5 tips om afwijzing te overwinnen

5 tips om afwijzing te overwinnen

Laatste update: 30 april, 2018

Niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. In een liefdesrelatie wordt er  met onze hopen, hiaten en trauma’s gespeeld. Daarom is het soms niet zo eenvoudig om op liefdesgebied een afwijzing te overwinnen. Het hangt immers altijd van een aantal omstandigheden af.

Het verlies van een grote liefde  kan verwoestend zijn als we binnenin een ongezond zaadje van gevoelens van verlatenheid meedragen. Het kan nog meer leed veroorzaken wanneer we ermee worden geconfronteerd op een leeftijd of op een moment in het leven waar we erg kwetsbaar zijn. Als er bedrog of misbruik is, kan het ook heel moeilijk worden om een afwijzing te overwinnen.

Ondanks alles is het best wel mogelijk. Opstaan ​​en vooruitgaan  is nooit gemakkelijk, maar het is ook niet onmogelijk. In de taak om een afwijzing te overwinnen, helpt het soms om wat basisadvies te volgen. Dit zijn enkele tips om afwijzing te overwinnen. Deze tips zullen jouw weg gemakkelijker maken.

Tips om afwijzing te overwinnen

1. Tips om afwijzing te overwinnen: bekijk je wonden

Het eerste dat je moet doen, zelfs als het pijn doet, is om je geïmproviseerde verband te verwijderen en de ware dimensie van je wond te bekijken . Wat ben je echt kwijtgeraakt? Het is belangrijk dat je die vraag met de grootste eerlijkheid beantwoordt. Soms verliezen we niet de grote liefde van ons leven, zoals we geloven, maar eerder een reeks illusies en verwachtingen die we in die relatie hadden.

Het is ook mogelijk dat het pijnlijkste niet het verlies zelf is. Soms doet het leven meer pijn…het ego. Misschien hebben we enige twijfel over onze eigenwaarde. Misschien werd ons eigenliefde al eerder gekwetst. Het verlies toont ons die realiteit zonder enige vorm van verdoving. Om een afwijzing op liefdesgebied te overwinnen, moeten we breken met de toewijding die we in deze relatie hebben gestoken.

2. Tips om afwijzing te overwinnen: uit je gevoelens op alle mogelijke manieren

Gevoelens die niet worden geuit, worden  vaak bronnen van ongemak. Vooral als het gaat om negatieve gevoelens. Daarom moeten we alle mogelijke kanalen openen om ze los te laten.

Er bestaan veel van deze kanalen . We hoeven niet alleen te praten over wat er is gebeurd. Je kunt bijvoorbeeld ook schrijven. Hoe vaak is het ook nodig is. Je kunt die pijn schilderen. Je kunt zelfs dansen. Alles dat het mogelijk maakt om die gevoelens weg te nemen, is geshikt om een ​afwijzing te overwinnen.

3. Tips om afwijzing te overwinnen: beheer jouw aanpak

Vanwege de psychologische impact van het verlies , gebeurt het vaak dat onze gedachten worden bedekt met een sombere mantel. Zonder het te beseffen, ga je je alleen richten op de meest negatieve aspecten in je leven. Je kiest onbewust de pijnlijkste interpretaties van de feiten en je richt je op alle slechte dingen in de wereld.

Het is belangrijk dat je je hierdoor niet laat meeslepen. Wat je moet doen, is je aandacht verleggen op een manier die constructiever voor je is. Sta niet toe dat pijn je hele wezen binnendringt, want dat is een pad dat leidt naar verbittering.

Streef ernaar positieve gedachten in je op te nemen. Betrek je wil in het waarderen van al het goede dat er nog steeds is. Dit zal een grote hulp zijn om een ​afwijzing te overwinnen.

Tips om afwijzing te overwinnen

4. Tips om afwijzing te overwinnen: bevrijd jezelf van stereotiepe gedachten

De cultuur dringt erop aan dat een verlies of een mislukking volstrekt onwenselijk is. Het is echter bewezen dat dit niet waar is. Ten eerste omdat dergelijke situaties onvermijdelijk zijn. Alle mensen hebben het al meegemaakt. En ten tweede omdat er geen grotere kans is om te groeien dan door moeilijke ervaringen.

Een afwijzing is niet het einde van de wereld. Er zijn zoveel soap-opera’s en liedjes die het zeggen. Integendeel. Elk einde markeert ook een begin. Wat er gebeurt, moet gebeuren. En het is altijd positief, als je wilt dat het positief is.

Tips om afwijzing te overwinnen

5. Tips om afwijzing te overwinnen: profiteer ervan om veranderingen in je leven aan te brengen

Het is geweldig dat je voelt dat je zo niet kunt blijven leven! Het is tijd dat je je op verandering concentreert. Denk niet aan de persoon die je hebt verloren, maar aan de andere aspecten van je leven.

Er is altijd iets dat moet worden afgewezen en er is altijd wel iets om te ondernemen. Concentreer je daarop.

Niets is beter dan een afwijzing te overwinnen door nieuwe dingen in je leven te introduceren. Iets nieuws leren is altijd een uitstekend alternatief. Het is een activiteit die je bezig houdt en die je ogen laat oplichten om je op nieuwe horizonten te concentreren. Het is ook raadzaam om nieuwe sociale kringen te vormen of je te richten op het ontwikkelen van nieuwe gewoonten.

Je moet je ervan bewust zijn dat niets dat je doet automatisch die pijn zal wegnemen. Wonden van het hart vragen altijd tijd. Haast je niet.

Aanvaard dit lijden en bedenk dat het je zal helpen om te groeien. Voed de hoop en verval niet in isolatie of slachtofferschap. Vertrouw erop dat alles goed zal komen. Heb je niet al eerder tegenslag overwonnen?  Wellicht ook interessant voor jou

Hoe je je angst voor afwijzing kunt overwinnen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Hoe je je angst voor afwijzing kunt overwinnen

Ben je bang om afgewezen te worden? In dit artikel delen we een aantal tips die je kunnen helpen om je angst voor afwijzing te overwinnen.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.