dromen?

Als je leven zo is, moet je je misschien gaan realiseren dat iets dat niet begint, ook niet kan eindigen. Dit is inderdaad niet de juiste manier van leven. Omdat je door te vermijden vooruit te gaan en je horizon te riskeren en te verbreden, je het leven opgeeft.

“Om te slagen in het leven, is het niet belangrijk om de eerste te zijn die aankomt. Om te slagen moet je gewoon aankomen, en elke keer dat je op weg er naartoe valt, weer opstaan.”

-Anoniem-

Til jezelf op en bereik het einde

Sommige mensen kunnen niets starten omdat ze bang zijn om te mislukken. Een te hoge weg veroorzaakt duizeligheid bij niet-avonturiers. Bovendien leidt de schaamte van een mogelijke mislukking en een onwil om eventuele gevaren en obstakels het hoofd te bieden tot passiviteit en immobiliteit.

Misschien durf je niet vanwege wat anderen zullen zeggen. Je bent bang om jezelf voor de gek te houden, of je bent bang dat anderen slecht over je denken. Op deze manier verander je je leven echter in een film zonder einde, een onvoltooid toneelstuk, een theatervoorstelling die nooit zal beginnen. Een carrière die nooit zal plaatsvinden.

Vrouw zittend op een klif

De faalangst mag nooit iets zijn dat je tegenhoudt. Bovendien kan het soms betekenen dat je niet eens een begin maakt met het waarmaken van je dromen. Dat is een grote fout. Het niet starten van een vitaal project vanwege de faalangst is laf, en je bent geen bangerik.

Als je valt, kun je altijd weer opstaan. Je overgeven aan iets dat je niet vervult, je niet voltooit en je niet definieert, is nooit een optie. Aan de andere kant, jezelf zijn, standvastig zijn, jezelf op het juiste pad zetten en je hart je laten leiden, zal je in staat stellen om van je angst en duizeligheid af te komen op de hoogste, hobbeligste en donkerste wegen.

Vermijd de angst om te beginnen

Laat je nooit kwellen door mislukkingen. Het enige dat een echt probleem in je hoofd zou moeten zijn, is niet proberen. In feite kan het echt schadelijk zijn als je niet begint uit angst om het niet af te kunnen maken.

“Elke mislukking is gewoon een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ons leven en een les die ons helpt groeien. Laat je niet ontmoedigen door mislukkingen. Leer ervan en ga verder.”

-Anoniem-

Maak daarom zoveel starts als je wilt. Want alleen dan leer je hoe elk hoofdstuk van je leven afloopt. Laat je niet monddood maken door paniek over het starten van je projecten vanwege je faalangst of schaamte.

Laat het boek van je bestaan niet onvoltooid vanwege de mening van anderen of je faalangst. Onthoud dat je weer op kunt staan, sterker kunt worden en je verhaal kunt beëindigen met een tevreden glimlach op je gezicht. Wellicht ook interessant voor jou

Faalangst, een psychologische factor bij seksuele stoornissen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Faalangst, een psychologische factor bij seksuele stoornissen

Veel factoren spelen een rol bij problemen tijdens seksuele activiteiten. Eén psycholische factor bij seksuele stoornissen is faalangst.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.